Στηρίξτε μας

Πλημμύρισε το καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου από την καταιγίδα, σώθηκαν τα σκυλιά (βίντεο)

7 Σεπτεμβρίου 2016 13:24 | Καταγγελίες
Πλημμύρισε το καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου από την καταιγίδα, σώθηκαν τα σκυλιά (βίντεο)

Το πρόχειρο καταφύγιο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων που έχει στηθεί στον Πύργο Ηλείας σε χωράφι στην Συντριάδα, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμου Πύργου (και δεν έχει ούτε ένα δέντρο για να προσφέρει στα ζώα έστω φυσική σκιά) μετατράπηκε στην κυριολεξία σε λίμνη (αφού το νερό έφτασε τους 50 πόντους) μετά την πολύωρη καταιγίδα που προκάλεσε στις 6 Σεπτεμβρίου φονικές πλημμύρες σε Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία με θύματα ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες ζώα.

Οι λιγοστοί εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου, που περιποιούνται εκεί τα περίπου 150 σκυλιά, παλεύουν να φροντίσουν τα ζώα τα οποία είναι αλυσοδεμένα - αφού ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος - και βρέθηκαν κυριολεκτικά μέσα στο νερό αλλά ευτυχώς γλύτωσαν τον πνιγμό, αφού κατάφεραν να τα μετακινήσουν εγκαίρως.

Κατάφεραν να σώσουν όλα τα σκυλιά

Εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι «εκείνη τη μέρα το νερό στο συγκεκριμένο χωράφι έφτασε τους 50 πόντους μέσα στον χώρο που ήταν τα περισσότερα από τα σκυλιά μας, ευτυχώς προλάβαμε να μεταφέρουμε εγκαίρως. Από της 06:00 τα ξημερώματα που άρχισε η βροχή, οι εθελοντές μας ήταν εκεί και παρακολουθούσαν την εξέλιξη της, με αποτέλεσμα να καταφέρουν το μεσημέρι να έχουν μεταφέρει όλα τα σκυλιά μας, πριν ανέβει η στάθμη τόσο πολύ.

PyrgosIleiasKatafygioPlimmirismeno (17)Το χωράφι που ζουν τα σκυλιά...

Ο χώρος που βρίσκονταν τα ζώα, δεν ήταν επιλογή μας, είναι γνωστό σε εμάς ότι λιμνάζει εύκολα (ποσό μάλλον με τόσο όγκο βροχής) αλλά είχαμε αναγκαστεί να τα μεταφέρουμε, υποκύπτοντας στις πιέσεις του δήμου που επί μήνες ζητούσε να συρρικνωθούμε σε εκείνο το τμήμα του οικοπέδου προκειμένου να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο για καλλιέργεια λουλουδιών.

Παρόλο που ζητήσαμε να επιχωματωθεί και να περιφραχτεί, για την ασφάλεια τους, δεν έκαναν τίποτα. Θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά στους συμπολίτες μας και την δημοτική αρχή, ότι οι λιγοστοί εθελοντές μας, προσπαθούν και φροντίζουν εκατοντάδες αδέσποτα, εντός και εκτός του πρόχειρου καταφυγίου, περιθάλπουν όσα έχουν άμεση ανάγκη, στειρώνουμε, έχουμε φροντίσει να βρουν σπίτι περισσότερα από 450 αδέσποτα σκυλάκια.

PyrgosIleiasKatafygioPlimmirismeno (3)Το ύψος του νερού έφτασε τα 50 εκατοστά...

Η απελπισία μας και η απόγνωση μας είναι τόσο μεγάλη που δεν έχουμε κουράγιο να περιγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τα ζώα που φροντίζουμε, την "συνεργασία" με τον δήμο μας και την αντιμετώπιση που έχουμε από τους συμπολίτες μας... Απλά προχωράμε σερνάμενες και περιμένουμε το φως που θα μας δώσει δύναμη να ξανασηκωθούμε».

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου είχε επισημάνει τους κινδύνους από το 2014

Τον Νοέμβριο του 2014 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου με ανακοίνωση του είχε επισημάνει τους κινδύνους και τον ακατάλληλο χώρο που προφέρει ο Δήμος Πύργου για την μετεγκατάσταση του προσωρινού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων, αφού δεν είναι αδειοδοτημένο καταφύγιο, και το χωράφι στην Σπιάτζα γειτνιάζει με αποξηραμένη λίμνη, γι' αυτό και με τις βροχές πλημμυρίζει.

