Στηρίξτε μας

Αθώος λόγω αμφιβολιών γνωστός μουσικοσυνθέτης που κατηγορείται για την κακοποίηση του σκύλου στην Ανάβυσσο Αττικής (βίντεο)

8 Ιουνίου 2026 16:22 | Επικαιρότητα
Αθώος λόγω αμφιβολιών γνωστός μουσικοσυνθέτης που κατηγορείται για την κακοποίηση του σκύλου στην Ανάβυσσο Αττικής (βίντεο)

 Της Ελένης Ηλιοπούλου

Την αθώωση γνωστού μουσικοσυνθέτη εναντίον του οποίου είχε στραφεί η τραγουδίστρια Αργυρώ Λιακοπούλου – εξαιτίας της κακοποίησης του σκύλου του – αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Παρά το πλήθος των εγγράφων, των ιατρικών γνωματεύσεων και των αποδεικτικών στοιχείων για όσα είχε υποστεί αυτό το ζώο το δικαστήριο τελικά είχε αμφιβολίες. Είχε αμφιβολίες και τον αθώωσε γιατί πίστεψε πως κατηγορούμενος δεν ευθύνεται αν και το Πομεράνιαν ήταν τυφλό, άρρωστο από λεϊσμανίωση και ερλιχίωση, ανεμβολίαστο και αστείρωτο και το άφηνε χωρίς περίθαλψη να περιφέρεται στο εξωτερικό μέρος της βίλας του στην Ανάβυσσο Αττικής. Μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο ακροατήριο, έκανε και πλάκα με τον μουσικοσυνθέτη στο τέλος λέγοντας του να τους γράψει ένα τραγούδι.

«Άμα καταφέρεις να το σώσεις θα σου γράψω ένα σουξέ»

Η Αργυρώ Λιακοπούλου μας περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης, καθώς τυχαία είδε το ζώο για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2021. «Επισκέφθηκα το σπίτι του μουσικοσυνθέτη καθώς συνεργαζόμουν μαζί του για καιρό. Τότε διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ζώου, ενός μικρόσωμου σκύλου το οποίο ήταν ράτσας Πομεράνιαν. Το σκυλάκι αυτό - που ήταν λιγότερο από δύο κιλά - ήταν στον κήπο της βίλας. Σερνόταν παράλυτο. Κατάλαβα πως ήταν τυφλό, και αργότερα διαπίστωσα πως ήταν ανεμβολίαστο, αστείρωτο. Αποδείχτηκε ότι είχε και λεϊσμανίωση και ερλιχίωση και άλλες ασθένειες. Τα νύχια του είχαν γυρίσει σαν δαχτυλίδι, τα μάτια του είχαν αίμα.».

Ο μουσικοσυνθέτης για να δικαιολογηθεί της εξήγησε ότι είναι πολυάσχολος και δεν προλαβαίνει να το φροντίσει. Της είπε μεταξύ άλλων ότι γράφει πολλά τραγούδια, φτιάχνει τη βίλλα του με αποτέλεσμα να αφήνει το σκυλάκι του να υποφέρει.

Η κα Λιακοπούλου επισήμανε στο www.zoosos.gr πως βλέποντας τον σκύλο σε αυτήν την κατάσταση δεν άντεξε. Έφυγε από τη μονοκατοικία εκείνη τη μέρα εξαιρετικά προβληματισμένη. Δύο μέρες μετά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μουσικοσυνθέτη. Προσφέρθηκε να μεταφέρει το ζώο που υποφέρει σε κτηνίατρο και του ζήτησε εκείνος να καλύπτει τα έξοδα περίθαλψης.

«Άμα καταφέρεις να το σώσεις θα σου γράψω ένα σουξέ» της είπε, όπως μας δήλωσε η κ. Λιακοπούλου. Η γυναίκα πήρε στα χέρια της το ζώο στις 24 Ιουνίου 2021. Ο κατηγορούμενος σύντομα έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη του δικού του σκυλιού. Στα πολλά αιτήματα της για να καλυφθούν τα έξοδα δεν ανταποκρινόταν. Ισχυριζόταν ότι είχε μαστόρους, είχε έξοδα, του χάλασε η πισίνα και μόνο μια φορά της έδωσε  50 ευρώ! Στις 9 Αυγούστου του 2021 η αυτόπτης μάρτυρας του έκανε μήνυση στο Α.Τ. Σαρωνικού.

 

«Τα μάτια του ζώου ήταν κατεστραμμένα, ήταν μέσα στο αίμα, η σπονδυλική του στήλη είχε στένωση. Το μετέφερα σε πολλούς κτηνιάτρους. Καταφέραμε να σταθεροποιήσαμε το καλααζάρ. Το έσωσα από αργό και βασανιστικό θάνατο και άντεξε για έναν χρόνο. Η κατάσταση του ήταν όμως μη αναστρέψιμη και τελικά το αστείρωτο σκυλί πέθανε τον Αύγουστο του 2022 από πυομήτρα. Κατέληξε την ώρα του χειρουργείου.» μας τόνισε η αυτόπτης μάρτυρας.

Ο μουσικοσυνθέτης στο δικαστήριο απλώς ισχυρίστηκε ότι το σκυλί αυτό το πήρε από κάποιον ενώ είχε ήδη καλααζάρ. Γι’ αυτό όμως δεν μπορούσε να το στειρώσει. Και όχι μόνο δεν το στείρωσε αλλά το έβαλε να γεννήσει δύο φορές γιατί ήθελε τα κουτάβια του, κάποια εκ των οποίων κράτησε και κάποια έδωσε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το σκυλί ήταν «καταδικασμένο» και κατέθεσε πως είχαν πει να του κάνει ευθανασία κάτι το οποίο εκείνος δεν έπραξε.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα στην ίδια βίλα τότε υπήρχε και δεύτερος σκύλος ράτσας Πομεράνιαν που ζούσε στις ίδιες συνθήκες πάντα στον εξωτερικό χώρο της μονοκατοικίας. «Τα σκυλιά δεν είναι για να μπαίνουν στο σπίτι έλεγε και άφηνε το παράλυτο τυφλό ζώο στον αχανή εξωτερικό ζώο να παραμένει εκτεθειμένο αν και ήξερε ότι πάσχει από καλαζάαρ.» μας επισήμανε η κα Λιακοπούλου.

Το δικαστήριο παρά το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων όλα αυτά δεν τα βρήκε επαρκή και δεν ενοχλήθηκε που ένα ζώο με καλαζάαρ (λεϊσμανίωση) ήταν χωρίς περίθαλψη για καιρό - αν και ο ιδιοκτήτης του είχε τρομερή οικονομική άνεση και μπορούσε να το φροντίζει όπως του πρέπει - αλλά το άφηνε να ζει μονίμως σε εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα να υποφέρει περαιτέρω αυτό το πλάσμα και φυσικά να μεταδίδει την ασθένεια.

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.