Στηρίξτε μας

Άρτα: Άφησαν παράλυτο σκύλο χωρίς περίθαλψη να πεθάνει αβοήθητος στο Δημοτικό Κυνοκομείο (βίντεο)

2 Οκτωβρίου 2023 10:00 | Επικαιρότητα
Άρτα: Άφησαν παράλυτο σκύλο χωρίς περίθαλψη να πεθάνει αβοήθητος στο Δημοτικό Κυνοκομείο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τη δίωξη κάθε υπεύθυνου που εμπλέκεται με πράξεις ή παραλείψεις στον θάνατο του παράλυτου σκύλου ο οποίος ουσιαστικά αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητος εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Άρτας, αφού κανείς δεν του πρόσφερε ουσιαστική περίθαλψη ζητάει η Κατερίνα Λαμπράκη, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στην περιοχή, καθώς είναι και μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου Αρταίων.

Το ζώο χτυπήθηκε (από όχημα;) και έμεινε παράλυτο στα πίσω πόδια...

 

Η κα Λαμπράκη φέρνει και πάλι στο φως της δημοσιότητας το είδος της «φροντίδας» που ο Δήμος Αρταίων επιφυλάσσει και στα έγκλειστα αδέσποτα ζώα. Η φιλόζωη για να σώσει το παράλυτο ζώο - που εντοπίστηκε χτυπημένο με σπασμένη σπονδυλική στήλη στις 21 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Σαλαώρας -  προσπάθησε και βρήκε χώρο φιλοξενίας στο Κορωπί Αττικής καθώς γνώριζε ότι εντός του κυνοκομείου κανείς δεν θα νοιαστεί για ένα παράλυτο. Όμως δεν πρόλαβε να το σώσει καθώς το σκυλί τελικά υπέκυψε και μάλιστα την ημέρα που θα μεταφερόταν στη γυναίκα η οποία δέχτηκε να το υιοθετήσει και να το φροντίσει όπως του πρέπει.

Με επιστολή σε Εισαγγελία, Αστυνομία και Υπ. Εσωτερικών ζητάει τη δίωξη όσων ευθύνονται 

Η κα Λαμπράκη με επιστολή της στην αρμόδια Εισαγγελία, στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εσωτερικών εξηγεί τι διαπίστωσε για όσα δεν έγιναν από τους αρμόδιους (υπαλλήλους, κτηνιάτρους κ.ά.) και επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα, Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στις 09.50am έλαβα τηλεφώνημα από την υπάλληλο του Δημοτικού καταφυγίου Άρτας κ. … από σταθερό νούμερο επισυνάπτω εικόνα) κατά το οποίο έλαβα την πληροφόρηση ότι ο Κριστιάνο, ένα ανάπηρο σκυλί που βρισκόταν στο χώρο  και  επρόκειτο σήμερα να ταξιδέψει στο σπίτι της αναδόχου του Χριστιάννας Γερακαρίτη, γνωστής πανελληνίως εθελόντριας και διασώστριας, βρέθηκε νεκρός οπότε «δεν υπάρχει  λόγος να πηγαίνω τζάμπα για να τον πάρω».

Οι ακτινογραφίες δείχνουν τη σπασμένη σπονδυλική στήλη του ζώου...

 

Αμέσως ενημέρωσα την κυρία Γερακαρίτη και έπειτα τον εθελοντή από την Άρτα που με περίμενε να κάνουμε μπάνιο με τη συνεθελόντρια κ. Κοζάντου και να ετοιμάσουμε  το σκυλάκι, ώστε να μπορεί να το βάλει στο αυτοκίνητό του πιο «ανώδυνα» και να  το συνοδεύσει στην οικεία της κυρίας Γερακαρίτη στο Κορωπί.

Καθότι έχω εξαπατηθεί στο παρελθόν για αντίστοιχη περίπτωση σκυλιού για το οποίο είχα βρει υιοθεσία και ψευδώς με ενημέρωσε η τότε υπεύθυνη του καταφυγίου ότι «βρέθηκε στο κλουβί νεκρό και δεν μπορούσα ούτε να το δω διότι εκείνοι τα θάβουν τα νεκρά» και μετά από 8 μήνες βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο,  ζήτησα να μεταβώ στο χώρο για να δω η ίδια τι όντως συνέβαινε στο σκυλί και ποια ήταν η κατάστασή του.

