Στηρίξτε μας

Επέτρεψαν την είσοδο στις γυναίκες που ταΐζουν τις γάτες στην «Ακτή του Ήλιου» στον Άλιμο

19 Μαρτίου 2020 18:30 | Τα καλά νέα
Επέτρεψαν την είσοδο στις γυναίκες που ταΐζουν τις γάτες στην «Ακτή του Ήλιου» στον Άλιμο

Η δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι δηλαδή οι αρμόδιοι της «Ακτής του Ήλιου» αιφνιδιαστικά απαγόρευσαν την είσοδο των εθελοντριών στην παραλία του Αλίμου και δεν επέτρεψαν τη σίτιση των αδέσποτων γατιών εκεί, είχε τελικά αποτέλεσμα, και οι πιέσεις που άσκησε η τοπική κοινωνία και προς τον Δήμο Αλίμου και προς τους επιχειρηματίες οδήγησε στον τερματισμό του «εμπάργκο» σήμερα.Όπως μας ενημέρωσε νωρίτερα η Διονυσία Λόντου, μια από τις γυναίκες που ταΐζει τα αδέσποτα της ακτής, στις γάτες δόθηκε κανονικά τροφή και γατοτροφή, όπως διαπίστωσε και η ίδια, είχαν βάλει και χθες οι υπεύθυνοι του χώρου στα δοχεία για τις ψιψίνες.

Αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικά καλό νέο - μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε - και η αντίδραση του κόσμου αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη προς ανθρώπους και ζώα είναι η μόνο μέθοδος για την ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας.

AktiIliouKaterinaLampropoulouΗ σχετική ανάρτηση στο facebook.

Η Κατερίνα Λαμπροπούλου, κάτοικος της περιοχής, για τη θετική εξέλιξη σήμερα επισημαίνει τα εξής: «το προβλημα των εγκλωβισμενων γατιών μέσα στην ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, για σήμερα τουλάχιστον λύθηκε και μπήκε και τροφή και νερό. ευελπιστούμε να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αυτή η ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, και να ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στη κανονικότητα».

Τι απάντησε η Ακτή του Ήλιου Α.Ε.

Μέσω της σελίδας της στο facebook η Ακτή του Ήλιου Α.Ε. επισημαίνει ότι η είσοδος των φιλόζωων στην παραλία για τη σίτιση των ζώων απαγορεύτηκε εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού. Μάλιστα επισημαίνονται τα εξής: «Σε απάντηση της επιστολής των φιλόζωων που δημοσιεύθηκε στο zoosos.gr , και προς αποκατάστασης της αλήθειας, η εταιρεία ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΛΙΜΟΣ ΑΕ ενημερώνει για τα ακόλουθα:

1) Η εταιρεία μας, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18159 (ΦΕΚ Β' 859/14.03.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση (των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών), με την οποία επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των οργανωμένων παραλιών, δεν επιτρέπει, από την 15.3.2020, την είσοδο στις εγκαταστάσεις της, για λόγους προστασίας της δημοσίας υγείας.

2) Για την «πιστή» τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού έχει απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς την εταιρεία μας και η ΕΤΑΔ ΑΕ, ήδη από τις 17.3.2020.

3) Η αιτούμενη από τους συντάκτες της επιστολής είσοδος φιλόζωων στην οργανωμένη Ακτή του Αλίμου προκειμένου να ταΐσουν αδέσποτα ζώα συνιστά ενέργεια απαγορευόμενη από την παραπάνω υπουργική απόφαση και, για τον λόγο αυτό, δεν επετράπη από την εταιρεία μας. Πέραν τούτου, τα όποια αδέσποτα ζώα μπαίνουν και βγαίνουν ελεύθερα (δεν είναι εγκλωβισμένα) στην Ακτή, όπως μπαίνουν και βγαίνουν ελεύθερα στους κήπους των σπιτιών μας, ευλόγως, δε, θα μπορούσαν να ταϊστούν αυτά σε χώρο ευρισκόμενο έξω από την Οργανωμένη Ακτή του Αλίμου .

4) Παρά ταύτα μετά από την παρέμβαση του Δημάρχου Αλίμου, και μετά από έντονες πιέσεις από την πλευρά του, δεχθήκαμε να παραδίδεται (με τήρηση των κανόνων ασφαλείας που επιβάλει η επικρατούσα πανδημία) τροφή από τους φιλόζωους στον φύλακα της Ακτής, και να φροντίζει αυτός για τη σίτιση των εκάστοτε αδέσποτων. Η πρότασή μας αυτή δεν έγινε δεκτή από τους φιλόζωους, οι οποίοι απαίτησαν να εισέρχονται οι ίδιοι εντός της Ακτής, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα κάποιος που δεν τα γνωρίζει και δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές τους!!!!!!

5) Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, είναι αναληθής ο ισχυρισμός των συντακτών της επιστολής ότι η ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ «αποφάσισαν να στερήσουν τη συνέχιση της ζωής στα αδέσποτα ζώα», την αναλήθεια δε του ισχυρισμού τους την γνωρίζουν οι συντάκτες της παραπάνω επιστολής.

6) Ήδη δε, μετά από νέα παρέμβαση του Δημάρχου Αλίμου, και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι παραπονούμενοι φιλόζωοι, προτάθηκε από το Δήμο Αλίμου να εισέρχεται στην Οργανωμένη Ακτή του Αλίμου, σε καθημερινή βάση, και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 λεπτών, ένας φιλόζωος, ο οποίος δεν θα ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν θα έχει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και θα φορά γάντια, θα συνοδεύεται δε από δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος θα επιβλέπει την τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεών του. Την πρόταση αυτή αποδέχεται η εταιρεία μας.

7) Την παρούσα θα κοινοποιήσει η εταιρεία μας προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ΕΤΑΔ ΑΕ, ώστε, εφόσον κρίνουν ότι η αποδοχή της παραπάνω πρότασης θέτει θέμα κινδύνου τη δημόσιας υγείας, να μας ενημερώσουν, το συντομότερο δυνατόν.
Για την Ακτή του Ήλιου Α.Ε.».

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντάει ο δήμαρχος Αλίμου για τη σίτιση των γατιών στην «Ακτή του Ηλίου» που δεν ανήκει στον δήμο

Απαγορεύουν να δοθεί τροφή σε 50 αδέσποτες γάτες εγκλωβισμένες στην παραλία «Ακτή του Ήλιου»

Φροντίζουν τις αδέσποτες γάτες που ζουν στην «Ακτή του Ήλιου» στην παραλία στον Άλιμο Αττικής

Εξαφανίστηκαν πολλές γάτες από την «Ακτή του Ήλιου» την παραλία του Αλίμου Αττικής

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.