Στηρίξτε μας

Αρνείται η Ε.Φ.Ε. την κατηγορία κακοποίησης σκύλου από υπάλληλο της στο κυνοκομείο του Λαυρίου (βίντεο)

13 Νοεμβρίου 2019 14:04 | Επικαιρότητα
Αρνείται η Ε.Φ.Ε. την κατηγορία κακοποίησης σκύλου από υπάλληλο της στο κυνοκομείο του Λαυρίου (βίντεο)

Οι αντιδράσεις των φιλόζωων για όσα συνέβησαν στις 8 Νοεμβρίου στο παράνομο κυνοκομείο «Καταφύγιο Αδέσποτων Λαυρίου» κατά τη διαδικασία κατάσχεσης τριών σκυλιών ανάγκασαν την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) να βγάλει ανακοίνωση στις 13 Νοεμβρίου καθώς από τα βίντεο, που είδαν μέσω facebook τη δημοσιότητα, φαίνεται υπάλληλος τους να κακοποιεί σκύλο με ειδικό λάσο χειρισμού, αφού το ζώο αντιδρά.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε. Κωστής Ζώης αναφέρει ότι αυτός είναι ο τρόπος χειρισμού ενός επιθετικού σκύλου, αλλά πριν κρίνετε τα λεγόμενα του δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξαν εκείνη τη μέρα οι αυτόπτες μάρτυρες, η Λίτσα Καραγιάννη, η Κατερίνα Τσοπάνη, η Αλεξάνδρα Καρπούνη και η Almaza Diamanti.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας

«Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε διαδικτυακά και για τα απαράδεκτα, υβριστικά για το σωματείο μας σχόλια που ακολούθησαν ως προς την περισυλλογή επιθετικού σκύλου, από το δημοτικό καταφύγιο Λαυρίου, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ενημερώνει τους φιλόζωους προς αποκατάσταση της πραγματικότητας τα εξής:

Η παραλαβή των ζώων έγινε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης (υπ’ αρ. 168199/09-10-2019) προς τον δήμο Λαυρεωτικής, εν’ όψει του ότι ο χώρος αυτός στερείται αδείας ίδρυσης και λειτουργίας.
Σε συνέχεια με εντολή του δήμου προς την Ε.Φ.Ε., εκτελέσαμε την απόφαση για παραλαβή 3 ζώων.
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για τη μετακίνηση του ενός επιθετικού σκύλου (ειδικό λάσο ελέγχου) τυγχάνει παγκοσμίως ενδεδειγμένος ως επαγγελματικός τρόπος μεταχείρισης επιθετικών ζώων ώστε να μην κινδυνεύει ούτε το ζώο ούτε ο χειριστής.
Ως εκ τούτου κακόβουλα σχόλια περί κακομεταχείρισης και βασανισμού του ζώου που παραλάβαμε, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι αγνοούν βασικούς κανόνες περισυλλογής και διαχείρισης επιθετικών αδέσποτων σκύλων.
Το σωματείο μας, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του έναντι οποιουδήποτε τρίτου για την προστασία της φήμης και της αξιοπιστίας του.
Ο Πρόεδρος
Κωστής Ζώης» καταλήγει η αρχική ανακοίνωση.

Η Ε.Φ.Ε. κάτω από την ανακοίνωση της απαντώντας σε σχόλια χρηστών του facebook επισημαίνει τα εξής για τις κατηγορίες σε βάρος της και στο κατά πόσο το συγκεκριμένο σκυλί ήταν επιθετικό ή όχι. Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία Η κα @Anna Gerolymbou έχει στην ευθύνη - προστασία της τα ζώα του δημοτικού καταφυγίου Λαυρίου από το 2008. Την ημέρα της παραλαβής, του συγκεκριμένου ζώου στο βίντεο ήταν μαζί και ο εθελοντής - βοηθός της σε αυτό ( ο κύριος που κρατάει το σκυλάκι απ' τα πόδια).

Η ίδια ήταν που δήλωσε όσο το σκυλάκι ήταν στο κλουβί του, ότι πρέπει να γίνει χρήση λάσου από τον άνθρωπο που θα το μετέφερε, γιατί είχε αρχίσει ήδη να δαγκώνει τα σύρματα και να αντιδρά. Όμως, τα άλλα δύο που μπήκαν ήσυχα στο όχημα από τον ίδιο χειριστή, δεν καταγράφηκαν φυσικά.

Αναρωτιόμαστε: 1. γιατί η κυρία Γερολύμπου δεν ανέλαβε (αφού δηλώνει τώρα πως δεν ήταν επιθετικό) να το βάλει η ίδια στο όχημα μεταφοράς του για στείρωση; 2. γιατί δεν μοιάζει ν' αντιδρά στην υποτιθέμενη "κακοποίηση" του ενώ είναι δίπλα;; Δεκάδες τέτοια περιστατικά έχει χειριστεί ή δει, παντού στην μακρόχρονη ενασχόληση της με πιο δύσκολα αδέσποτα και εύλογη η μη αντίδρασή της σε τυχόν κακοποίηση του.

