Στηρίξτε μας

Άρτα: Θέλησε να καταγγείλει κυνηγό που την απειλεί και κακοποιεί σκυλιά αλλά στο Αστυνομικό Τμήμα της είπαν «δεν γίνεται»

3 Ιανουαρίου 2022 09:00 | Καταγγελίες
Άρτα: Θέλησε να καταγγείλει κυνηγό που την απειλεί και κακοποιεί σκυλιά αλλά στο Αστυνομικό Τμήμα της είπαν «δεν γίνεται»

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Η Κατερίνα Λαμπράκη γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στην περιοχή της Άρτας επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει ακόμα ένα περιστατικό όχι μόνο κακοποίησης ζώων στο χωριό Αγία Παρασκευή αλλά για να μας επισημάνει την αδιάφορη στάση του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας καθώς και τα ζώα εξαφανίστηκαν και η αυτόπτης μάρτυρας, που εξ αρχής κατήγγειλε το περιστατικό, απειλείται συστηματικά από τον κυνηγό ο οποίος κακοποιεί τα ζώα και τελικά τα εξαφάνισε.

O καταδικασθείς κυνηγός άφηνε τα σκυλιά του χωρίς τροφή...

 

Η αυτόπτης μάρτυρας Βασιλική Μπουτσέα πήγε στις 29 Δεκεμβρίου 2021 στο Α.Τ. Άρτας και ζήτησε να καταγγείλει και τις απειλές που δέχεται από τον δράστη αλλά και το γεγονός ότι ο βασανιστής των σκυλιών τα εξαφάνισε από το σημείο στο οποίο τα είχε, όμως οι αστυνομικοί δεν της επέτρεψαν να καταθέσει, αν και πρόκειται για διαφορετικού είδους αδίκημα.

Μάλιστα αν και ο συγκεκριμένος άνδρας έχει καταδικαστεί για δολοφονία σκύλου στο παρελθόν (σκότωσε το ζώο της γειτόνισσας του) οι αστυνομικοί του Α.Τ.  δεν πήραν στα σοβαρά και τις απειλές που δέχεται η γυναίκα και το γεγονός ότι τα σκυλιά ο συγκεκριμένος τα εξαφάνισε.

Τι επισημαίνεται στην καταγγελία

«Στις 20/12/21, η Κυρία Μπουτσέα Βασιλική, καθαρίστρια σε σχολεία στο επάγγελμα, εθελόντρια για 20 χρόνια τουλάχιστον που σιτίζει αδέσποτα και κακοποιημένα ιδιόκτητα σκυλιά στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, προέβη σε ονομαστική καταγγελία με αρ.πρωτ.1057/11/13, στον Αξιωματικό Υπηρεσίας Δ.Α., κατά του Λ.Π. για ενεργητική και παθητική κακοποίηση σκύλων που είχε στην κατοχή του καθώς και για εξύβριση και απειλές κατά της ιδίας με γραπτό (μηνύματα στο κινητό) και προφορικό τρόπο. Η αστυνομία την ίδια μέρα έκανε αυτοψία στο χώρο με συνοδεία της κ. Μπουτσέα που τους τον υπέδειξε και έβγαλε φωτογραφίες.

Τα απειλητικά μηνύματα...

 

Η κ. Μπουτσέα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο - μεταξύ όλων των άλλων αδέσποτων και κακοποιημένων δεσποζόμενων που φροντίζει - μετέβαινε σε αγροτική περιοχή στο  χωριό Αγία Παρασκευή - 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, που εντάσσεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, προκειμένου να δώσει τροφή και φαγητό σε σκυλιά που είχε σε κοινή θέα μέσα στο κτήμα του ο Λ.Π., απροστάτευτα από τις καιρικές συνθήκες, εμφανώς υποσιτισμένα και εξαθλιωμένα (βλ. φωτο). Επρόκειτο για ένα θηλυκό σκυλί με 11 νεογέννητα κουτάβια δεμένο μόνιμα κάτω από καρότσα τρακτέρ και ενός άλλου κυνηγόσκυλου επίσης μόνιμα αλυσοδεμένα.

