Στηρίξτε μας

940 δικογραφίες για δολοφονίες & βασανισμό ζώων μόνο το πρώτο 9μηνο του 2016 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

7 Οκτωβρίου 2016 20:34 | Επικαιρότητα
940 δικογραφίες για δολοφονίες & βασανισμό ζώων μόνο το πρώτο 9μηνο του 2016 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ένα μικρό δείγμα του τι πραγματικά συμβαίνει στα ζώα στην Ελλάδα από τους κατοίκους αυτής της χώρας γίνεται εμφανές από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία καθώς μόνο κατά το πρώτο 9μηνό του 2016 σχηματίστηκαν περισσότερες από 940 δικογραφίες για δολοφονίες, βασανισμούς και κακοποίηση πλήρως συναισθανόμενων πλασμάτων.Στην ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει: «Η Ελληνική Αστυνομία δίνει το δικό της "παρών" στο θέμα της προστασίας των ζώων. Το 9μηνο του 2016 σχηματίσθηκαν πάνω από (940) δικογραφίες για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων και συνελήφθησαν (156) άτομα.

Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Με ιδιαίτερη ευαισθησία προσεγγίζουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας περιστατικά που σχετίζονται με την προστασία των ζώων, συμμετέχοντας στη γενικότερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς, κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, το 9μηνο του 2016, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν (156) άτομα για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, κατηγορήθηκαν αλλά (553) και σχηματίστηκαν περισσότερες από (940) δικογραφίες για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκαν να διαχειριστούν (1.060) καταγγελίες και επελήφθησαν σε (1.000). Τα προηγούμενα χρόνια (2014, 2015) οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν τις παρακάτω υποθέσεις:

elasstatistikakatagelion

Σημειώνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μορφές βίας, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή ζώων τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, ενώ παράλληλα βεβαιώνονται αυτοτελώς διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εγκύκλιων διαταγών, έχουν δοθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλες οι απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς. Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και είναι σημαντικό η προστασία τους να γίνει συνείδηση όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ένα κοινωνικό φαινόμενο που μας ντροπιάζει

Τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, είναι πραγματικά μια λίστα ντροπής για την ελληνική κοινωνία και φυσικά δικαιώνουν τους αγώνες αυτών των λίγων συνανθρώπων μας, των εθελοντών μελών συλλόγων, σωματείων, και μεμονωμένων ιδιωτών που πασχίζουν με κάθε τρόπο – και εν μέσω της δεινής οικονομικής συγκυρίας – να βοηθήσουν ζώα τα οποία υποφέρουν κυρίως εξαιτίας των ανθρώπων.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας όμως δεν καταγράφουν τα πολλά εγκλήματα, που συγκαλύπτονται και δεν καταγγέλονται ή αυτά για τα οποία ο δράστης δεν εντοπίζεται, όπως επίσης δεν γίνεται καμιά αναφορά στην αδιαφορία των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταγράφουν τα εγκλήματα, αλλά τρομοκρατούν ακόμα και τους αυτόπτες μάρτυρες που δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία ή συχνά αρνούνται να βεβαιώσουν τα διοικητικά πρόστιμα.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δικαιώνουν και εμάς που εδώ και 6 χρόνια στο www.zoosos.gr φέρνουμε στη δημοσιότητα φρικτά εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά και την αδιαφορία των αρχών (Αστυνομία, Εισαγγελία, Δήμος) αλλά και των αυτοπτών μαρτύρων, που σιωπούν και συγκαλύπτουν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση των ζώων

Έρευνα για τις απόψεις μας αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα και το προφίλ των δραστών

ΕΛ.ΑΣ.: Η κακοποίηση ζώων είναι προθάλαμος για εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων

VPRC: Έρευνα για τους κυνηγούς στην Ελλάδα

VPRC: Το 98% των μαθητών ζητά την αυστηρή τιμωρία εκείνων που κακοποιούν ζώα

Δημοσκόπηση της VPRC αποδεικνύει την αδιαφορία μας για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.