Στηρίξτε μας

Απελευθέρωσαν γερακίνες

26 Μαΐου 2012 17:00 | Τα καλά νέα
Απελευθέρωσαν γερακίνες

Στα πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό (ICOT 2012), που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, απελευθερώθηκαν σήμερα δύο γερακίνες από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.).

Οι γερακίνες, που απελευθερώθηκαν στο Γιούκτα, είχαν περισυλλεχτεί από εθελοντές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στη Κρήτη τραυματισμένες. Εγχειρίστηκαν και πλήρως αποθεραπευμένες ξαναγύρισαν στο κρητικό ουρανό.

Οι σύνεδροι ενθουσιασμένοι από τη μεγαλειώδη στιγμή της επανένταξης των αρπακτικών, δήλωσαν, όπως τονίζει η Γεωργία Στεφανάκη, υπεύθυνη για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Κρήτης, ότι ενστερνίζονται και εύχονται να υλοποιηθούν οι προτάσεις του κέντρου για την αξιοποίηση της εκπληκτικής μας πανίδας σε σχέση με ειδικές μορφές τουρισμού».

Και συνεχίζει: «Τόνισαν την αναγκαιότητα εγκαταστάσεων παρατηρητηρίων άγριας ζωής στη Κρήτη ενώ εξέφρασαν εγκάρδιες ευχαριστίες στους εθελοντές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ για την πρωτόγνωρη εμπειρία, που βίωσαν, και συγχαίρουν το κέντρο για τη πολύτιμη προσφορά στον εθνικό μας πλούτο».

Εμείς ως www.zoosos.gr αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε, αν τυχαία οι σύνεδροι, που μετείχαν στο ICOT 2012, συναντούσαν στη διαδρομή προς το Γιούκτα μερικά «βαρελόσκυλα». Από πρεσβευτές της Ελλάδας θα γίνονταν και με το δίκιο τους επικριτές της βλέποντας πόσο βάναυσα οι Κρητικοί συμπεριφέρονται στα σκυλιά τους!

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ζητούν υπηρεσιακή σύσκεψη για να δοθεί ακαριαία τέλος στα «βαρελόσκυλα»
 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.