Στηρίξτε μας

Δολοφονίες αδέσποτων στη Σιάτιστα και εγκληματικές πρακτικές απ’ τον Δήμο Βοΐου σε βάρος σκυλιών καταγγέλλει «Η Ευθύνη»

7 Ιουνίου 2021 17:46 | Καταγγελίες
Δολοφονίες αδέσποτων στη Σιάτιστα και εγκληματικές πρακτικές απ’ τον Δήμο Βοΐου σε βάρος σκυλιών καταγγέλλει «Η Ευθύνη»

Τις εγκληματικές πρακτικές με στόχο τη συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων στη Σιάτιστα Κοζάνης – καθώς τα περιστατικά μαζικών δηλητηριάσεων είναι πάρα πολλά – και παράλληλα την εγκληματική σε βάρος των ζώων πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος Βοϊου ο οποιος δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία για την ορθή διαχείριση σκυλιών και γατιών επισημαίνει με ανακοίνωση του Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας «Η Ευθύνη».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 4 Ιουνίου τονίζει τα εξής: «Αναφερόμαστε στα γεγονότα που συνέβησαν της εβδομάδος από 10/5/2021 μέχρι τις 12/5/2021 στον Δήμο Βοΐου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σιάτιστας σε σχέση με τον Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας “Η Ευθύνη”, ταυτόχρονα και μία μικρή διαδρομή στα παρελθόντα δύο (2) έτη.

 

Αναφερόμαστε στα αλλεπάλληλα περιστατικά φολιασμένων ζώων που τα περισσότερα από αυτά επισημάνθηκαν, φωτογραφήθηκαν και καταγγέλθηκαν με μηνύσεις στο Α.Τ. Σιάτιστας κατά αγνώστων αλλά και σε πολλά άλλα ζώα που εξαφανίστηκαν χωρίς να γνωρίζουμε τι απέγιναν όλα στο σύνολο τους φολιασμένα και αγνοούμενα υπερβαίνουν τα εκατό (100) ζώα και πάνω. Για όλα αυτά ο Σύλλογος μας έχει φωτογραφικό υλικό και με πολλές αναρτήσεις αυτών στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

Το παράνομο κυνοκομείο του Δήμου Βοΐου...

 

Συγκεκριμένα όλα αυτά τα περιστατικά ξεκίνησαν χρονολογικά από το έτος 2009 έως τις μέρες μας. Η επιθυμία του Συλλόγου μας για ενημέρωση προς τον Δήμο μας μιας και η συνεργασία μας ήτο και είναι επιβαλλομένη, μιας και ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην πενταμελή Επιτροπή του Δήμου για την παρακολούθηση και διαχείριση από κοινού το πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων, παρόλα αυτά εισπράττουμε την παντελή αδιαφορία τους προς τον Σύλλογο μας.

Καμία συνεργασία του Δήμου το χρονικό διάστημα κατά της δημαρχίας του κ. Ζευκλή και καμία απολύτως στήριξη προς τον Σύλλογο μας είτε αυτό έχει να κάνει με στειρώσεις, με προμήθεια προς τον Σύλλογο μας με τροφές και φάρμακα που χρησιμοποιούμε για τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται και περιφέρονται μέσα στην πόλη και σε διάφορες γειτονιές.

 

Όλα αυτά οδήγησαν στην παρέμβαση μας προς διάφορες υπηρεσίες όπως Αστυνομία, Κτηνιατρική και Υγειονομική Υπηρεσία, Περιφέρεια και τέλος στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία μελετώντας τα υλικό της ιστοσελίδας μας βλέποντας αναρτήσεις φωτογραφιών, διαμαρτυριών, καταγγελιών και μηνύσεων αποφάσισε να ανεβάσει και να δημοσιεύσει όλη την άσχημη εικόνα του τόπου μας αυτού με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς όπως έτσι πράττει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που συμβαίνουν παρόμοια έκτροπα.

