Στηρίξτε μας

Πάρος: Ανακάλεσαν την οικοδομική άδεια, που είχαν εκδώσει, αφού η ζημιά είχε ήδη γίνει!

15 Σεπτεμβρίου 2011 19:57 | Περιβάλλον
Πάρος: Ανακάλεσαν την οικοδομική άδεια, που είχαν εκδώσει, αφού η ζημιά είχε ήδη γίνει!

Στην ανάκληση της οικοδομικής άδειας (υπ’ αριθμόν 667/10) προχώρησε τελικά στις 18/7/2011 το Πολεοδομικό Γραφείου Νάξου για την κατασκευή μιας πολυτελούς κατοικίας (πάνω στο κύμα στην κυριολεξία και μέσα σε μικρό «νησιωτικό υγρότοπο») στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η επώνυμη καταγγελία, όταν η οικοδομή ξεκίνησε, έγινε στο Υ.ΠΕ.Κ.Α., στη Ν.Δ., στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στους Οικολόγους - Πράσινους, σε blogs και στην τοπική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» και έτσι είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές Ιουνίου 2011.

Αυτό ήταν αφορμή ώστε να κατατεθεί και σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος από δύο βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 8 Ιουλίου 2011. Η καταγγελία την οποία αναπαρήγαγαν και μέσω του www.zoosos.gr και άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες (π.χ. zougla.gr) έκανε λόγο για μια σειρά πολεοδομικών παραβάσεων και έθετε ερωτήματα σχετικά με εκείνους, που συνέβαλαν στην έκδοση αυτής, για την κατασκευή μιας βίλας στο συγκεκριμένο σημείο.

XrisiAkti2

Μετά από ερώτηση του Υ.ΠΕ.Κ.Α. και της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην Πολεοδομία Νάξου έγινε γνωστό ότι «η οικοδομική άδεια εκδόθηκε χωρίς αυτοψία και η υπηρεσία ενημερώθηκε για την ύπαρξη βιοτόπου μετά την έκδοση της άδειας». Αλλά και ότι ο ιδιώτης μηχανικός σημείωσε ψευδή στοιχεία!

XrisiAkti1 αντίγραφο

Γι' αυτούς και άλλους λόγους η Πολεοδομία Νάξου ανακάλεσε την άδεια που εξέδωσε στο όνομα εταιρείας W-Real Estate Investments. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μεταξύ άλλων έδωσε εντολή και στην Εισαγγελία Νάξου για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων αλλά και στον δήμαρχο Πάρου, ως πειθαρχικό υπεύθυνο για τη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο νομιμότητας των διοικητικών πράξεων.

Ο υγρότοπος «Χρυσή Ακτή» περιλαμβάνεται στις προστατευόμενες περιοχές του προωθούμενου από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. προς θεσμοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος για την «Καταγραφή των μικρών νησιωτικών υγροτόπων της χώρας και καθορισμός μέτρων για την προστασία και διατήρηση τους» του οποίου η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε την 1-6-2011 και βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών. Όπως προβλέπει το εν λόγω σχέδιο Π.Δ. εντός των ορίων απαγορεύεται μεταξύ άλλων και η δόμηση.

Διαβάστε επίσης:

Αν έχεις «άκρες» μπορείς να χτίσεις όπου θες στην Πάρο!

Κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τη βίλα που κατασκευάζεται σε υγρότοπο στην Πάρο

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.