Στηρίξτε μας

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο της διαδικτυακής έρευνας για τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα (αδέσποτα και μη)

13 Φεβρουαρίου 2017 08:00 | Επικαιρότητα
Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο της διαδικτυακής έρευνας για τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα (αδέσποτα και μη)

Η ομάδα «Common View» επιχειρεί να σκιαγραφήσει την εικόνα της σημερινής κοινωνίας αντλώντας στοιχεία από τις διαδικτυακές έρευνες που οργανώνει,  μέσω των οποίων αξίες, στάσεις, συναισθήματα, συμπεριφορές και προβλήματα τίθενται υπό διερεύνηση αφού συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία.

Ένα από αυτά που μπήκε ως θέμα μελέτης είναι η συμβίωση μας με τα ζώα συντροφιάς, τα αδέσποτα και όσα παθαίνουν αυτά τα πλάσματα εξαιτίας των ανθρώπων ενώ εξετάζονται και οι ευθύνες των αρμοδίων στην ορθή διαχείριση τους.

Για να συμμετάσχετε σε αυτή και να προσφέρετε – ανώνυμα την άποψη και τη γνώση σας – πρέπει να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εδώ.

Οι δημιουργοί του ερωτηματολογίου αναφορικά με τους στόχους και τους σκοπούς τους επισημαίνουν: «Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αργά αλλά σταθερά έχει εμφανιστεί με αρκετή ένταση το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ταυτόχρονα επειδή πλέον οι ειδήσεις και οι πληροφορίες δημοσιοποιούνται άμεσα λόγω της διείσδυσης του διαδικτύου σχεδόν καθημερινά μαθαίνουμε για περιστατικά κακοποίησης ζώων συντροφιάς είτε αυτά είναι δεσποζόμενα είτε αδέσποτα.

Αδέσποτος, προέρχεται από το «α» στερητικό και το «δεσπότης»:  Αυτός που δεν έχει  δεσπότη, αφεντικό στη καθομιλουμένη. Ξεκινώντας από  την  παραδοχή  ότι  ο  σκύλος,  εκτός  από  καλύτερος  φίλος του ανθρώπου, σύντροφος  και  συν-εργάτης  (φύλακας / τσοπάνης / ανιχνευτής), η έννοια του «αφεντικού»  παραπέμπει σε ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που - άσχετα αν είναι ευχάριστη - είναι κυρίαρχη.

Αλήθεια, πόσα είναι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα, σε τι ποσοστά ανέρχεται η ιδιοκτησία ζώου συντροφιάς, τα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα διαβιούν σε συνθήκες ευζωίας ή όχι; Κατά πόσο ο πληθυσμός των αδέσποτων συνδέεται με τον πληθυσμό των δεσποζόμενων; Πόσο ορατές είναι οι περιπτώσεις κακοποίησης; Η καθ’ ύλην αρμόδια τοπική αυτοδιοίκηση και οι σχετικές δομές παράγουν έργο; Αν ναι, ποιο είναι αυτό; Πόσο ικανοποιημένη είναι η κοινωνία  από το όποιο έργο παράγεται;

Πόσο ενημερωμένοι είμαστε σαν πολίτες απέναντι σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι κυρίως ζήτημα πολιτισμού, σεβασμού απέναντι στα ζώα;

Σε αυτά τα πλαίσια και προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα παραπάνω σχεδιάστηκε η έρευνα αυτή. Σας ζητούμε να συμβάλετε σε αυτή την προσπάθεια συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο. Όλες οι απαντήσεις που θα συγκεντρωθούν τελούν κάτω από απόλυτη εχεμύθεια και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων. Τα ευρήματα θα φωτίσουν το πρόβλημα και θα βοηθήσουν να διαμορφωθούν προτάσεις με σκοπό σταδιακά να μειωθεί η ένταση του προβλήματος».

Διαβάστε επίσης:

VPRC: Αδιάφοροι οι δήμοι και οι κάτοικοι της Περιφέρειας για τ’ αδέσποτα και τις κακοποιήσεις ζώων

VPRC: Έρευνα για τους κυνηγούς στην Ελλάδα

VPRC: Το 98% των μαθητών ζητά την αυστηρή τιμωρία εκείνων που κακοποιούν ζώα

Δημοσκόπηση της VPRC αποδεικνύει την αδιαφορία μας για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση των ζώων

ΕΛ.ΑΣ.: Η κακοποίηση ζώων είναι προθάλαμος για εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων

940 δικογραφίες για δολοφονίες & βασανισμό ζώων μόνο το πρώτο 9μηνο του 2016 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Έρευνα για τις απόψεις μας αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα και το προφίλ των δραστών

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.