 

Όλο αυτό λοιπόν σήκωσε θύελλα αντιδράσεων του Δημάρχου και συνεργατών του αλλά και του λαού της Σιάτιστας που ανενημέρωτος και παραπληροφορημένος για τα περιστατικά μας καταδικάζει.

Μετά από όλα αυτά και με εντολή του Εισαγγελέα η Κτηνιατρική Υπηρεσία επισκέφθηκε τον χώρο των ΛΥΒ και διαπίστωσε ότι εδώ και δύο 92) χρόνια δεν έγινε καμία βελτίωση στις εγκαταστάσεις του με συνέπεια τα ζώα υπό άσχημες καιρικές συνθήκες η διαβίωση τους στους χώρους εκεί να είναι άκρως ανθυγιεινή και επιβλαβή για την υγεία τους όπου και υποβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις κατά τον Δήμου Βοΐου.

 

Το αποτέλεσμα των κυρώσεων εξαγρίωσε τον Δήμαρχο που έδειξε τα αντιφιλοζωικά και απάνθρωπα αισθήματα του προς τα ζώα και τους ανθρώπους γκρεμίζοντας μεγάλο μέρος μπροστά της περίφραξης που βρισκόταν και στεγάζονταν τα ζώα αφήνοντας αρκετά ελεύθερα από αυτά αδιαφορώντας για την ζωή τους αλλά και των κατοίκων που διαμένουν και αθλούνται στην περιοχή αυτήν.

 

Έτσι ζητήσαμε άμεσα την παρέμβαση της Εισαγγελίας να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αυτοφώρου απολογίας τους και να επαναφέρει την περίφραξη το συντομότερο δυνατόν στην αρχική της κατάσταση για να μπορέσουμε να ξανά μαζέψουμε τα ζώα μέσα σ’ αυτόν τον πάντα προσωρινό χώρο έως ότου αξιωθεί η δημοτική μας αρχή να δημιουργήσει κάτι ιδανικό και νόμιμο για τον σκοπό αυτόν που αφορά το θέμα αδέσποτα ζώα.».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Θα επέμβει εισαγγελέας για όσα κάνει ο Δήμος Βοΐου στα αδέσποτα της Σιάτιστας Κοζάνης;

Σιάτιστα Κοζάνης: Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο

Σιάτιστα Κοζάνης: Μαζική δολοφονία ζώων με φόλες στη Μπάρα

Σιάτιστα Κοζάνης: Πέταξε κουτάβια μέσα σε χαρτόκουτο και τα άφησε να πεθάνουν από την ασιτία

Σιάτιστα Κοζάνης: Συνεχίζεται η εξόντωση ζώων με φόλες και το πέταγμα κουταβιών οπουδήποτε

Μαζική θανάτωση σκυλιών με φόλες στη Σιάτιστα Κοζάνης

Ν. Μπομπολάκη: Ο δήμαρχος Βοΐου δεν απέτρεψε εγκληματικές πράξεις εις βάρος των αδέσποτων ως όφειλε (βίντεο)

Με φόλες σκοτώνουν αδέσποτα και μη ζώα και στη Σιάτιστα Κοζάνης - Τι απαντάει ο δήμαρχος Βοΐου

Σιάτιστα Κοζάνης: Έκλεισε νεογέννητα κουτάβια σε σακούλα και τα κρέμασε σε δέντρο για να βρουν φρικτό θάνατο

Δεκάδες ζώα νεκρά από φόλες στη Σιάτιστα Κοζάνης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας Κοζάνης: Η εγκατάλειψη κουταβιών σταματημό δεν έχει

Μαζική θανάτωση γατιών στον Προφήτη Ηλία Σιάτιστας

Έσωσαν την αρκούδα που παγιδεύτηκε σε θηλιά των κυνηγών στην Σιάτιστα Κοζάνης (βίντεο)

Βρήκε την αλεπού νεκρή κρεμασμένη σε δέντρο μέσα στο δάσος στο όρος Βόιο στην Κοζάνη

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.