Στηρίξτε μας

Έσωσαν το πελαργάκι που είχε παγιδευτεί στην φωλιά του στον Ριζόμυλο Μαγνησίας

12 Σεπτεμβρίου 2012 12:18 | Τα καλά νέα
Έσωσαν το πελαργάκι που είχε παγιδευτεί στην φωλιά του στον Ριζόμυλο Μαγνησίας

Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», μας ενημέρωσε για την «επιχείρηση» σωτηρίας ενός μικρού πελαργού που είχε εγκλωβιστεί στη φωλιά του. Μια γυναίκα που μένει στην περιοχή Ριζόμυλο ενημέρωσε τους ανθρώπους του συλλόγου για το πελαργάκι, αφού παρατήρησε ότι ήταν καθηλωμένο στη φωλιά του πάνω σε στύλο της Δ.Ε.Η. και δεν μπορούσε να πετάξει. Οι γονείς του, που το τάιζαν, ήταν για δύο μέρες άφαντοι.

Η κα Τσιρογιάννη μας εξηγεί: «Τηλεφωνήσαμε στην ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα να πάρουμε οδηγίες. Ήταν σαφείς. “Μην προσπαθήσετε μόνοι παρακαλέστε τη Δ.Ε.Η. να φέρει καλαθοφόρο όχημα. Να έχετε μαζί σας νερό με αλμόρα γιατί το πουλί θα είναι αφυδατωμένο” τόνισαν. Έτσι και έγινε. Τηλεφωνήσαμε στη Δ.Ε.Η. το πρωί της Τρίτης και σε λίγο μας απάντησαν. Το καλαθοφόρο με το συνεργείο είναι στον δρόμο. Πήγαμε και εμείς και μαζί με όλη την γειτονιά περιμένουμε να φτάσουν. Όταν ήρθε το συνεργείο ο αρμόδιος υπάλληλος ανέβηκε στο καλάθι, ο οδηγός το ανύψωσε, έφτασε κοντά στη φωλιά και έπιασε το πουλί.

Το πόδι του ήταν σπασμένο, είχε μπλεχτεί σε σχοινιά και κλαδάκια της φωλιάς. Ήταν αδύνατο και φοβισμένο. Ευτυχώς οι υπάλληλοι του συνεργείου ήξεραν την δουλειά τους. Με βοήθησαν να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες, το βάλαμε στο κουτί, και έφυγα τρέχοντας για το Κ.Τ.Ε.Λ. όπου το παρέδωσα για το 4ωρο ταξίδι του προς την Αθήνα και το κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ.

Έφυγε με τις ευχές όλων μας των κατοίκων, του συνεργείου και του φιλοζωικού, “Πελαργούλι μας να γίνεις καλά και να μας ξανάλθεις του χρόνου” είπαμε όλοι. Υπερευχαριστούμε τη Δ.Ε.Η. για την άμεση κινητοποίηση και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Τους ανθρώπους του συνεργείου για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και γιατί όχι για την εμπειρία τους. Μην νομίζετε πως είναι εύκολο να πιάσεις ένα τέτοιο πουλί. Οι ίδιοι το ξέρουν καλά αυτό, πελαργοί τους έχουν τσιμπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ευχαριστούμε και την εταιρία Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. γιατί κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται ο αποδέκτης της μεταφοράς τέτοιων περιστατικών χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Για μια ακόμα φορά ελπίζουμε να δόθηκε αίσιο τέλος σε μια περιπέτεια».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στην περιοχή Τσατάλι στον Αλμυρό Μαγνησίας

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στο Φυτόκο Μαγνησίας

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Καλά Νερά Μαγνησίας: Αποφάσισαν να φροντίσουν τ’ αδέσποτα και να πιέσουν τον αρμόδιο δήμο

Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

Φόλες στη Μακρυνίτσα: ή «Ζήσε τη φρίκη στην Ελλάδα! Εμπειρία αλησμόνητη»

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.