Στηρίξτε μας

Ο γιατρός του τάγματος στη Λέσβο τρομοκράτησε τους φαντάρους για τις αρρώστιες απ’ τα αδέσποτα!

11 Ιουλίου 2012 14:07 | Καταγγελίες
Ο γιατρός του τάγματος στη Λέσβο τρομοκράτησε τους φαντάρους για τις αρρώστιες απ’ τα αδέσποτα!

Την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 στο 265 Τάγμα Πεζικού στον Μανταμάδο Λέσβου ο διοικητής, αφού συγκέντρωσε τους στρατιώτες, έβαλε τον φαντάρο - γιατρό του τάγματος να τους μιλήσει, για το πόσο επικίνδυνα (!) για την υγεία τους είναι τα 4 σκυλιά, που κυκλοφορούν μέσα στο στρατόπεδο. Ο φαντάρος - γιατρός (που υπηρετεί την θητεία του) μίλησε με θέρμη για το θέμα βασιζόμενος στην ασχετοσύνη του και στο θράσος της άγνοιας του και φυσικά απαγόρευσε τους φαντάρους, να τα ταΐζουν και να τα χαϊδεύουν.

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές, που και ο Ιπποκράτης θα σηκωνόταν από τον τάφο… για να διαμαρτυρηθεί, αφού ο συγκεκριμένος γιατρός παραβλέπει σοβαρές επιστημονικές έρευνες, οι οποίες τονίζουν πόσο ωφελούνται οι άνθρωποι και τα παιδιά από την επαφή τους με τα ζώα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πιο πρόσφατη έρευνα, που μπορείτε, να διαβάσετε εδώ:

Η Αμερικανική Επιθεώρηση Παιδιατρικής «απαντάει» στις ανοησίες του διοικητή…

Ο διοικητής - σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο www.zoosos.gr - στη συνέχεια ενημέρωσε τους στρατιώτες, ότι ψάχνει τρόπο, για να απομακρυνθούν τα ζώα από τον χώρο του στρατοπέδου... καθώς έχει ήδη μια φορά προσπαθήσει, να τα ξεφορτωθεί!

Όπως καταγγέλθηκε στο www.zoosos.gr από επαγγελματία οπλίτη πρόκειται για «έναν άνθρωπο, που έχει επιχειρήσει πολλές φορές να “καθαρίσει” το τάγμα.

Τον χειμώνα είχε βάλει πλέγματα μπροστά στην πύλη για να μην περνάνε τα σκυλιά και είχε προειδοποιήσει τους υφισταμένους του, ότι αν ταΐσουν κάποιο σκυλί, θα τιμωρηθούν και αργότερα – αφού τα μέτρα εκφοβισμού δεν έπιασαν – φόρτωσε τα σκυλιά σε κάποιο αυτοκίνητο και τα άφησε στο Καβακλί δηλαδή σ’ ένα βουνό χωρίς φαί, χωρίς νερό για να πεθάνουν αργά και βασανιστικά.

Για κακή του τύχη όμως φιλόζωος, που έβγαζε τα δικά του σκυλιά στο βουνό, βρήκε τα εγκαταλελειμμένα ζώα και τα μετέφερε ξανά στο χωριό στο χωριό».

Όπως πληροφορούμαστε ο συγκεκριμένος διοικητής δεν καταδέχεται, να επικοινωνήσει ούτε με κάποιο φιλοζωικό σωματείο της Λέσβου, ούτε με τους κτηνιάτρους, ούτε καν με τους ντόπιους φιλόζωους, που έχουν εμβολιάσει και στειρώσει τα συγκεκριμένα ζώα...

Δεν ξέρει ούτε τον νόμο 4039/2012, που απαγορεύει την απομάκρυνση ζώων από το χώρο τους, ούτε βέβαια σκέφτεται, ότι αν τα σκυλιά αυτά μείνουν εκτός στρατοπέδου μέσα στο Μανταμάδο τα περιμένει κάποια φόλα ή πυροβολισμός.

Προφανώς ο συγκεκριμένος διοικητής αγνοεί και τις ξεκάθαρες εντολές των ανωτέρων του, τις οποίες θα του υπενθυμίσουμε.

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με αυτές, στις περιπτώσεις εμφάνισης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να ειδοποιούνται οι Δήμοι (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά τα Φιλοζωικά Σωματεία, ώστε να γίνονται στειρώσεις, η σίτιση και οι θεραπείες των ζώων των ζώων που διαβούν στα στρατόπεδα.

Το www.zoosos.gr έχει ήδη απευθυνθεί στο Γ.Ε.Σ. και στο Γ.Ε.ΕΘ.Α., ώστε να τους γνωστοποιήσει την καταγγελία και για να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στον συγκεκριμένο διοικητή, για να αποφευχθούν τελικά τα χειρότερα εις βάρος των ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Ο ύπνος με κατοικίδια στη βρεφική ηλικία μειώνει τον κίνδυνο άσθματος

Πολύ σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή των παιδιών

Τα σκυλιά έχουν παρόμοια κοινωνική νοημοσύνη με τα μικρά παιδιά

Άξελ: Ένα κακοποιημένο σκυλί που πλέον μαθαίνει στα παιδιά να καταλαβαίνουν τα ζώα

Τα κατοικίδια μας είναι σαν τα παιδιά μας γι’ αυτό και δεν τα εγκαταλείπουμε! (Βίντεο)

Η σκυλίτσα της SAPT Hellas βοηθάει κοριτσάκι με αυτισμό να περπατήσει!

Ο σκύλος έκανε τον Φώτη να μιλήσει μετά από τρία χρόνια σιωπής!

Επιτρέψτε στα παιδιά σας να ζουν μαζί με τα ζώα μόνο καλό τους κάνει!

Οχτώ εκπαιδευμένα σκυλιά «Του Χαμόγελου του Παιδιού» εντοπίζουν τα παιδιά που εξαφανίζονται

Η Αμερικανική Επιθεώρηση Παιδιατρικής «απαντάει» στις ανοησίες του διοικητή…

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Isabella Hillmayr

    Half witt and half knowledge are worse than ignorance! - ..... and that from a doctor, but this happens everywhere - just think of all the gynagoligists telling women to get rid of their cats and even dogs!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.