Στηρίξτε μας

Άρτα: 11-1-2022 η δίκη μάνας και γιού που θανάτωσαν με τη βοήθεια κτηνιάτρου σκύλο τον οποίο επί χρόνια κακοποιούσαν (βίντεο)

29 Δεκεμβρίου 2021 20:00 | Καταγγελίες
Άρτα: 11-1-2022 η δίκη μάνας και γιού που θανάτωσαν με τη βοήθεια κτηνιάτρου σκύλο τον οποίο επί χρόνια κακοποιούσαν (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας η υπόθεση της κακοποίησης ενός σκύλου που οι ιδιοκτήτες του (μάνα και γιος) βασάνιζαν στην παραλίμνια περιοχή της Άρτας καθώς είχαν το ζώο έγκλειστο σε περιφραγμένο δημόσιο χώρο (καταπατημένο) να ζει σε άθλιες συνθήκες απολύτως εκτεθειμένο στη βροχή, στο κρύο, στον καύσωνα και ενώ ήταν και εμφανώς άρρωστο.

Το ζώο εξαιτίας της κωλυσιεργίας των αρχών – καθώς άργησε εξαιρετικά να εκδοθεί η εισαγγελική εντολή κατάσχεσης – οδηγήθηκε στον θάνατο από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι χθες 28 Δεκεμβρίου και μετά τον ντόρο που προκάλεσε πανελλαδικά και το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr και η κινητοποίηση φιλόζωων μέσω facebook, ζήτησαν από κτηνίατρο της Άρτας να προχωρήσει στη θανάτωση του (ευθανασία) προφανώς για να καλύψουν τα ίχνη της πολυετούς κακοποίησης.

Άρτα: Κακοποιεί συστηματικά τον σκύλο του και οι αρχές του δίνουν όσο χρόνο χρειάζεται ώστε ο βίος του ζώου να παραμένει αβίωτος (βίντεο)

 

Το νήμα της κακοποίησης τους σκύλου άρχισε να ξετυλίγεται στις 25 και στις 26 Δεκεμβρίου όταν δύο αυτόπτες μάρτυρες, που έβλεπαν το ζώο για καιρό σε κακά χάλια, αποφάσισαν τελικά να μιλήσουν και πήγαν στο Α.Τ. Άρτας ζητώντας αρχικά να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες – των οποίων τα στοιχεία δεν γνώριζαν – και στη συνέχεια για να κάνουν καταγγελία σε βάρος τους.

To ζώο τυφλό, εμφανώς υποσιτισμένο μέσα στον βούρκο με μερικά νοβοπάν να το... προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες...

 

Παρά την εξόφθαλμη και παθητική κακοποίηση του ζώου, το οποίο είχε πρόβλημα και στα μάτια και προφανώς ήταν τυφλό και είχε και πρησμένα άκρα η Αστυνομία δεν έκανε ό,τι όφειλε αν και η νομοθεσία της δίνει το δικαίωμα – αν η ζωή ενός ζώου τίθεται σε κίνδυνο – να προχωράει στην κατάσχεση/αφαίρεση του και χωρίς εισαγγελική εντολή.

Έτσι το ζώο παρέμενε στον χώρο μαρτυρίου μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου, καθώς το είδαν για τελευταία φορά εκεί περίπου στις 13:00. Όμως όταν το αναζήτησαν για να εκτελεστεί η εισαγγελική εντολή κατάσχεσης διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε εξαφανιστεί. Σήμερα στο δικαστήριο (το οποίο και αναβλήθηκε) οι μάρτυρες έμαθαν ότι το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της πόλης – που γνωρίζουν και προσωπικά – ο οποίος πιθανότατα χωρίς εξετάσεις και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε τη θανάτωση του επειδή είχε - όπως ειπώθηκε - καρκίνο και γλαύκωμα.

To πριονίδι έπεσε στις 27 Δεκεμβρίου για να βελτιωθεί άραγε τι;

 

Όσο και αν μάνα και γιος θέλησαν να κρύψουν τις ευθύνες και να σβήσουν τα ίχνη τους το θάρρος της Ευτυχίας Κουρέλη και του συντρόφου της και η κινητοποίηση της Μάρθας Πουλτίδου η οποία είναι επικεφαλής της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων» είχαν τελικά ως αποτέλεσμα (αφού πιέστηκε Αστυνομία, Εισαγγελία, Δήμος) μάνα και γιος να συλληφθούν σήμερα μετά στις 10:00 και να οδηγηθούν στην Εισαγγελία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο πτώμα του σκύλου έγινε εκταφή και θα του γίνει νεκροψία – νεκροτομή από κτηνίατρο άλλου νομού καθώς σύμφωνα με την κα Πουλτίδου φοβούνται την πιθανότητα συγκάλυψης των ευθυνών από τους ντόπιους αφού όπως χαρακτηριστικά μας είπε «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

H Ευτυχία Κουρέλη τράβηξε τις φωτογραφίες στις 10:00 το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου...

