Στηρίξτε μας

Κτηνίατροι στην Καβάλα κάνουν παράνομες επεμβάσεις σε ζώα συντροφιάς

1 Φεβρουαρίου 2012 18:21 | Επικαιρότητα
Κτηνίατροι στην Καβάλα κάνουν παράνομες επεμβάσεις σε ζώα συντροφιάς

Αν και ο νόμος ξεκάθαρα απαγορεύει τον ακρωτηριασμό των ζώων για καλλωπιστικούς λόγους (κόψιμο ουράς, αφτιών) εντούτοις εκτροφείς παράνομοι και νόμιμοι, ιδιοκτήτες ζώων, που το παίζουν φιλόζωοι και φυσικά κτηνίατροι κάνουν τέτοιες επεμβάσεις… για λόγους αισθητικής μα κυρίως για λόγους οικονομίας…

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «ΑΙΣΩΠΟΣ» απευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, αφού διαπίστωσε, ότι σε ορισμένα κτηνιατρεία του νομού τέτοιες παράνομες επεμβάσεις γίνονται αλλά και ζώα, που προέρχονταν από μη νόμιμους εκτροφείς (δηλαδή από έμπορους που εισπράττουν χρήματα και φοροδιαφεύγουν συστηματικά), δίνονταν προς πώληση μέσω καταστημάτων pet shop, ενώ αγγελίες πώλησης ζώων από ιδιώτες είναι αναρτημένες και μέσα σε κτηνιατρεία. Ο αστυνομικός διευθυντής, Αντώνιος Μαλλεδίδης έδωσε εντολή στο A.T. Καβάλας να συνεργαστεί με τη Δημοτική Αστυνομία για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων, που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

EpistoliKavalaKtiniatroi (1)

Ο κ. Μαλλεδίδης στη διαταγή, που συνέταξε στις 20 Ιανουαρίου 2012, επισημαίνει, ότι πρέπει να οριστούν βαθμοφόροι των αρμόδιων υπηρεσιών (τοπικό Α.Τ. και Δημοτική Αστυνομία) «οι οποίοι να απευθυνθούν εγγράφως ή προφορικώς στους κτηνιάτρους της περιοχής, ενημερώνοντας τους για το υφιστάμενο νομικό καθεστώς τόσο αυτού των χειρουργικών επεμβάσεων που δεν γίνονται για θεραπευτικούς σκοπούς, όσο και αυτού της εμπορίας των ζώων συντροφιάς (ανάρτηση αφισών στις προθήκες των κτηνιατρείων, χωρίς την απαιτούμενη για τον σκοπό αυτό άδεια) ή πώληση των εν λόγω ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη για τον σκοπό αυτό άδεια δεδομένου και του γεγονότος ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχουν αδειοδοτημένα εκτροφεία ζώων συντροφιάς».

EpistoliKavalaKtiniatroi (2)

Τι απαγορεύει και το νέο νομοσχέδιο

Το νέο νομοσχέδιο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις, που περισσότερα προβλήματα δημιουργούν δένοντας τα χέρια των εθελοντών φιλόζωων, παρά λύνουν.

Όμως το άρθρο 16 που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων τονίζει ξεκάθαρα ότι:
«α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Φωτογραφία: Κουτάβι ράτσας Pit Bull του οποίου τα αυτιά ο ιδιοκτήτης του και κάτοικος Σφακίων Κρήτης Γ.Κ. τα έκοψε με το ψαλίδι, που κουρεύουν τα πρόβατα, χωρίς να του παρέχει αναισθησία. Τις φωτογραφίες με το κουτάβι πνιγμένο στα αίματα τις δημοσίευσε ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook τον Σεπτέμβριο του 2009.

Διαβάστε επίσης:

Απειλούν να διώξουν έκτος εστίας τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Καβάλας που έχουν κατοικίδια!

Σκυλιά εξαθλιωμένα από την ασιτία στο Δύσβατο Καβάλας και κανείς κάτοικος δεν νοιάζεται να τα σώσει

Καβάλα: Δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα με τ’ αδέσποτα εξηγεί η διευθύντρια της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών

Καβάλα: Ενοχλείται από τα φιλικά αδέσποτα και όχι από τα μπάζα και τα σκουπίδια

Καβάλα: Βρήκε την σκυλίτσα στην κυριολεξία βουτηγμένη στη χλωρίνη

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου για την αποπομπή του δημ. συμβούλου που ξυλοκόπησε τον σκύλο του

Υπερασπίζεται τον πατέρα του τον δημ. σύμβουλο Παγγαίου που έσπασε στο ξύλο τον σκύλο του!

Ο δήμαρχος Παγγαίου έδιωξε από την παράταξη του τον δημ.σύμβουλο που κακοποίησε τον σκύλο του

Έδεσε και εγκατέλειψε σε ορεινή περιοχή της Καβάλας τον σκύλο

Καβάλα: Πέταξε τον γέρικο σκύλο από γέφυρα ύψους 8 μέτρων για να τον ξεφορτωθεί

Καβάλα: Έβαψαν την γάτα πράσινη!

Ανύπαρκτο το έργο του Δήμου Καβάλας για την φροντίδα των αδέσποτων

Καβάλα: «Ξέχασε» για ένα μήνα τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό μέσα στο διαμέρισμα που ξενοίκιασε

Καβάλα: Πυροβόλησε για να σκοτώσει τον σκύλο και έσπασε το τζάμι

Καβάλα: Καταδικάστηκε ο 28χρονος που σκότωσε την σκύλα του

Καβάλα: Έσωσαν τον γάτο που είχε σφηνώσει στην πλαστική ροδέλα

Καβάλα: Βρήκαν 9 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα ζωντανά σε κάδο σκουπιδιών

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Μαρία

    Συγχαρητήρια στον αστυνομικό διευθυντή της Καβάλας κύριο Μαλλεδίδη. Το παράδειγμά του πρέπει να το ακολουθήσουν όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη βαρβαρότητα.
    Τα φιλοζωικά σωματεία και οι απλοί φιλόζωοι πολίτες έχουν ΚΑΘΗΚΟΝ να καταγγέλνουν τους κτηνιάτρους και τους ιδιοκτήτες που παραβαινουν το νόμο και προβαίνουν σεακρωτηριασμούς.
    Η αστυνομία σε όλη την Ελλάδα μπορεί και πρέπει να δώσει τη λύση.

  2. ευα

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ?ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΔΩ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΖΩΟ.

    1. eleni

      Αν κάνετε μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα το βρείτε αμέσως! Είναι ανήλικος, είχαν επέμβει τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.