Ο Φ.Σ.Π. από τότε τόνιζε ότι: «Το Μάη του 2012 στον Πύργο Ηλείας δημιουργήθηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, από το ΦΣΠ, στο χώρο που υπήρχαν τα θερμοκήπια του Δήμου Πύργου στην Συντριάδα. Σκοπός του ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ήταν η περισυλλογή, η φροντίδα, η τροφή, η στείρωση (για να μην αναπαράγονται) των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων σκύλων του Δήμου Πύργου και η επιδίωξη να βρεθεί ένα καλό σπίτι να τους υιοθετήσει!

Το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ δεν λαμβάνει καμία κρατική ή δημοτική, καμία επίσημη οικονομική βοήθεια. Στηρίζεται αποκλειστικά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εθελοντών και στις δωρεές των φιλόζωων ανά τον κόσμο. Η ύπαρξη αυτού του καταφυγίου αποτελεί τεράστια συνεισφορά στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης του Πύργου, όπου αν δεν υπήρχε τα 187 σκυλιά θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα! Αντί όμως της αναμενόμενης υποστήριξης από τους εκλεγμένους άρχοντες της πόλης, ΣΗΜΕΡΑ - ΤΩΡΑ - ΧΘΕΣ υποχρεούμαστε να εγκαταλείψουμε το χώρο αυτό στην Συντριάδα.

Εξαναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τις υποδομές , που εμείς έχουμε πληρώσει από τις δικές σας δωρεές, να πάρουμε όπως όπως τα 187 σκυλιά "μας" και να μετακομίσουμε... Να μετακομίσουμε στο περιφραγμένο χωράφι που το Ελληνικό Δημόσιο έχει παραχωρήσει στον Δήμο Πύργου για άλλες χρήσεις πλην της δημιουργίας καταφυγίου ζώων κι ο Δήμος μεγαλόψυχα μας παραχωρεί!

Στο χωράφι της Σπιάτζας, κείμενο στην αποξηραμένη λίμνη Μουριάς, που με την πρώτη νεροποντή πλημμυρίζει... δεν υπάρχει νερό, φως, κανένα κτίσμα και ούτε ένα δέντρο! Πώς θα ζήσουν εκεί 187 σκυλιά? Πού θα βάλουμε το ψυγείο για τα φάρμακά τους, πώς θα λειτουργήσουν μοτέρ για το νερό, πώς θα βλέπουμε όταν βραδιάζει για να τα φροντίζουμε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα? Πού θα αποθηκεύουμε τις τροφές τους? Ζητάμε από τον Δήμο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού. Ζητάμε και περιμένουμε...» κατέληγε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Alpha Bank 560002002005490
IBAN: GR9401405600560002002005490
BIC: CRBAGRAAXXX
Δικαιούχος: Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου

Για πληρωμή μέσω Paypal: [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 77χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Έκκληση για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου

Συνελήφθη ο άνδρας που εντοπίστηκε να σέρνει σκύλο με το Ι.Χ. του στην Αλφειούσα Ηλείας

Βρήκε 3 σκυλιά ζωντανά πεταμένα στο φράγμα του Πηνειού κοντά στη Γαστούνη Ηλείας

Λαστέικα Ηλείας: Πυροβόλησε και έσυρε στην άσφαλτο τον σκύλο αλλά κανείς δεν τον καταγγέλλει

Γαστούνη: Έσερνε τον σκύλο που είχε δέσει στο μηχανάκι του

Σκουροχώρι Ηλείας: Έσυρε επί δύο χιλιόμετρα τον σκύλο στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του

Κανείς δεν καταγγέλλει τον άνδρα που βάζει τον σκύλο του να κατασπαράζει ζώα στο Λεβεντοχώρι Πύργου

Πύργος: Τον αθώωσαν αν και αδιαφορούσε για το μαρτύριο της σκυλίτσας του

Βούρναγο Ηλείας: Τον συνέλαβαν επειδή βασάνιζε τον σκύλο του

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου: Άσκησε έφεση κατά της απόφασης που αθώωνε ιδιοκτήτη σκύλου από τις ευθύνες του

Υδροκυάνιο μέσα σε σαλάμι η φόλα που εντοπίστηκε στον Πύργο Ηλείας

Πύργος: Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσουν τα σκυλιά από τη θερμοπληξία

Σκουροχώρι Ηλείας: Έσυρε επί δύο χιλιόμετρα τον σκύλο στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του

Πύργος: Έσωσαν τον εξαθλιωμένο ετοιμοθάνατο σκύλο

Πύργος: Έσερνε τον σκύλο πάνω στην άσφαλτο

Αμαλιάδα: Πέταξε τον σκύλο από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Οι αστυνομικοί έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν κρεμασμένο

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.