Στηρίξτε μας

Παραδίδει με καθυστέρηση 4 χρόνων ο Παν. Κτηνιατρικός Σύλλογος τη λίστα με τα τσιπαρισμένα ζώα στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

16 Δεκεμβρίου 2015 19:55 | Επικαιρότητα
Παραδίδει με καθυστέρηση 4 χρόνων ο Παν. Κτηνιατρικός Σύλλογος τη λίστα με τα τσιπαρισμένα ζώα στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Μετά από σκόπιμη αργοπορία σχεδόν τεσσάρων ετών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) αποφάσισε – όχι από μόνος του αλλά επειδή είχαν προηγηθεί αναρίθμητες καταγγελίες και προκαταρκτική έρευνα – να παραδώσει στο Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) τη λίστα στην οποία βρίσκονται καταχωρημένα τα στοιχεία των μικροτσίπ με τα οποία γίνεται η ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων ζώων.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αρνούνταν πεισματικά να κάνει κάτι τέτοιο από τον Φεβρουάριο του 2012 που μεταβιβάστηκε στο υπουργείο αυτή η αρμοδιότητα συγκέντρωσης και καταχώρησης των στοιχείων των κηδεμόνων ζώων και δείχνει και ενοχλημένος από αυτό ενώ «εύχεται» να μην τα «θαλασσώσουν»…

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Π.Κ.Σ., με την οποία ενημερώνονται τα μέλη του συλλόγου ότι πλέον είναι υποχρεωμένα να στέλνουν τα στοιχεία στο ΥΠ.Α.Α.Τ. παραλείπει να αναφέρει – έστω για τα μάτια του κόσμου ότι το σωματείο των κτηνιάτρων επί χρόνια παρανομούσε σε αυτό το θέμα – και εξηγεί: «Αξιότιμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σας ενημερώνουμε ότι μόλις σήμερα, 16/12/15, έφτασε με απλό ταχυδρομείο έγγραφο του ΥΠΑΑΤ με ημερομηνία 04/11/15 (από την Αχαρνών μέχρι τον Ν. Κόσμο έκανε 42 ημέρες να φτάσει) βάσει του οποίου οφείλουμε να παραδώσουμε την βάση δεδομένων μέχρι την Παρασκευή, 18/12/15.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει σταματήσει η λειτουργία της σελίδας www.hva.gr/vetanimals, στην οποία μπορούσαν να γίνονται καταχωρήσεις ηλεκτρονικά από εσάς τους ίδιους, όπως, επίσης, έχουν πάψει και οι καταχωρήσεις από την γραμματεία.  Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εκδώσετε κωδικούς στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (http://e-services.minagric.gr/).

Σχετικά δε με τα ακαταχώρητα πιστοποιητικά ηλεκτρονικής ταυτοποίησης που βρίσκονται στα γραφεία του ΠΚΣ περιμένουμε απάντηση από το ΥΠΑΑΤ αν θα κάνουμε εμείς την καταχώρηση ή αν θα σας επιστραφούν. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους:

Γενικό Διευθυντή κ. Ντουντουνάκη
τηλέφωνο 2102125735 -738

Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αληφραγκή
τηλέφωνο 2102125357 και στα παρακάτω e-mails: [email protected], [email protected]

Τέλος, ευχόμαστε στο ΥΠΑΑΤ καλή επιτυχία στην νέα του αρμοδιότητα αν και μας τρομάζει η ιδέα λειτουργίας βάσης ηλεκτρονικών καταχωρήσεων από φορέα που ζητά την παράδοση της υπάρχουσας σε μορφή txt δηλ. τεχνολογία προηγούμενων δεκαετιών...».

Θυμίζουμε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων σκύλων και γατιών οφείλουν σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 να έχουν τσιπαρισμένο το ζώο τους και οι δήμοι τ' αδέσποτα ζώα. Η μη ηλεκτρονική σήμανση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Π.Κ.Σ.: Άμεση καταχώρηση μικροτσίπ ζώου που ταξιδεύει στο εξωτερικό

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.