Στηρίξτε μας

Η «Κιβωτός της Ύδρας» ισχυρίζεται ότι δεν κακοποιούνται ζώα εκεί είναι όμως έτσι;

16 Νοεμβρίου 2015 23:43 | Επικαιρότητα
Η «Κιβωτός της Ύδρας» ισχυρίζεται ότι δεν κακοποιούνται ζώα εκεί είναι όμως έτσι;

Ανακριβές χαρακτηρίζει το δημοσίευμα μας «Έσωσαν τα γέρικα μουλάρια που δούλευαν μέχρι τώρα κουβαλώντας τα απορρίμματα του Δήμου Ύδρας» ο φιλοζωικός σύλλογος «Η Κιβωτός της Ύδρας» παραβλέποντας ότι όλα όσα αναφέρουμε για τα υποσιτισμένα και ηλικιωμένα μουλάρια τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κορωπί και ήταν πράγματι – όπως και οι ίδιοι παραδέχονται – σε αυτή την κατάσταση περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) και δεν είναι λόγια δικά μας.

«Η Κιβωτός της Ύδρας» κάνει λόγω για ανακρίβειες επειδή δεν αναφέραμε την ύπαρξη (!) και την δράση του συλλόγου τους στο νησί - λες και αυτό είναι το ζητούμενο - ενώ πουθενά στην ανακοίνωση του Ε.Σ.Π.Ι. σχετικά με την σωτηρία των δύο μουλαριών δεν γίνεται αναφορά στο σωματείο της Ύδρας (ίσως από παράλειψη).

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην αναφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας την συνδρομή τους στην μεταφορά των γέρικων μουλαριών μια και αφενός δεν διαθέτουμε μαντικές ιδιότητες και αφετέρου γιατί ο αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Π.Ι. Θανάσης Χελιώτης με τον οποιο συνομιλήσαμε για το θέμα δεν έκανε καμιά αναφορά στη συμμετοχή άλλου φορέα, ώστε να φτάσουν τα ζώα από εκεί στις εγκαταστάσεις τους στο Κορωπί.

«Η Κιβωτός της Ύδρας» στην ανακοίνωση που μας έστειλε πριν από λίγο παραβλέπει ότι η κακοποίηση είναι παθητική και ενεργητική και κακομεταχείριση είναι και η απουσία φροντίδας σε πλάσματα που την έχουν τόσο ανάγκη και όμως εξαναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τα βαθειά τους γεράματα. Και αυτό εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι συμβαίνει τουλάχιστον σε αυτά τα δύο μουλάρια και μάλιστα από τους υπεύθυνους του Δήμου Ύδρας.

Όσο για το ερώτημα που μας θέτει αν δηλαδή έχουμε καταγγελία για κακοποίηση ζώων στην Ύδρα, θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος τον Φεβρουάριο του 2015 με ανακοίνωση του ζητούσε τη συνεργασία Δήμου, Αστυνομίας και Λιμενικού για την αντιμετώπιση της εξόντωσης αδέσποτων και μη ζώων (γατιών και σκυλιών) με φόλες όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ: «Ύδρα: Ζητούν τη συνεργασία των αρμοδίων για να αντιμετωπίσουν τις δηλητηριάσεις ζώων».

Συνεπώς οι κακοποιήσεις ζώων δυστυχώς συμβαίνουν και εκεί όπως οι εκπρόσωποι του συλλόγου παραδέχονται γραπτώς και τελικά μάλλον δεν αντιμετωπίζουν όλοι τα ζώα ως μέλη της οικογένειας τους όπως επισημαίνει στην σημερινή απάντηση της «Η Κιβωτός της Ύδρας».

Η απάντηση του φιλοζωικού συλλόγου «Η Κιβωτός της Ύδρας»

«Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας zoosos.gr, δημοσίευμα με τον τίτλο: "Έσωσαν τα γέρικα μουλάρια που δούλευαν μέχρι τώρα κουβαλώντας τα απορρίμματα του Δήμου Ύδρας", στο οποίο εντοπίσαμε ανακρίβειες, και σπεύδουμε να απαντήσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας και εξομάλυνση της κακής εικόνας που λανθασμένα βγήκε προς τα έξω.

