Στηρίξτε μας

Το άλογο ζωντανό ντεκόρ σε πολυκατάστημα της Λάρισας

11 Μαΐου 2013 09:57 | Καταγγελίες
Το άλογο ζωντανό ντεκόρ σε πολυκατάστημα της Λάρισας

Το κατάστημα Leroy Merlin στη Λάρισα γιορτάζει εδώ και τρεις μέρες τα  έξι χρόνια λειτουργίας του και εκτός από πίτσα στους πελάτες του προσφέρει και μια φωτογραφία με άλογο. Στην υποδοχή, όπως μας ενημέρωσαν, υπάρχει μια ταμπέλα που ρωτάει όσους μπαίνουν «Φωτογραφία με το άλογο βγήκες;». Στη συνέχεια μια ακόμα ταμπέλα σε καθοδηγεί ώστε να φτάσεις στον χώρο του πάρκινγκ όπου βρίσκεται «σταθμευμένο» το ζώο.

LeroyMerlinAlogoLarissa%20%20(2)

Οι υπεύθυνοι του Leroy Merlin, αν δεν γνωρίζουν, πρέπει να μάθουν ότι η χρήση του αλόγου κατ’ αυτό τον τρόπο παραβαίνει τη νομοθεσία και το αδίκημα αυτό διώκεται και μάλιστα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι τα ζώα δεν είναι ντεκόρ;

Τι λέει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

LeroyMerlinAlogoLarissa%20%20(3)

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται  με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Στο άρθρο 13 γίνεται αναφορά στις εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα τονίζεται «1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».

Το www.zoosos.gr έχει επικοινωνήσει με τους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να ενημερωθούν, και να μην επαναλάβουν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης‏ απομάκρυνε το πουλί – έκθεμα (βίντεο)

Καναρίνι ως ζωντανό έκθεμα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (βίντεο)

Ζωντανά κουνέλια ως στολίδια και στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι! (Βίντεο)

Πάρος: Η γατούλα της βιτρίνας… (βίντεο)

Αν το παιδί σας ζητήσει παπάκι για το Πάσχα;

Ζώα - ντεκόρ σε πασχαλιάτικες βιτρίνες

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.