Ο Λ.Π. ενοχλήθηκε από την παρουσία της κ. Μπουτσέα και την απείλησε ότι θα της κόψει τα πόδια, ότι θα τη σκοτώσει και διάφορα απαράδεκτα κοσμητικά επίθετα, ενώ σε επίδειξη ισχύος πήρε ένα κουτάβι από τη μάνα στα χέρια του και το πέταξε με δύναμη στο έδαφος, λέγοντάς της ότι θα σκοτώσει και την κ. Μπουτσέα και τα σκυλιά. Η κυρία Μπουτσέα που έχει υπέρμετρη αγάπη στα ζώα ξαναπήγε στο χώρο για να ταΐσει και να βάλει νερό, διότι ο Λ.Π. εξακολουθούσε να τα έχει στις συνθήκες που τα προαναφέραμε, χωρίς νερό και φαγητό.

Τότε άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και απειλητικά γραπτά μηνύματα στα οποία μάλιστα  ο Λ.Π., ο οποίος είναι κυνηγός, αναφέρει ότι έχει αγοράσει το κυνηγόσκυλο έναντι 300 ευρώ.

Στις 24/12/21 η κ. Μπουτσέα μετέβη ξανά στο χώρο προκειμένου να σιτίσει τα μόνιμα δεμένα σκυλιά και να ελέγξει την κατάσταση της υγείας τους και διαπίστωσε ότι ο Λ.Π. τα είχε εξαφανίσει. Τις επόμενες μέρες τα αναζήτησε ξανά στον ίδιο χώρο αλλά και σε άλλες περιοχές του χωριού και συνάντησε μάλιστα τον Λ.Π. ο οποίος μεταξύ απειλών την ειρωνεύτηκε λέγοντάς της ότι «δεν πρόκειται να τα ξαναβρείς εκεί που τα ‘βαλα»

Στις 29/12/21 η κ. Μπουτσέα απευθύνθηκε στο Α.Τ. Άρτας προκειμένου να καταγγείλει ότι τα σκυλιά είχαν εξαφανιστεί και ότι εξακολουθούσε να δέχεται απειλές. Ο Αξιωματικός υπηρεσίας Ε.Θ. της είπε ότι δεν επιτρέπεται και ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη πάει στον εισαγγελέα. Η κυρία Μπουτσέα, έφυγε άπραγη από το Α.Τ. Άρτας, εξακολουθεί να μη μπορεί να εντοπίσει τα σκυλιά του καταγγελλόμενου και να δέχεται απειλές.».

Π.Φ.Π.Ο.: Εξαιρετικά αδιάφορη η στάση των αστυνομικών στο Α.Τ. Άρτας στα θέματα κακοποίησης ζώων 

Την αδιάφορη στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Άρτας και την άγνοια βασικών διατάξεων της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων επισημαίνει η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, καθώς στις 24 Μάρτιου 2021 στο χωριό Ψαθοτόπι Άρτας ένα σκυλί εντοπίστηκε δολοφονημένο, πυροβολημένο με κυνηγετικό όπλο και οι αστυνομικοί του Α.Τ. δεν ήθελαν να πράξουν ό,τι οφείλουν αν δεν κάνει καταγγελία η Φιλοζωική, αν και το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα. Το πτώμα του ζώου το πήγαν στον κτηνίατρο φιλόζωοι πολίτες καθώς οι αστυνομικοί ήρθαν είδαν και απήλθαν…

Μετά και το πρόσφατο θέμα που προέκυψε από την αδιάφορη στάση και της ΕΛΑΣ και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η κα Μπομπολάκη θυμίζει ότι όταν κατήγγειλαν την απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένου αστυνομικού η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι έγινε Ε.Δ.Ε. αλλά τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο… Και αυτό για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το αν διώκονται αστυνομικοί όταν δεν κάνουν όσα πρέπει στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

ApantisiELASarxeiioEDEarta14 10 2021

Η κα Μπομπολάκη τονίζει στις 30 Δεκεμβρίου: «ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ  ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ ΑΡΤΑΣ

ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Το Μάρτιο του 21 η ΠΦΠΟ ενημερώθηκε για αδιαφορία κ λαθος χειρισμούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρτας.

Στις 28 Μαρτιου εσταλη επιστολη για το θεμα αυτο στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ελληνική Αστυνομία που κοινοποιήθηκε και στην αρμόδια Αντεισαγγελία του Α.Π . Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos

https://pfpo.gr/epistoli-tis-pfpo-ston-archigo-tis-el-as.../

για το Α.Τ Αρτας γράφαμε  στην επιστολή μας τα παρακατω και παραθέταμε και στην καταγγελια που ειχαμε λάβει

"Επίσης παραθέτουμε διαδικτυακή ενημέρωση μέσω fb για  ίδια κατάσταση και στο Α.Τ Αρτας , όπου αξίζει να εστιάσετε στο το πως αιτιολογεί ο αστυνομικός την απραξία του για περιστατικό πυροβολισμού και θανάτωσης αδέσποτου σκύλου ."

