Στηρίξτε μας

Ακυρώσεις κρατήσεων στην Πάρο εξαιτίας της κακοποίησης ζώων

26 Ιουλίου 2012 21:49 | Επικαιρότητα
Ακυρώσεις κρατήσεων στην Πάρο εξαιτίας της κακοποίησης ζώων

Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων δεν περνούν απαρατήρητες από τους τουρίστες!

Αποφασισμένη εμφανίζεται η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πάρου να κάνει, ό,τι περνάει από το χέρι της, για να προωθήσει το θέμα της φιλοζωικής κουλτούρας στο νησί.

Και αυτό συμβαίνει, γιατί πλέον έχει γίνει κατανοητό ακόμα και σε εκείνους, που δεν αγαπούν τα ζώα, ότι τα περιστατικά με την κακοποίηση και την κακομεταχείριση των των υπολοίπων έμβιων όντων, είτε αυτά είναι ζώα αδέσποτα (συντροφιάς), είτε αυτά είναι παραγωγικά και εργασίας, που βγαίνουν σχεδόν καθημερινά  στη δημοσιότητα δυσφημούν το νησί και αποτρέπουν τους πολυπόθητους πια τουρίστες, να το επισκεφτούν.

Ο Δήμος Πάρου θέλει συνδράμει για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το νησί η Μαρία Χανιώτη, πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, ήρθε σε επαφή με το www.zoosos.gr και ζήτησε τη συνδρομή μας (επαφές, προτάσεις και γνώσεις επί του θέματος), ώστε κάτι να γίνει. Αν και η κα Χανιώτη μας τόνισε, ότι οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, αφού οι δήμοι επιφορτίστηκαν με την ευθύνη της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά δεν τους δόθηκαν τα ανάλογα χρήματα, εντούτοις φάνηκε αποφασισμένη, να παλέψει, ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια και να γίνουν δράσεις για το καλό των ζώων.

Η κα Χανιώτη εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι η δημοσιοποίηση των όσων υφίσταται τα ζώα στην Πάρο, έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για την οικονομία του τόπου, αφού έγιναν ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες, που πληροφορηθήκαν, ότι οι κάτοικοι αυτού του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού φέρονται στα ζώα με βαρβαρότητα. Τις ακυρώσεις και τις επιπτώσεις της κακής δημοσιότητας, μας τις επιβεβαίωσε και δημοσιογράφος, που εργάζεται στην Πάρο, μένει μόνιμα στο νησί, και πολύ συχνά αρθρογραφεί για σχετικά θέματα.

Δεσμευτήκαμε απέναντι στην κα Χανιώτη, ότι θα συνδράμουμε με όποιες δυνάμεις έχουμε, και τονίσαμε, ότι, αφού υπάρχει πολιτική βούληση, θα παλέψουμε, ώστε κάτι να γίνει. Της εξηγήσαμε και φυσικά το αποδέχτηκε, ότι η έλλειψη χρημάτων δεν μπορεί, να είναι δικαιολογία, για να συνεχίζουμε σε αυτόν τον τόπο, να αδιαφορούμε για ένα διαρκές έγκλημα.

Θυμίζουμε, ότι εγκλήματα εις βάρος των ζώων συνέβαιναν και τις «χρυσές» εποχές της Πάρου, τότε που τα κονδύλια έφταναν για χορούς και πανηγύρια ποικίλης ύλης. Αφού η αιτία αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς των ανθρώπων σχετίζεται με την έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και τον πολιτισμό μας. Με αφορμή την συζήτηση, που έγινε και με την κα Χανιώτη, και την επικείμενη συνάντηση μας μαζί της, δημοσιεύουμε άλλη μια φωτογραφία ενός αλυσοδεμένου ιδιόκτητου σκύλου στην Πάρο.

Τι βλέπει ο τουρίστας;

ParosSkylosDiastavrosi

Έχουμε πολλές φορές τονίσει μέσα από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον φριχτό τρόπο, που αντιμετωπίζoνται τα ζώα, έχουν οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τους. Αφού άλλοι από άγνοια και άλλοι από αδιαφορία τα καταδικάζουν τελικά σε μια ζωή μαρτυρική.

Ο σκύλος, που βλέπετε, ζει αλυσοδεμένος έξω από ένα κατάστημα επίπλων, που βρίσκεται σε μια κεντρική διασταύρωση (από Παροικιά προς την Αλυκή, Αεροδρόμιο, Δρυό). Το ζώο έχει σπιτάκι, αλλά δεν καταλαβαίνουμε, αν η αλυσίδα του, του επιτρέπει να μπαίνει σε αυτό.

Το σπιτάκι, όπως βλέπετε, είναι διαρκώς στον ήλιο, ενώ θα μπορούσε, να είναι τοποθετημένο κάτω από τα μικρά δεντράκια, για να προσφέρει στο ζώο προστασία από την αφόρητη ζέστη. Τα πλευρά του ζώου διακρίνονται, και αυτό συμβαίνει, γιατί οι ιδιοκτήτες του προφανώς είναι πολύ χριστιανοί και του επιβάλλουν νηστεία… και προσευχή.

Ο Έλληνας τουρίστας, κτηνίατρος στο επάγγελμα, που βρέθηκε στην Πάρο το περασμένο Σαββατοκύριακο και μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό, για να μας δείξει τι είδε, τονίζει: «Θα ήταν χρήσιμο να καταλάβουν οι ντόπιοι και οι αρχές, ότι οι πρακτικές των ολίγων αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού.

