Στηρίξτε μας

Πάρος: Τα παιδιά προσέφεραν χρήματα για τ’ αδέσποτα

25 Ιουλίου 2012 13:45 | Τα καλά νέα
Πάρος: Τα παιδιά προσέφεραν χρήματα για τ’ αδέσποτα

Η Λένα Γιακουμοπούλου, που είναι γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου (P.A.W.S.), μας ενημέρωσε για τους νέους και νεαρούς φιλόζωους εθελοντές, που προσέφεραν περίπου 600 ευρώ στο ταμείο του συλλόγου για να βοηθήσουν τα αδέσποτα του νησιού. Θυμίζουμε, ότι πριν από μερικούς μήνες ο P.A.W.S. είχε κάνει έκκληση για βοήθεια και οικονομική ενίσχυση, αφού δεν ήταν σε θέση, να ανταπεξέλθει οικονομικά στο τάισμα των ζώων, που φροντίζει, στον χώρο του προσωρινού καταφυγίου και στις στειρώσεις δεκάδων αδέσποτων γατιών και σκυλιών.

Paws3

Ο P.A.W.S. συνέχισε το έργο του επειδή ιδιώτες προσέφεραν χρήματα για τη σωτηρία των ζώων. Το ίδιο έκαναν και τώρα μαθητές του νησιού αλλά και επισκέπτες. Έχει λιγότερη σημασία το ποσό, που συγκεντρώθηκε, το οποίο στις μέρες μας δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, και πολύ μεγαλύτερη αξία έχει η κίνηση και η πρωτοβουλία. Αφού αποδεικνύεται ότι τα νέα παιδιά αγαπούν τα ζώα, τα νοιάζονται, και δεν τα κακοποιούν όπως ενδεχομένως κάνουν οι γονείς και οι παππούδες τους.

Η κα Γιακουμοπούλου εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Παροικιάς προσέφεραν μέρος των εσόδων από τις συναυλίες, που διοργανώθηκαν στις 30/6 και 1/7 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος».

Η Ελίνα Σκάλκος που μένει στην Αυστραλία αλλά κάθε χρόνο παραθερίζει με την οικογένεια της στις Κολυμπήθρες φέτος έφτιαξε τον δικό της κουμπαρά έβαλε πάνω το λογότυπο του PAWS και μάζεψε 230 ευρώ για τα ζωάκια κάνοντας διάφορες δουλειές π.χ. καθαρίζοντας σπίτια και αυτοκίνητα στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον εθελοντισμό «Duke of Edinburgh».

Στις 20 Μαΐου 2012 η Μaisy Hickman και η Eleni Brown συγκέντρωσαν χρήματα για τα αδεσποτάκια κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου, που διοργανώθηκε στην Αντίπαρο για τα παιδιά. Τέλος σ’ ένα κουτάκι αναψυκτικού η Ιλβί και η Λάις μάζεψαν σ’ ένα απόγευμα 90 ευρώ και τα έδωσαν στον σύλλογο για τις γατούλες και τα σκυλάκια. Όλες αυτές οι πράξεις αγάπης αλληλεγγύης και εθελοντισμού μας συγκινούν και μας κάνουν να ελπίζουμε, ότι η νέα γενιά θα καταφέρει να ανατρέψει αυτή την τραγική κατάσταση που υπάρχει εις βάρος των ζώων παντού στην Ελλάδα.

Αξίζει σε όλα αυτά τα παιδιά ένα μεγάλο μπράβο για τις πράξεις τους, αφού αν και τόσο νέα αντιλαμβάνονται αυτό, που οι μεγαλύτεροι δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι αυτής της γης, που έχουν δικαιώματα. «Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι η νεολαία του νησιού μας παρά τις δύσκολες συνθήκες επιλέγει να προάγει τον πολιτισμό με αυτόν τον υπέροχο δημιουργικό τρόπο. Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζομαι να δώσουν το κάλο παράδειγμα σε όλους» τονίζει η κα Γιακουμοπούλου εκ μέρους του P.A.W.S.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν 8 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι τα 2 ήδη νεκρά στον Πρόδρομο της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Πάρος: Έπνιξε 5 γατάκια πετώντας τα ζωντανά στη θάλασσα!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.