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καλησπέρα σας κυρία Μπομπολάκη

Με λένε Κ....... και ζω στην Άρτα, όπου είμαι ενεργή εθελόντρια σε ότι αφορά τα ζώα και τα δικαιώματα τους

Σήμερα λοιπόν, γύρω στις 10 το πρωί σε χωριό του Δήμου Αρταιων που ονομάζεται Ψαθοτοπι, ακούστηκαν πυροβολισμοί

Αργότερα, εθελόντρια μας ονόματι Β......., εντόπισε νεκρό, αιμόφυρτο με πολλαπλα τραύματα από σφαίρες προφανώς, αδεσποτο σκυλί τον οποίο Σίτι αν και φρόντιζαν με εμβόλια, χάπια κλπ

Κάλεσαν την αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα Άρτας

Έκαναν 2 ώρες να πάνε ενώ μιλάμε για μια απόσταση λιγότερο από 10 χιλιόμετρα και έφυγαν άπραγοι.

Αργότερα, ένας εκ των δύο αστυνομικών που ήταν στο περιπολικό κάλεσε τους μάρτυρες στο τηλέφωνο λέγοντας ότι "δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα διότι η φιλοζωικη δεν έκανε μήνυση"

Δε γνωρίζω το όνομα του αστυνομικού, το τηλέφωνο όμως από το οποίο κάλεσε τους μάρτυρες είναι το εξής 697........"

Τι ψαχνετε;

δεν θα αλλαξει στη χωρα που ζουμε γιατι κανενας δεν ενδιαφερθηκε και ουτε προκειται να ενδιαφερθει.

για τα επικοινωνιακά παιχνιδακια  και τις φιγούρες ορισμενων με αφορμή  τα συμβαντα στην Αρτα  κ το δηθεν ενδιαφερον του Υπουργου μονο θλίψη αλλά και θυμηδία προκαλουν .

ΦΩΝΑΖΕΙ χρονια η ΠΦΠΟ , οτι με λιγες εξαιρεσεις , τα αστυνομικα τμήματα σε ολη τη χωρα αδιαφορουν πληρως , οι αστυνομικοι δεν έχουν καμια παιδεια και ευασθησια για τα ζωα αλλά ΤΙΠΟΤΑ .

Ο κ. Χρυσοχοιδης έχει παρει ουκ ολιγες επιστολες αλλά που να βρει καιρο να ασχοληθει με ζωα .

Και τωρα το Υπουργειο και η ΕΛ.ΑΣ αντι να κανουν στους αστυνομικούς προγραμματα ευαισθητοποιησης , ευζωιας  με ειδικους Καθηγητες με αυτο το γνωστικό πεδιο, την ηθικη απεναντι στα ζωα και τι σημαινει ευζωια κάνουν άλλα προγραμματα λες και οι αστυνομικοί ειναι κτηνιατροι .

Στην δε επιστολή που προσφατα στειλαμε για το θεμα αυτο θα απαντησουν το κοκκινο μαη .

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΙΠΑΜΕ .

Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι, και το κεφαλι έχει βρωμισει χροοοονια τωρα , συνεχιζει να βρωμαει και θα συνεχισει για παρα πολλα χρονια ακομη .

Το τριτο σκυλακι της φωτογραφίας ειναι αυτό που σκοτωσε κυνηγος τον Μαρτιο ,οπως αναφερεται πιο πανω

Oλη η Αρτα , οπως και εκατονταδες αλλες Αρτες -Δημοι βρωμανε  απο πανω μεχρι κάτω αναφορικα με τα αδεσποτα , απο κυκομεία ντροπής ,απο δημους σε νιρβανα το λιγοτερο , απο Α.Τ αδιαφορα και ανικανα , απο πολιτες με χομπυ τη φόλα .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ».

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: 11-1-2022 η δίκη μάνας και γιού που θανάτωσαν με τη βοήθεια κτηνιάτρου σκύλο τον οποίο επί χρόνια κακοποιούσαν (βίντεο)

Άρτα: Κακοποιεί συστηματικά τον σκύλο του και οι αρχές του δίνουν όσο χρόνο χρειάζεται ώστε ο βίος του ζώου να παραμένει αβίωτος (βίντεο)

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.