Έχει αξία να αναφέρουμε ότι η Ευτυχία Κουρέλη μετά την Αστυνομία στην οποία πήγε αρχικά στις 26 Δεκεμβρίου, πήγε να καταγγείλει το έγκλημα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας στις 28 Δεκεμβρίου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr και εκεί έδειξε τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις συνθήκες διαβίωσης του σκυλιού καθώς ο νομοκτηνίατρος, που κλήθηκε από τo A.T. Άρτας να εξετάσει το ζώο και το που και πως ζει, ουδέποτε το εξέτασε.

Στις 27 Δεκεμβρίου εκ του μακρόθεν καθώς δεν μπήκε καν στον χώρο, τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα και δεν συνιστούσε την απομάκρυνση του σκυλιού, το οποίο ζούσε στον βούρκο, μέσα στα ούρα και στα κόπρανα του.

ArtaParalimnioTyflosSkylosNekros29 12 2021Το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε μετά την εκταφή σε θάλαμο ψύξης γραφείου τελετών στην Ηγουμενίτσα συνοδεία περιπολικού και της εθελόντριας Κατερίνας Λαμπράκη.

Σύμφωνα με την κα Πουλτίδου που μίλησε στο www.zoosos.gr εκ μέρους τους φορέα τους στη δίκη θα παραστεί δικηγόρος για την υποστήριξη της κατηγορίας και μάλιστα έχουν κάνει καταγγελία και σε βάρος του κτηνιάτρου και του ζητούν να προσκομίσει όλες τις εξετάσεις που έγιναν στο σκυλί, και αποδεικνύουν ότι η κατάσταση του σκύλου ήταν μη αναστρέψιμη και η πλέον ωφέλιμη λύση για το ζώο ήταν η ευθανασία του.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι η έως και αδιάφορη στάση των αστυνομικών υπαλλήλων σε περιπτώσεις κακοποίησης και οικόσιτων ζώων είτε επιτείνει το μαρτύριο έμβιων όντων, μέσω της εξαφάνισης τους, ή οδηγεί στη θανάτωση τους για να καλυφθούν ίχνη.

Πλέον τον λόγο έχουν οι δικαστές και αναμένουμε τι τελικά θα αποφασίσουν. Δυστυχώς για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι αν για τη δίωξη κάποιου που πράττει ένα τόσο εξόφθαλμο έγκλημα (όπως είναι η κακοποίηση ενός σκύλου) απαιτείται να ενημερωθεί – και μάλιστα από δημοσιογράφους – είτε ο αρμόδιος υπουργός, είτε οι προϊστάμενοι της ΕΛ.ΑΣ. – αποδεικνύεται πόσο κενό γράμμα είναι ο ισχύον νόμος και πόσο το φιλοζωικό ενδιαφέρον της Ελληνικής Αστυνομίας περιορίζεται σε χαριτωμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Αρταίων

«Μια από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ενεργητικής κ παθητικής έχει διαδραματιστεί στην Αρτα τις τελευταίες ημέρες. Μετά από πολυετή κακοποίηση η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με χτυπήματα σε όλο το κορμί του σκυλιού. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου έχουν συγκλονίσει. (Δεν θ τις επαναλάβω) Πόσο μάλλον οι φρικαλέες εικόνες με τα κόκκινα μάτια του άμοιρου ζώου.

Κατατέθηκαν καταγγελίες. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία προστασιας του Ζώου. Μετά από επιμονή των καταγγελλόντων κ με πίεση κ επανειλλημένες οχλήσεις η «κατΑσταση» έφτασε σε οριακό σημείο. Το ζώο παρέμενε στην ίδια άσχημη και άθλια κατάσταση. Η εναλλαγή ευθυνών ανάμεσα Σε Δήμο Αρταιων κ Αστυνομία γινόταν ασταμάτητα. Από την 24 Δεκεμβρίου που έγινε καταγγελία  έως κ σήμερα το σκυλί παρέμενε στον ίδιο χώρο, στην ιδια τραγική κατάσταση. Έγινε προσπάθεια με  εισαγγελική παραγγελία για αφαίρεση του σκύλου. Φιλοζωικά σωματεία απο όλη την Ελλάδα κ φιλόζωοι ενδιαφέρθηκαν για το περιστατικό.