Το πλήθος που η ίδια είχε καλέσει σε συλλαλητήριο έξω. είναι εκείνο που δεν ήξερε τι είχε προηγηθεί στο κλουβί, όταν η ίδια δεν μπορούσε να περάσει ούτε λουράκι στο λαιμό του σκύλου αυτού. Επίσης ήρεμος και ο εθελοντής που ξέρει καλά τα ζώα του καταφυγίου.

Εξ άλλου η σχέση της κ.Γερολυμπου με την Φιλοζωική στο Κορωπί, κρατάει χρόνια και η ίδια απολαμβάνει την στήριξη, τον σεβασμό και την οποία βοήθεια ζήτησε για τα ζώα του καταφυγίου έως σήμερα από την Ε.Φ.Ε. Το σόου αυτό που έγινε χωρίς να προηγηθεί στο βίντεο το σκηνικό μέσα στο κλουβί που ο Αντρίκος δάγκωνε τα σύρματα ενώπιον της, γιατί δεν επελέγη ως υλικό δημοσιεύσιμο;;

Βρείτε τα λοιπόν με τον δήμο και λοιπούς αρμόδιους που έδωσαν την εντολή και η Ελληνική Φιλοζωική πάντα κοντά σας.

Σχεδόν όλα τα ζώα του καταφυγίου Λαυρίου έχουν περάσει απ' το κατώφλι της Ε.Φ.Ε. , των κτηνιάτρων και του προσωπικού της, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου που καταγράφεται στο βίντεο και τον οποίο εμπιστεύεται η ίδια όπως και δεκάδες άλλοι δήμοι, φιλόζωοι και σωματεία.

Όποιος επιθυμεί κι ενδιαφέρεται για την κατάσταση αυτών των τριών ζώων του καταφυγίου Λαυρίου, να έρθει στο Κορωπί που στειρώθηκαν και φιλοξενούνται. Ειδικά για τον Αντρίκο, όποιος θέλει και μπορεί να μπει μέσα, να τον χαϊδέψει, να τον ταϊσει και να τον βγάλει βόλτα γιατί και η εθελόντρια του καταφυγίου Έλενα που ήρθε (και εκείνη μάλιστα τράβηξε το επίμαχο βίντεο), δεν τα κατάφερε. Της γρυλιζε και της απέτρεψε την είσοδο.

Πάντως είναι μια χαρά το σκυλάκι αυτό και θα σας παρακαλούσε αν μπορούσε να λύσετε τα προβλήματα με όσους τα έχετε χωρίς αδικίες εις βάρος συναφών φιλοζωικών οργανώσεων κλπ που φιλοξενούν αδέσποτα κι αγωνίζονται όπως εσείς για τον ίδιο σκοπό. Ήταν πολύ κραυγαλέα τα κίνητρα και ελάχιστα βοηθούν το έργο σας και την επιθυμητή καλή εξέλιξη ως προς μοίρα του καταφυγίου.

Ευχόμαστε ακόμα και πατώντας άδικα στις πλάτες του κυρίου Νίκου ή της Ε.Φ.Ε. να το καταφέρετε. Κρίμα για όλους μας αυτό το πανηγύρι που στήθηκε και συνεχίζεται επειδή δεν εξηγούνται οι βαθύτερες αλήθειες-καταστασεις. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα κυρία Άννα και παρακαλούμε να έρθετε να δείτε τα τρία σκυλάκια που πήραμε. Σας περιμένουν να σας ενημερώσουν για το πώς περνάνε στο Κορωπί.! Τερματίστε το με ένα νέο βίντεο ότι "κακοποιούνται" με τροφή Hill's, φροντίδα έμπειρων νοσηλευτών-κτηνιατρων- εθελοντών, σε καθαρά δωμάτια με θέρμανση, με μουσική, με αυλή και θέα στον... αθέατο κόσμο της φιλοζωίας.».

Παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Το δημοσίευμα του www.zoosos.gr για όσα συνέβησαν εκεί προκάλεσαν την αντίδραση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστοτελείας Δόγκα, η οποία και ζήτησε τη συνδρομή μας στη παροχή στοιχείων.  Για όσα συνέβησαν στο παράνομο κυνοκομείο στο οποίο φιλοξενούνται 116 σκυλιά και λειτουργεί εδώ και χρόνια εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Λαυρεωτικής για τα αδέσποτα διαβάστε εδώ:

Z.E.H.: Ευθύνεται ο Δήμος Λαυρεωτικής και όσοι ιδρυματοποίησαν σκυλιά για όσα συμβαίνουν στ’ αδέσποτα εκεί (βίντεο)

Δήμαρχε Λαυρεωτικής πώς θα επιβιώσουν στον δρόμο γέρικα σκυλιά που έζησαν μια ζωή σε κλουβιά; (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.