Στηρίξτε μας

Νάξος: Οι φιλόζωοι εθελοντές φοβούνται τους «πιστολάδες» του νησιού

13 Ιουλίου 2012 16:06 | Επικαιρότητα
Νάξος: Οι φιλόζωοι εθελοντές φοβούνται τους «πιστολάδες» του νησιού

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2012 η Φιλοζωική Νάξου καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αδέσποτου σκύλου, που ήταν υπό την αιγίδα της. Το Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 – όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει στο www.zoosos.gr – η πρόεδρος της Φιλοζωικής Νάξου βρέθηκε στην περιοχή Παπατρέχος στον ιδιωτικό χώρο, που διατηρεί το σωματείο, κι όπου περιθάλπονται και φιλοξενούνται προσωρινά όσα ζώα έχουν περισυλλεχθεί από το νησί.

Εκεί διαπίστωσε, ότι ένα από τα σκυλιά το οποίο βρισκόταν έγκλειστο σε περιφραγμένο χωράφι ήταν νεκρό. Αμέσως ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, ο οποίος μετά από νεκροτομή διαπίστωσε, ότι ο θάνατος του ζώου ήταν αποτέλεσμα πυροβολισμού. Από όσα είδαν οι εθελοντές της Φιλοζωικής στο χώρο καταλήξανε στο συμπέρασμα, ότι κάποιος ή κάποιοι, αφού εισήλθαν παράνομα σε ιδιωτικό χώρο, στόχευσαν το συγκεκριμένο ζώο και πυροβόλησαν εναντίον του έχοντας ως στόχο να το σκοτώσουν.

Τα μέλη της Φιλοζωικής Νάξου, που δίνουν και αυτά καθημερινά τη δική τους μάχη, τονίζουν: «Η θλίψη αλλά και η αγανάκτησή μας για την ιδιαίτερα βίαιη αυτή πράξη είναι μεγάλη. Και αυτό συμβαίνει γιατί διαπιστώνουμε, ότι όποιος το έκανε αυτό – όποιος δηλαδή εκτέλεσε εν ψυχρώ αυτό το ανυπεράσπιστο ζώο, που δεν είχε περιθώριο διαφυγής – το έπραξε μόνο εξαιτίας της δική του μανίας, αφού το ζώο δεν τον απειλούσε, δεν μπορούσε, να τον βλάψει.

Ο θάνατος της σκυλίτσας δεν ήταν ακαριαίος και πέρασε μαρτυρικά τις τελευταίες της στιγμές! Απαιτούμε λοιπόν από τις αρμόδιες αρχές αφενός να πράξουν τα δέοντα, ώστε να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον νόμο, αφετέρου να ληφθούν επιτέλους όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλο αθώο θύμα.

Είναι αδίκημα η θανάτωση ζώου, το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα από το νόμο και δεν βλέπουμε για ποιο λόγο, δεν έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση έως τώρα και για τα δύο περιστατικά.

Επιπλέον θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε, ότι και τα μέλη που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα της Νάξου θεωρούν, ότι κινδυνεύει και η δική τους σωματική ακεραιότητα. Ίσως λοιπόν πολύ σύντομα η Φιλοζωική Νάξου να αδυνατεί, να συνεχίσει το έργο της λόγω αυτών ακριβώς των απαράδεκτων συνθηκών. Επιτέλους ας εφαρμοστούν οι νόμοι κι ας έρθουν οι ένοχοι κι υπεύθυνοι αντιμέτωποι με τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεών τους».

Το πρώτο θύμα

«Στην φωτογραφία βλέπετε τον Jeffrey, ένα σκυλί κάποιος πέταξε κυριολεκτικά μέσα στον χώρο της Φιλοζωικής Νάξου, τραυματίζοντας το πολύ σοβαρά, ενώ προσπαθούσε να το ξεφορτωθεί. Τον περιθάλψαμε, τον στειρώσαμε, προσπαθήσαμε να του κάνουμε τη ζωή λίγο καλύτερη και πιο όμορφη. Στις 13 Ιανουαρίου 2012 κάποιος έλυσε τον Jeffrey από την αλυσίδα με την οποία ήταν δεμένος και το ζώο εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο καταφύγιο. Στο σώμα του είχε πολλά σκάγια αλλά τα δύο τα πιο σοβαρά ήταν στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Έγκλημα διπλό, αυτού που τον εγκατέλειψε, και αυτού που τον πυροβόλησε».

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Εκτέλεσε σκυλίτσα μέσα στο καταφύγιο ζώων

Με δεμένα όλα τα πόδια και μια ξύλινη ράβδο στο λαιμό βασανίζει τις κατσίκες στην Νάξο

Βρήκαν την καρέττα - καρέττα σφαγμένη στο λαιμό στην Γρόττα της Νάξου

Ο τουρίστας κατήγγειλε στη Φιλοζωική Νάξου την κακοποίηση του γαϊδουριού

Νάξος: Στραγγάλισαν τα πρόβατα που κυοφορούσαν

Ο τουρίστας κατήγγειλε στη Φιλοζωική Νάξου την κακοποίηση του γαϊδουριού

Νάξος: Ανεβάζουν τα γαϊδούρια στις ταράτσες επειδή το επιβάλλει το έθιμο!

«Αστικές υστερίες» η αντίδραση μας για τα γαϊδούρια στις ταράτσες της Νάξου!

Βασάνισαν αλύπητα Κόλεϊ στη Νάξο

Και οι Ναξιώτες κακοποιούν τα ζώα τους!

Δεσμεύεται ο Δήμος Νάξου ότι θα κυνηγήσει νομικά όσους κακοποιούν ζώα

Νάξος: Δηλητηρίασε τον σκύλο που φρόντιζαν εδώ και 10 μήνες

Νάξος: Τον συνέλαβαν επειδή κακοποιούσε το σκυλί του

Νάξος: Πυροβολούν και τους γλάρους!

Νάξος: Άλλη μια χελώνα καρέττα νεκρή από ανθρώπινο χέρι

Νάξος: Πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει τις εκτελέσεις και τις κακοποιήσεις ζώων

Βαρελόσκυλα βλέπει η Γερμανίδα τουρίστρια και στη Νάξο...

Νάξος: Που πήγε τα βαρελόσκυλα μετά τη διαμαρτυρία της Γερμανίδας;

 

 


Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Θάνος

    Νάξος… Χμ…Έχω ακούσει ναξιώτη κάποτε που περιέγραφε πώς υπερασπίσθηκε το οικόπεδό του από μελίσσι που είχε εισβάλει σ’ αυτό.
    Ήταν λέει πάνω στο δέντρο, και όπως ήταν κουβάρι πήγε από κοντά με την καραμπίνα και το πυροβόλησε. Για φαντάσου! Το μελίσσι. γιατί; ΄΄Γιατί ήρθε στο οικόπεδό μου τι θα πει γιατί.΄΄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.