Μετα απο πολλες προσπάθειες εστάλη υπεύθυνος απο το Δήμο Αρταιων να αφαιρέσει το σκυλί απο τον ακατάλληλο ιδιοκτήτη κ να το οδηγήσει στον κτηνίατρο που ήταν απαραίτητο κ αναγκαίο.

Όταν ομως μετέβη ο υπεύθυνος του Δημου στο σημειο το σκυλί δεν υπηρχε πια στο χώρο!!!!

Έγινε ξανά καταγγελία για την εξαφάνιση του σκύλου ..

ποιος ευθύνεται ; Ποιος είναι ο αρμόδιος ; Γραφειοκρατία ; Μέχρι ποτέ θα γινόμαστε αυτόπτες κ αυτηκοοι μάρτυρες κατάφωρων κακοποιήσεων ζώων  ;

Γιατί πάντοτε μας ενδιαφέρει η άμεση τήρηση του νόμου για ολους κ προς ολους τους πολιτες …. Ένα κράτος δικαίου θέλει σύννομη αντιμετώπιση όλων των πολιτών.

Εάν στη θέση αυτού του άτυχου σκύλου ηταν ένα παιδι , μια γυναίκα ……. Ποια θα ηταν η διαδικασία; Πως θα αντιμετωπίζαμε το «κακό»;

Πως θα το ξορκίζαμε ;;;

Πάντως όχι με την εξαφάνιση του. Αν μη τι άλλο όλες αυτές οι σύννομες ενέργειες των φιλόζωων που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κραυγαλέα παράνομη κακοποίηση πως θα αντιμετωπιστούν ; ΓιΑτι όταν θα έρθει η ώρα του δικαστηρίου το σκυλί θα είναι ακόμη «εξαφανισμένο»;;»

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Κακοποιεί συστηματικά τον σκύλο του και οι αρχές του δίνουν όσο χρόνο χρειάζεται ώστε ο βίος του ζώου να παραμένει αβίωτος (βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. Joh

  Μια απορία μονίμως σε αυτές τις τραγικές περιπτώσεις: γιατί ποτέ δεν κάθονται δίπλα στους εγκληματίες κ οι αρμόδιες αρχές για την κωλυσιεργία κ αδιαφορία τους. Τελικά είναι υποχρεωμένοι από το νόμο οι δήμοι, η αστυνομία κ όποιος άλλος να πράττουν το αυτονόητο (άρα να έχουν συνέπειες αν όχι) ή τυπικό είναι το θέμα. Συνεχώς συμβάντα που δεν μπορεις να τους ξεκουνησεις από την καρέκλα τους κ χωρίς καμία κύρωση!

 2. αλωπεκιδα ιμβρου

  αυτο γινεται συχνα, εννοω οτι οταν καταγγελουν εθελοντες μια κακποιηση ζωου συχνα το ζωο μεσα σε λιγες ωρες εξαφανιζεατι και ουτε γατα ουτε ζημια

  τωρα, ποιος ειδοποιει εγκαιρα τον /την σαδιστη ιδιοκτητη του βασανισμενου ζωου, ΑΒΥΣΟΣ.... μπορει να ειναι ενας γειτονας, μπορει να ειναι ο ιδιος ο εθελοντης-διασωστης (νομιζοντας οτι μιλαει σε ανθρωπο μπορει να προσπαθησει να προειδηοποιεισεη τον βασανιστη του ζωου αλλα συνηθως το αντιθετο συμβαινει, αντι να βαλει μυαλο ο ιδιοκτητης του ζωου, το θανατωνει οπως εγινε στην Αρτα).

  Οσοι ειναι διασωστες να δικτυωνονται με τους αστυνομικους γιατι την ουσια ειναι πολιτες που κανουν τη δουλια του αστυνομικου καταγγελωντας παρανομες καταστασεις οπως κακοποιησεις αθωων πλασματων που καλυπτονται και προστατευοναι απο το νομο της Ελλαδος.

  Ευχομαι να μην ξανασυμβει και ειμαι σιγουρη το σκυλακι αυτο πηγε πρωτη θεση στον παραδεισο. Και ποσα αλλα ειναι ακριβως σε αυτη τη θεση αυτη τη στιγμη παγωνουν κρυωνουν δεν εχουν ενα σπιτακι παρα ενα κρυο βαρελι χειμωνα-καλοκαιρι.

  Ευχαριστω το θεο που υπαρχουν εθελοντες και φιλοζωοι σε καθε γωνια της Ελλαδας, ο θεος να σας δινει τη δυναμη να συνεχιζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.