Μεταβήκαμε στο χώρο με την Ειρήνη Κοζάντου του Γεωργίου,  συνεθελόντρια - συνδιασώστρια, επίσης μέλος της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα. Το θέαμα ήταν θλιβερό, τρομερά στενάχωρο και σας το επισυνάπτω στα βίντεο.

Το σώμα του σκυλιού ήταν άκαμπτο  και ψυχρό, ενώ υπήρχε οσμή και ήδη είχαν μαζευτεί μύγες πάνω του. Η υπάλληλος του καταφυγίου κ. …, μου ζήτησε αν μπορούσα να τη βοηθήσω κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών ανοιχτή για να το τοποθετήσει στο εσωτερικό της, διότι ξεκάθαρα αποτελούσε εστία μόλυνσης και το μέγεθος του δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμο από ένα άτομο.

Καθώς λοιπόν η κυρία … σήκωσε το σκυλάκι για να το βάλει στη σακούλα που εγώ της κρατούσα ανοιχτή, άνοιξε το δέρμα στη  λεκάνη του από την αριστερή πλευρά και χύθηκαν στο έδαφος χιλιάδες σκουλήκια. Λίγα από αυτά έμειναν και στο «κρεβάτι» του σκυλιού ενώ το σώμα του  έσταζε υγρό καφέ και αραιό, όπως φαίνεται στο βίντεο 3.

Φεύγοντας από το καταφύγιο, συνειδητοποίησα ότι ο προϊστάμενος του καταφυγίου με είχε ενημερώσει νωρίτερα με γραπτό μήνυμα στο viber, να ακυρώσω τη μεταφορά του Κριστιάνο γιατί «κατέληξε το πρωί στο καταφύγιο». (επισυνάπτω φωτογραφίες από το διάλογο σε στιγμιότυπο οθόνης).

Στη συνέχεια, έστειλα το οπτικό υλικό στην κυρία Γερακαρίτη ως όφειλα για να την ενημερώσω για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παρούσα σε όλη τη διαδικασία κατά τη διάρκεια και μετά ήταν η κυρία Ειρήνη Κοζάντου.

Να σημειώσω ότι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την κυρία Κοζάντου στην προσπάθειά μας να μπορέσουν να γίνουν όλα τα τυπικά από το δήμο και ο Κριστιάνο να μπορέσει να βγει από το καταφύγιο.

Όπως ενημέρωσε τηλεφωνικά την κυρία Ειρήνη Κοζάντου, την Παρασκευή 29/09 η κυρία … αντικαθιστώντας τον προϊστάμενο του καταφυγίου κύριο … που βρίσκεται σε άδεια από την Τετάρτη 27/09, ο κτηνίατρος του καταφυγίου με τον συμβεβλημένο ιδιώτη κτηνίατρο που είχε αναλάβει το περιστατικό δε μπορούσαν να συμφωνήσουν για το ποιος θα υπέγραφε και ποιος θα έδινε βιβλιάριο υγείας για τον Κριστιάνο και επομένως υπήρχε πρόβλημα στο να βγει από το χώρο.

Χρειάστηκε κατόπιν επικοινωνίας μας να παρέμβει τηλεφωνικά η επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας για τα ζώα συντροφιάς, κυρία  Μαριάνθη Δημοπούλου για να πάρουμε απάντηση για το ότι τελικά μπορούσαμε να πάρουμε το σκυλί την Κυριακή.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το σκυλί όπως είχαμε ενημερωθεί δεν λάμβανε ΚΑΜΙΑ απολύτως αγωγή από τη στιγμή εισόδου του στο καταφύγιο, διότι δεν είχε κριθεί απαραίτητο.

Παρακάτω επισυνάπτω:

Τα βίντεο 1,2 και 3  από το πρωί της Κυριακής 1/10/23 από το κλουβί ν. 52 όπου φυλασσόταν το σκυλί .

