Στηρίξτε μας

Ακόμα ένα ψευδές δημοσίευμα που στοχοποιεί αρκούδα από το kynigesia.gr

15 Μαΐου 2024 13:40 | Καταγγελίες
Ακόμα ένα ψευδές δημοσίευμα που στοχοποιεί αρκούδα από το kynigesia.gr

Τον ιστότοπο kynigesia.gr διαψεύδει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται κάτι ψευδές από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της επιβλαβούς παρουσίας των άγριων ζώων, τα οποία απαγορεύεται να γίνουν θηράματα.

 

Στην ανακοίνωση σήμερα διαβάζουμε τα εξής: «Fake news» το δημοσίευμα για παρουσία αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Ψευδές αποδεικνύεται το δημοσίευμα του ιστότοπου kynigesia.gr, σύμφωνα με το οποίο «αρκούδα εμφανίστηκε και στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης», και το οποίο έτυχε ευρείας αναπαραγωγής από άλλα Μέσα Ενημέρωσης.

Στελέχη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης ΚΥΑ 104180/433 (ΦΕΚ272/07-02-2014) που έχει συγκροτηθεί, βρέθηκαν στην περιοχή αναφοράς του δημοσιεύματος, την οποία και διερεύνησαν, ενώ συνομίλησαν με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Από την έρευνα των αρμοδίων δεν επιβεβαιώνεται η παρουσία αρκούδας στην περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα περιέχει φωτογραφίες με πατημασιές ζώου, τις οποίες παρουσιάζει ως «πατημασιές αρκούδας», κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται.

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την παρουσία άγριων ζώων κοντά σε κατοικημένες περιοχές δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός, ωστόσο οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης οφείλουν να διασταυρώνουν με τους αρμόδιους κρατικούς ή επιστημονικούς φορείς τέτοιου είδους ειδήσεις, πριν τις δημοσιεύσουν.

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα προκαλούν σύγχυση στους πολίτες, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την πανίδα, η οποία πολλές φορές πέφτει θύμα ανθρώπινης αυτοδικίας/ εγκληματικής ενέργειας, π.χ. με δηλητηριασμένα δολώματα. Σε περίπτωση εμφάνισης/ παρουσίας αρκούδας κοντά σε κατοικημένη περιοχή οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν αμέσως με το Δασαρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Δασαρχείο Θεσσαλονίκης

Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ».

Διαβάστε επίσης:

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Καλλιστώ διαψεύδουν το kynigesia.gr για το «κατόρθωμα» κτηνοτρόφου που παγίδευσε αρκούδα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Μετά τη διάψευση το kynigesia.gr αναγκάζεται να παραδεχθεί τα ψεύδη περί παγίδευσης αρκούδας από κτηνοτρόφο

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.