Για οργανισμούς, όπως π.χ. το Dogs Trust, που μ’ ένα μήνυμα στο facebook απευθύνεται σε 500.000 αναγνώστες - φίλους και η PETA σε αντίστοιχα 1.500.000 αναγνώστες – φίλους σε όλο τον κόσμο, δεν περνάνε απόψεις, όπως το “έλα και τι έγινε”, ή “πως κάνεις έτσι;”, “σιγά τώρα μωρέ για ένα σκύλο δεμένο”.

Ας καταλάβουμε όλοι μας, ότι η φιλοζωία είναι κουλτούρα καλά ριζωμένη έξω (και ας έσφαξαν π.χ. κάποτε όλη την Αφρική και την Αμερική) και ενώ μας κάνει εντύπωση, που μας βλέπουν ως “τριτοκοσμικούς”, δεν θα πρέπει, να μας εκπλήσσει, διότι αν είμαστε της εθνικότητας τους το ίδιο θα νιώθαμε.

Φυσικά αυτό το θέαμα προσβάλλει και λυπεί πρώτα εμένα σαν Έλληνα και μετά σκέφτομαι, τι θα πει ο τουρίστας για τη χώρα μου».

Ο αναγνώστης μας, που έμεινε στο νησί για πολύ λίγο, μας έστειλε ενδεικτικά κάποιες από τις φωτογραφίες, που τράβηξε, και που αποδεικνύουν, πως αντιμετωπίζονται τα ζώα γενικώς.

Σε αυτές απεικονίζονται το αλυσοδεμένο σκυλί, στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς, ένα γαϊδουράκι με τελείως ακατάλληλο σαμάρι, το οποίο είναι βέβαιο, ότι με το πέρασμα των χρόνων τραυματίζει τη ράχη του, πόδια παστουρωμένα δηλαδή δεμένα με τέτοιο τρόπο, που καθιστούν τα ζώα ανίκανα, να περπατήσουν κανονικά,  αγελάδες, οι οποίες μάταια αναζητούν λίγη σκιά δίπλα από τα ντουβάρια.

Οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων καταγγέλλονται!

Για τον αλυσοδεμένο σκύλο το www.zoosos.gr θα ενημερώσει το Α.Τ. Παροικίας – του οποίου οι αστυνομικοί πραγματικά τηρούν τον νόμο 4039/2012 και συνεργάζονται εξαιρετικά με τους φιλόζωους – ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, για τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου.

Εμείς αναρωτιόμαστε, επιδιώκοντας έτσι να προβληματίσουμε και τους πλέον αδιάφορους επί του θέματος, αντέχει η Πάρος να χάνει τουρίστες εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς κάποιων προς τα ζώα; Αν αυτοί δεν μπορούν, να καταλάβουν, ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα, και ότι δεν είμαστε τα μόνο επίγεια όντα με ανάγκες, ας σκεφτούν τουλάχιστον, τι συμφέρει την τσέπη τους!

Διαβάστε επίσης:

Πάρος: Βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών μετά τις συστάσεις!

Πάρος: Σκύλος αλυσοδεμένος στον ήλιο με νερό - δηλητήριο

Χτυπάει επανειλημμένα τον πιο διάσημο σκύλο της Πάρου

Αν δείτε βαρελόσκυλο στην Πάρο ενημερώστε τους Φ.Ε.Π.

Ποιος σκότωσε αυτά τα κουτάβια στην Πάρο;

«Βαρελόσκυλα» υπάρχουν και στην Πάρο (βίντεο)

Πάρος: Πέταξαν κούτα με κουτάβια στον κάδο σκουπιδιών

Πάρος: Ο γιος της οικογένειας έδωσε το καλό παράδειγμα και έλυσε τα «βαρελόσκυλα»! (Βίντεο)

Πάρος: Τα παιδιά προσέφεραν χρήματα για τ’ αδέσποτα

ΔΕΝ βρέθηκαν γάτες στοιβαγμένες σε ψυγείο Πακιστανών στην Πάρο

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. μαρια

  ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΥΛΙΑΝΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΙΤΙ ΑΦΗΝΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΝΙΣΤΙΚΑ.ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΛΟΥΝΙΑ ΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΥΣΤΙΚΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΤΣΕΦΛΙΑ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

 2. μαρια

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΠΑΤΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΝ ΖΩΑ.ΧΡΗΣΤΙΑΝΗ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΚΛΟΤΣΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΘΡΕΙΣΚΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΛΑΧ Η ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΦΟΡΤΟΝΟΥΝ ΖΩΑ ...ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΡΘΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΜΑΝΑ ΓΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ.Η ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΟΛΗΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 3. noula50

  Πολύ καλό , αυτοί ειδικά στα νησιά, πρέπει να προσέχουν τα ζώα, ντροπή τους !! Τα παράπονα και οι δυσφημήσεις έρχονται βροχή απο όλο τον κόσμο. Η κακοποίηση ζώων στη χώρα μας, είναι πρώτο θέμα, σε ξένες εφημερίδες που αποτρέπουν τουρίστες να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα !!

 4. Θάνος

  Καλή μέθοδος! Κάνεις ό,τι χρειάζεται για να πειστούν όλοι ότι θα έχουν τουρισμό και θα βγάλουν λεφτά, και ξαφνικά την τελευταία στιγμή τους πετάς το κρύο νερό στον σβέρκο. ΄΄Δεν θα έρθουμε γιατί είστε κανίβαλοι και κακοποιείτε τα ζώα.΄΄

  Κααλόοο….!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.