Πράγματι δύο μουλάρια τα οποία χρησιμοποιούσε ο Δήμος Ύδρας στην καθαριότητα λόγω της ιδιομορφίας και της έλλειψης οχημάτων στο νησί μας, μεταφέρθηκαν πριν λίγες μέρες από την Ύδρα στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) προκειμένου να τους παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα. Όπως γνωρίζετε τα δύο μουλάρια ήταν υπέργηρα και δεν μπορούσαν πια να συνεχίσουν την κοπιώδη εργασία τους.

Επειδή στο δημοσίευμα δεν έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει φιλοζωικό σωματείο στην Ύδρα, λάβετε υπόψη σας ότι από το 2007 έχουμε ιδρύσει ένα φιλοζωικό σωματείο, το οποίο ονομάζεται, "Η Κιβωτός της Ύδρας" και αντιμετωπίζει μεγάλο φάσμα φροντίδας των ζώων του νησιού μας. Όπως καταλαβαίνετε στη δικαιοδοσία του, είναι σαφώς και τα συμπαθή σε όλους τετράποδα, και δη τα μουλάρια.

Με ενέργειες λοιπόν του φιλοζωικού μας σωματείου "Η Κιβωτός της Ύδρας", αναφορικά με τα υπέργηρα μουλάρια (έγινε γνωμάτευση της κατάστασής τους από ιππίατρο, βοηθήσαμε στις συνεννοήσεις με τον Δήμο και τη μεταφορά τους από Ύδρα), τα μουλάρια έφτασαν στον Ε.Σ.Π.Ι. προκειμένου να συνεχίσουν ξεκούραστα το υπόλοιπο της ζωής τους. Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Ε.Σ.Π.Ι. για την άμεση κατανόηση και περίθαλψη των ζώων του νησιού μας.

Σύντομα μάλιστα θα επισκεφτούμε τα δυο ιπποειδή στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί για να διαπιστώσουμε την ευζωία τους, καθώς επίσης περιμένουμε και την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Ύδρας σχετικά με μια δωρεά προς τον Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών για τη μεγάλη του συνεισφορά για τα μουλάρια μας.

Επανερχόμενοι όμως στο δημοσίευμά σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι υπάρχουν ανακριβή και αναληθή σημεία. Κάνετε λόγο για κακοποίηση ζώων και κακομεταχείριση αυτών από τον Δήμο Ύδρας και τους κατοίκους του νησιού. Έχετε κάποιες έγγραφες καταγγελίες; Γιατί όπως γνωρίζουμε τόσο στη φιλοζωική μας, όσο και στην Αστυνομία δεν έχει γίνει γνωστή κάποια καταγγελία. Μιλάτε για κάποια παραθερίστρια του νησιού που εντόπισε κάποιο πρόβλημα; Εσείς έχετε κάνει κάποια αυτοψία στο νησί μας και έχετε έρθει αντιμέτωποι με κάποιας μορφής κακοποίηση;

Γιατί θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η εκάστοτε παρατήρηση ή παρακολούθηση των ζώων της Ύδρας, η όποια ασθένεια, ή κακομεταχείριση αυτών, σαφώς θα ετύγχανε της άμεσης κινητοποίησης αλλά και μέριμνας της "Κιβωτού της Ύδρας" όπως συνέβη στην περίπτωση των δυο υπέργηρων μουλαριών. Άλλωστε το έχουμε πράξει κατ’ εξακολούθηση και στο παρελθόν για πολλά είδη ζώων. (Επισκέψεις Ιππιάτρων κάθε χρόνο, αποπαρασιτώσεις γατών κλπ.)

Για την αποφυγή εντυπώσεων και εσφαλμένων συμπερασμάτων που ο εκάστοτε αναγνώστης μπορεί να αποκομίσει από το δημοσίευμά σας, επισυνάπτουμε γνωμάτευση της ιππιάτρου για τα δυο ιπποειδή, την οποία προσκομίσαμε στον Δήμο Ύδρας ώστε να δώσει "ελευθέρας" στα μουλάρια αυτά καθώς και το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας "Η φωνή της Ύδρας" για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος να σας αναφέρουμε ότι στην Ύδρα, τα ζώα μας τα έχουμε κάτι σαν οικογένεια. Τα μουλάρια έχουν όλα ονόματα, και οι κάτοικοι τα έχουν ενσωματώσει απόλυτα στον τρόπο ζωής τους. Είναι μαζί τους καθημερινά, τα φροντίζουν, τα έχουν ταϊσμένα, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας προς αποκατάσταση της αλήθειας την απάντηση της φιλοζωικής, ενώ για κάθε ενημέρωση είναι θεμιτό αλλά και δεοντολογικό να διασταυρώνετε μαζί μας εδώ στην "Κιβωτό της Ύδρας", το οποιοδήποτε θέμα σας αναφέρεται και αφορά στα ζώα του νησιού μας».

