Στηρίξτε μας

Καβάλα: «Ξέχασε» για ένα μήνα τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό μέσα στο διαμέρισμα που ξενοίκιασε

23 Αυγούστου 2014 06:36 | Καταγγελίες
Καβάλα: «Ξέχασε» για ένα μήνα τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό μέσα στο διαμέρισμα που ξενοίκιασε

Σ’ ένα κλειστό διαμέρισμα στην πόλη της Καβάλας επί της οδού Ρωμανού η ιδιοκτήτρια του οικήματος εντόπισε την Πέμπτη 21 Αυγούστου έξι σκυλιά εγκαταλελειμμένα εκεί από τον κηδεμόνα τους για περίπου έναν μήνα χωρίς τροφή και νερό. Τα σκυλιά εντόπισαν αρχικά από την μυρωδιά των κοπράνων και των ούρων γείτονες οι οποίοι ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που έκανε τις διακοπές της στην Θάσο.

Όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού – που νόμιζε ότι ήταν άδειο αφού ο ενοικιαστής του είχε φύγει πριν από ένα μήνα – η ηλικιωμένη γυναίκα είδε μια σκυλίτσα με τα τέσσερα σκελετωμένα κουτάβια της και ένα ακόμα αρσενικό σκύλο εξαιρετικά υποσιτισμένο.

Από το Α.Τ. Καβάλας ενημερώθηκε για το συμβάν η πρώην αντιπρόεδρος του του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» Αθανασία Δερβίδη. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή της γιατί θεώρησαν ότι τα σκυλιά ήταν επιθετικά!

KavalaOdosRomanos (1)

Τα κουτάβια ζυγίζουν μόλις 1.500 γραμμάρια το καθένα από την ασιτία!

Επί τόπου έσπευσε ο πρώην πρόεδρος του «Αισώπου» Κωνσταντίνος Γιτίσογλου ο οποίος περιέγραψε στο www.zoosos.gr πως το αρσενικό σκυλί που βρήκαν στην τουαλέτα να πίνει νερό από τη λεκάνη - όπως προφανώς έκαναν και τα υπόλοιπα ζώα - δεν μπορούσε ούτε να σταθεί στα πόδια του από την εξάντληση και την ασιτία.

Μόνο επιθετικό φυσικά δεν ήταν δεν ήταν αφού γλιστρούσε στο πάτωμα από την αδυναμία. Ο κ. Γιτίσογλου το πήρε αγκαλιά για να το μεταφέρει στο κτηνιατρείο.

Τα ζώα, που ζούσαν για καιρό μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους στο άδειο σπίτι χωρίς τροφή και νερό μεταφέρθηκαν από τα πρώην μέλη του «Αισώπου» στο κτηνιατρείο του Στάθη Συμεωνίδη. Τα κουτάβια ηλικίας περίπου 2,5 μηνών ζυγίζουν το καθένα 1.500 γραμμάρια.

KavalaOdosRomanos (3)

Το αρσενικό σκυλί που βρήκαν στην τουαλέτα από την αδυναμία δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Και είναι απορίας άξιο το πώς η σκυλίτσα δεν βρέθηκε σε χειρότερη διατροφική κατάσταση αφού ήταν αναγκασμένη και να τα θηλάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τρέφεται.

Η Αστυνομία εντόπισε μέσω του κινητού του τον 60χρονο ιδιοκτήτη των ζώων και τον συνέλαβε χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο ίδιος όπως είπε στο www.zoosos.gr o κ. Γιτίσογλου εξήγησε στους αστυνομικούς ότι τα ζώα του τα ξέχασε!

Σήμερα ο ιδιοκτήτης των ζώων μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας για να απολογηθεί και αναμένεται να δούμε αν θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από τον κτηνίατρο Στάθη Συμεωνίδη - ο μόνος που άνοιξε το κτηνιατρείο το βράδυ της Πέμπτης για να περιθάλψει τα ζώα - συντάχθηκε και η βεβαίωση που αποδεικνύει σε τι διατροφική κατάσταση είναι τα σκυλιά ώστε αυτή να συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που εγκατέλειψε 6 σκυλιά σε διαμέρισμα

Στις 18/9 η δίκη του 60χρονου που εγκατέλειψε τα 6 σκυλιά του στο κλειστό διαμέρισμα

Καβάλα: Θα δικαστεί τον Δεκέμβριο ο 60χρονος που «ξέχασε» τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ

    τα ξεχασε......και ειναι δικαιολογια τωρα αυτη?μα τι ειναι τα σκυλια?πετσετες να τις ξεχασες?ας ελπισουμε οτι θα τιμωρηθει παραδειγματικα και το κυριωτερο τα ζωακια να βρουν ενα σπιτι και αγαπη

  2. EUGENIA

    TA MATAKIΑ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ !!!!! ΦΡΙΚΗ !!!!!!!!!ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΜΗΝΩΝ,ΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ!!!!ΑΡΑ.....ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ!!!! ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ !!!!!ΑΚΟΥ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ...ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !!!!! ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 6 ΨΥΧΩΝ !!!!!! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΝΗ !!!!!!!!

  3. Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα!

    ΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΛΕ ΚΑΙ @ΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΜΠΑΝΑ??????? ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ,ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΩΝ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΘΗΚΙ!!!!!ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ!!!! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΑΛΗΤΗΣ!!!

  4. ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΡΒΙΔΗ

    Ήταν όντως μια τραγική εικόνα που σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι κοσμο ζούμε. Ευτυχώς οι Αρχές έκαναν πολύ σωστά το καθήκον τους και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Για αυτό μην διστάζετε να κάνετε καταγγελίες για ότι περίεργο αντιλαμβάνεστε. Οι Νόμοι είναι σαφέστατοι και υπέρ μας.
    Τέλος θα ήθελα να σας παρακαλεσω όλους να κινητοποιηθούμε προκειμένου να βρούμε οικογένειες για αυτές τις ψυχούλες. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς. Είναι θηλυκά και θα γίνουν μικρού μεγέθους. Η μάνα, μικρού μεγέθους και αυτή είναι ενάμιση χρονών. Ο μεγάλος με το φίμωτρο που έπινε νερό από τουαλέτα είναι ένα τρομαγμένο, αλλά παράλληλα υπέροχο σε χαρακτήρα σκυλί.
    Ζητάμε την βοήθεια όλων σας. Σας ευχαριστούμε

  5. Mαρία

    προσέξτε τώρα μην τους κάνουν και ευθανασία !

    επίσης, οι γείτονες δεν άκουγαν τόσο καιρό τα γαβγίσματα τους;

    ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

  6. penny damianou

    Το κάθε μας λάθος το πληρώνουμε. Και εύχομαι το πρόστιμο για την "ξεχασιάρα" να είναι τέτοιο που θα της επαναφέρει τη μνήμη και δεν θα ξανακάνει κακό σε κανένα πλασματάκι. Και καλά αφού της το θύμισαν δεν φιλοτιμήθηκε να τα πάρει;;;;;;;;;;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.