Φωτογραφία από τη μέρα εισόδου του σκυλιού στον συμβεβλημένο ιδιώτη κτηνίατρο και την καρτέλα του, υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Στιγμιότυπα οθόνης από τις αναρτήσεις μου στα ΜΜΔ που ζητώ βοήθεια για φιλοξενία ή υιοθεσία και στη συνέχεια αφού βρέθηκε φιλοξενία- για μεταφορά.

Τα μηνύματα με τον προϊστάμενο του καταφυγίου, ο οποίος όντας σε άδεια μου απαντά ΜΕΤΑ και μόνο από την τηλεφωνική παρέμβαση της κυρίας Δημοπούλου

Τον σταθερό αριθμό από τον οποίο έγινε η κλήση σε εμένα σήμερα το πρωί και ενημερώθηκα για το θάνατο του σκύλου (που στη συνέχεια κάλεσα πίσω για να ενημερώσω ότι πηγαίνουμε πάραυτα  στο καταφυγιο με την κυρία Κοζάντου για να το δούμε.

Βίντεο από το σκυλί στις 23/9/23

Παρακαλώ πολύ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.».

 Η αρχική έκκληση...

Η κα Λαμπράκη στις 24 Σεπτεμβρίου για το ζώο επισήμανε τα εξής:
«Δημοτικό κυνοκομείο Άρτας
Αν ο φόβος είχε πρόσωπο - θα είχε ακριβώς το πρόσωπο αυτού του σκυλιού......
Ένα κυνηγοσκυλάκι ανεπιθύμητο.
Κάποιος που το αγαπούσε σαν παιδί του, το παράτησε στην Κορωνησία της Άρτας.
Έζησε αρκετούς μήνες μαζί με άλλα παρατημένα τρώγοντας από αυτά που τους έδιναν οι ψαράδες.
Βρέθηκε σακατεμεμενο στη μέση του δρόμου.
Έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και δεν έχει κινητικότητα στα πίσω πόδια. Ακτινογραφιες και ακριβή διάγνωση,δεν έχω στα χέρια μου.
Πρόγνωση ΔΕΝ γνωρίζω.

Η αρχική έκκληση της κας Λαμπράκη μέσω facebook...

 

‼️Ξέρω πολύ καλά όμως ότι τα κλουβιά του καταφυγίου είναι συντριπτική εμπειρία για όλα τα σκυλιά. Πόσο μάλλον για ένα που κάποιος ασυνείδητος κατέστησε ΑΝΑΠΗΡΟ, το εγκατέλειψε και το παράτησε στο έλεος των περαστικών και του δήμου.
Το σκυλάκι αυτό ήταν στον συνεταιρισμό ψαράδων της Ανέζας,στη Σαλαώρα Άρτας. Έχουν κάμερες.
Για άλλη μια φορά, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να ταυτοποιηθεί δράστης.
Όμως..... έγινε η βία η εξαθλίωση κ ο θάνατος -όχι από φυσικά αίτια -κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Και μεις σαν καλά ζόμπι που έχουμε γίνει, δεν αντιδρούμε.
Συνεχίζουμε τη θλιβερή πορεία μας.
Ξέρω ότι ένα σκυλάκι ανάπηρο μπορεί να είναι βάσανο για εσένα γιατί καθημερινά,σε κάθε του ανάσα, σε κάθε του προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις φυσικές του ανάγκες θα σε φέρνει αντιμέτωπο με την "αναπηρία " και την ανεπάρκεια της ψυχής σου.
Αν πάλι έχεις συνειδητοποιήσει ότι όλοι μας είμαστε με κάποιο τρόπο "σακάτηδες "- άνοιξε το σπίτι σου, την αυλή σου.
Γίνε αλληλεγγύη και συμβοήθεια.».

Διαβάστε επίσης:

Κολαστήριο για τα σκυλιά και λόγω καύσωνα το παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Άρτας (βίντεο)

Χωρίς περίθαλψη αφήνει τις αδέσποτες γάτες και ο Δήμος Αρταίων

Μέσα στα κόπρανα ζουν διαρκώς τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Αρταίων (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.