Διαβάστε επίσης:

Διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο και χωρίς νερό για ώρες άλογα και μουλάρια στην Ύδρα

Έσωσαν τα γέρικα μουλάρια που δούλευαν μέχρι τώρα κουβαλώντας τα απορρίμματα του Δήμου Ύδρας

Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών σε Ύδρα, Κέα, Αίγινα από την Animal Action

Ύδρα: Ζητούν τη συνεργασία των αρμοδίων για να αντιμετωπίσουν τις δηλητηριάσεις ζώων

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Βασίλης

    Έχουν λέει τα ζώα τους σαν οικογένεια στην Ύδρα. Έτσι φέρεστε κύριοι και κυρίες της Κιβωτού στα μέλη της οικογενείας σας; Γιατί οι φωτογραφίες των άμοιρων αυτών πλασμάτων δείχνουν δύο μουλάρια σκελετωμένα, χρόνια υποσιτισμένα που μέχρι χτες τα υποχρεώνατε να κουβαλάνε τα σκουπίδια σας.

    Και επειδή η Ύδρα είναι ένα νησί κοντά στην Αθήνα, πολλοί έχουμε ανατριχιάσει βλέποντας γαιδουράκια και άλογα, που οι Υδραίοι εκμεταλλεύονται για να βγάλουν χρήματα, αφημένα σαν σκουπίδια με τις ώρες κάτω από τον ανυπόφορο ήλιο του καλοκαιριού.

    Αλήθεια τί κάνετε για όλα αυτά κύριοι της Κιβωτού; Και εν τέλει σε ποιό νησί ζείτε και ποιό νησί περιγράφετε στο γράμμα σας; Γιατί σίγουρα αυτά που περιγράφετε δεν έχουν καμία σχέση με την Ύδρα. Οπότε ή είστε άσχετοι, ή ακόμα χειρότερο, μέρος του προβλήματος και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς να καλύψετε τα ανείπωτα μαρτύρια που τραβάνε αυτά τα ζώα στο νησί σας, μην τυχόν και βγούν προς τα έξω οι εικόνες και χάσετε κανά τουρίστα.

  2. Alex

    Το προηγούμενο καλοκαίρι πάντως που επισκέφτηκα εγώ το νησί, τα μουλάρια, τα γαϊδούρια και τα άλογα ήταν στημένα κάτω από τον ήλιο, όλη τη μέρα, φαινόμενο που είναι ιδιαίτερα εμφανές στο λιμάνι, αλλά και στα ενδότερα του νησιού. Οι ιδιοκτήτες τους καθόντουσαν κάτω από τέντες μαγαζιών, αφού ο ήλιος έκαιγε. Όταν ρώτησα δύο από αυτούς γιατί δεν πάνε τα ζώα στη σκιά ή έστω να βάλουν στέγαστρα για να έχουν σκιά, είπανε ότι πρέπει να είναι στο λιμάνι εν αναμονή πελατών και ότι αυτοί χρόνια τώρα ζητάνε να μπούνε τέντες για σκίαση αλλά δεν τους αφήνει το αρχαιολογικό. Επίσης είδα σε διάφορες τοποθεσίες στη χώρα μουλάρια και γαϊδούρια να είναι δεμένα, στη σκιά μεν, με το σαμάρι τους όμως για ώρες ολόκληρες. Προφανώς ή τα ξεχνούσαν, ή δεν συνειδητοποιούν ότι δεν είναι αυτοκίνητα να τα παρκάρουν σε ήλιο ή σκιά με τις ώρες. Δεν είδα κάπου κάποια από αυτά τα ζώα ελεύθερα και αναρωτιέμαι αν περνάνε όλες τους τις ώρες, εκτός από τη νύχτα, δεμένα με το σαμάρι στην πλάτη. Δεν νομίζω ότι φέρεται κανένας άνθρωπος έτσι στην οικογένειά του και ούτε θεωρώ ότι το συνεχές δέσιμο είναι στις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.