Στηρίξτε μας

300.000 € πρόστιμο στο σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης για λόγους αντεκδίκησης

28 Σεπ 2015 20:44 | Καταγγελίες
300.000 € πρόστιμο στο σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης για λόγους αντεκδίκησης

Την τιμωρία του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης με την επιβολή ενός εξοντωτικού προστίμου ύψους 300.000 ευρώ προς τον πρόεδρο του Θεόδωρο Ράπτη επιδιώκει η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης οδηγώντας στα άκρα την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των φορέων σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής.

Η αντιδικία ανάμεσα στην «Κιβωτό» και την δημοτική αρχή – για όσα δεν κάνει για τ’ αδέσποτα ζώα – οδήγησε το Α.Τ. Αλεξανδρούπολης να βεβαιώσει στις 16 Σεπτεμβρίου 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ένα από τα δέκα κουτάβια που η «Κιβωτός» φιλοξενούσε στο γραφείο της. Ο Θεόδωρος Ράπτης που μίλησε στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι αρχές Μαΐου βρήκαν πεταμένα έξω από το γραφείο, που τους έχει παραχωρηθεί στο εγκαταλελειμένο παλιό νοσοκομείο της πόλης, πεταμένα τα 10 σκυλάκια ηλικίας από δύο έως εννιά μηνών. Ως όφειλαν δεν πέταξαν τα ζώα στον δρόμο και μέχρι να βρεθούν εκείνοι που θα ήθελαν να τα υιοθετήσουν τα κράτησαν εκεί δίνοντας τους τροφή, νερό και παρέχοντας τους περίθαλψη και αποπαρασίτωση.

Τα σκυλιά εμβολιάστηκαν, τα μεγαλύτερα σε ηλικία στειρώθηκαν και η «Κιβωτός» για να μην πετάξει στο δρόμο αυτά τα πλάσματα ζήτησε την παραλαβή τους από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης κάτι που οι αρμόδιες υπηρεσίες ουδέποτε έπραξαν. Γι’ αυτό και στον χώρο του εγκαταλελειμένου νοσοκομείου αναγκάστηκαν να φιλοξενούν τα ζώα τα μεγαλύτερα από τα οποία ζούσαν σε περιφραγμένο χώρο εντός του κτιρίου υπό την αιγίδα τους.

Όμως στις 8 Μαΐου μετά από καταγγελία την οποια κατέθεσαν 27 κάτοικοι της περιοχής – που ενοχλήθηκαν από την παρουσία των ζώων εκεί τα οποία κάποιοι συντοπίτες τους πέταξαν για να ξεφορτωθούν – η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία έκανε έλεγχο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένα τα βιβλιάρεια υγείας των κουταβιών και έγιναν συστάσεις για την απομάκρυνση τους από τον χώρο ενώ στις 23 Ιουνίου βεβαιώθηκε στον σύλλογο διοικητικό πρόστιμο 4.100 ευρώ για το οποίο η «Κιβωτός» έκανε ένσταση παρουσιάζοντας και τα βιβλιάρεια και τις καταθέσεις των κτηνιάτρων, που είχαν εξετάσει τα σκυλιά, αλλά τονίζοντας κυρίως ότι δεν τους ανήκουν τ’ αδέσποτα που καθένας πετάει για να ξεφορτωθεί και δεν γίνεται να επιβαρύνονται με πρόστιμα επειδή φροντίζουν ζώα και δεν τα εγκαταλείπουν.

Στις 28 Αυγούστου, όπως εξήγησε ο κ. Ράπτης στο www.zoosos.gr, η Κτηνιατρική Υπηρεσία μετά από άλλη μια καταγγελία – ανώνυμη αυτή τη φορά – προχώρησε σε νέο έλεγχο και διαπίστωσε ότι τα κουτάβια που οι εθελοντές φρόντιζαν δεν είχαν ενημερωμένα βιβλιάρεια υγείας και ζήτησε από την Αστυνομία στις 16 Σεπτεμβρίου να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για κάθε σκυλί επειδή ο χώρος που φιλοξενούνται κρίθηκε ακατάλληλος και αυτό συνιστά κακοποίηση.

Η «Κιβωτός» προσέφυγε στην Εισαγγελία υποβάλλοντας ένταση ενώ πριν από μερικές μέρες κατέθεσε και μήνυση εναντίον του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς στις 2 Σεπτεμβρίου παραδόθηκαν – με πρωτόκολο – πέντε κουτάβια στον Γιάννη Μουτουσίδη, προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας τα οποία στην συνέχεια βρέθηκαν πεταμένα στο λιμάνι – χωρίς να έχει τηρηθεί διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για την επανένταξη τους – ενώ το πέμτο σκυλί εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένο στον δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν οι διώξεις εθελοντές

Για πρωτοφανείς ενέργειες από τις εμπλεκόμενες αρχές και για ενέργειες που αποπνέουν εκδικητικότητα δόλο και έχουν ως στόχο την εξουθένωση του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.).

Η Π.Φ.Π.Ο. στην ανοιχτή επιστολή της διαμαρτυρόμενη για το παράλογο πρόστιμο επισημαίνει: «Το αποκορύφωμα αυτών των επαίσχυντων ενεργειών κατά του φιλοζωικού σωματείου ήταν η κοπή προστίμου 300.000 ευρώ στον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Θεόδωρο Ράπτη γιατί στα βιβλιάρια 10 κουταβιών, τα οποία περιέθαλπαν μετά από εγκατάλειψή τους στα γραφεία του Φιλοζωικού δεν ανεγράφετο η αποπαρασίτωσή τους (!) και ενώ τρία εξ αυτών ήταν στειρωμένα και με ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) στο όνομα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η εμπάθειά τους είναι τόση που δεν θα εκπλαγούμε, αν το επόμενο βήμα τους θα είναι να τον κλείσουν στην φυλακή. Είναι προφανές και πρόδηλο, ότι κάποιοι από την Εισαγγελία, Αστυνομία τον Δήμο καθώς και κτηνίατροι, του δημοσίου και ιδιώτες, επιθυμούν την εξόντωση των εθελοντών του συλλόγου, την κάμψη του φρονήματός τους, την σίγαση της φωνής τους ενάντια στα κακώς κείμενα με τα αδέσποτα ζώα στην Αλεξανδρούπολη.

Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να έχουν όλη την φιλοζωική κοινότητα ενάντιά τους και δίπλα στα δοκιμαζόμενα μέλη και εθελοντές του συλλόγου. Αλήθεια γιατί με την ίδια σπουδή, μεράκι και πάθος δεν διώκουν εκατοντάδες πολίτες που έχουν σε άθλιες συνθήκες τα κατοικίδιά τους και βάλουν με τόση εμπάθεια κατά ανθρώπων που έχουν αναλώσει εθελοντικά την ζωή τους στην προστασία των ζώων αντί να τους περιβάλλουν με σεβασμό και αγάπη;

Η Εισαγγελία γιατί δεν έδειξε την ίδια σπουδή για το κουτάβι το οποίο περιέθαλπε η Κιβωτός, που το απομάκρυναν οι υπηρεσίες του Δήμου από το φιλοζωικό σύλλογο και αυτό βρέθηκε στην συνέχεια, (5 ημέρες περίπου) θανάσιμα πληγωμένο σε δρόμο της πόλης;

Ποιες είναι οι ενέργειες της Εισαγγελίας, του Δήμου, της Κτηνιατρικής για την αποθήκη ψυχών που έχουν μεταβάλλει και με πλείστες όσες παρανομίες το δημοτικό κυνοκομείο; Αιδώς Αργείοι.

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλες τις ανωτέρω εμπλεκόμενες Αρχές να σταματήσουν τώρα, άμεσα να διώκουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ φιλόζωους πολίτες. Καλεί ΟΛΟΥΣ να βάλουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν και να προτάξουν αυτά που τους ενώνουν.

Και αυτά δεν μπορεί να είναι άλλα από την από κοινού προσπάθεια για την φροντίδα των ζώων την προστασία της ζωής των και την ομαλή συμβίωση τους με τους ανθρώπους. Κάθε άλλη ενέργεια δεν τιμά κανένα, είναι ντροπή και όνειδος» καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Σύγκρουση μεταξύ φιλοζωικών σωματείων με αφορμή τη διαχείριση 3 σκυλιών με επιθετικές τάσεις

Απέτρεψαν τη δολοφονία τριών αδέσποτων σκύλων στην Αλεξανδρούπολη

Εξώδικο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επειδή θέλει να θανατώσει 3 αδέσποτα σκυλιά

Σκότωσε την σκυλίτσα που ήθελε να θανατώσει ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. DoraG

  H Εισαγγελια εχει και προισταμενη Αρχη Θεσσαλονικη ή Αθηνα το ιδιο και η Αστυνομια και ο Δημος εποπτεύεται από το Υπουργειο Εσωτερικων, αλλα νομιζω την καλυτερη δουλεια θα εκανε η Υπηρεσια του κ. Ρακιντζή, εχει δικαιωμα να ελεγξει και τους Δημους (φανταζομαι ότι τα οικονομικα τους θα εχουν ενδιαφερον) και υποβαλει πορισμα στις αρμοδιες υπηρεσίες, μεταξυ αυτων και στις δικαστικες αρχες, ασφαλως και είναι εκδικηση, αλλα να βεβαιωνει η Αστυνομια τετοιο προστιμο σημαινει ότι είναι και μεσα στο κολπο οι τοπικοι εκπροσωπο, απ'οσο ξερω η Διευθυνση της Αστυνομιας στην Αθηνα εχει δοσει/δημοσιευσει άλλες κατευθηνσεις και υπαρχει και η Διευθυνση Εσωτερικων Υποθεσεων για οσους παρεκτρέπονται, ελεος ποια. Τωρα οσο αφορα τον Υπουργειο Εσωτερικων δεν ξερω, εδώ ο Κατρουγκαλος προσπαθει να επαναφερει επιουρκους και παιδοφιλους σιγουρα δεν θα ιδρωσει το αφτακι του για αυτους που κακοποιουν ζωα, εδώ δεν τον ενοχλουν να επανελθουν και να πληρωνονται αυτοι που κακοποιουν παιδια, τα ζωα δεν τον απασχολουν σιγουρα οποτε ας το ξεχασουν!!!

 2. Θάνος

  Οι Stelios Bikas και Νίκος Πέρρος, με περίσσια κακοήθεια κάνουν χαβαλέ σε βάρος όσων εκφράζονται υπέρ των ζώων. Απαντώντας τους, τους δίνουμε την χαρά ότι μας έκαναν να ασχοληθούμε μαζί τους. Ζουν για αυτές τις στιγμές της ηθικής ικανοποίησης.
  https://www.facebook.com/www.zoosos.gr/posts/954612184605952?comment_id=954662751267562&reply_comment_id=955051334562037&total_comments=5&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R9%22%7D

  https://www.facebook.com/www.zoosos.gr/posts/954612184605952?comment_id=954976397902864&offset=0&total_comments=28&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R7%22%7D

 3. Βασίλης

  Η υπόθεση πρέπει να φτάσει ψηλά. Και να επιβληθούν χρηματικές και ποινικές κυρώσεις τόσο στο δήμο όσο και σε όποιον επέβαλε το πρόστιμο. Επίσης, οι μηνύσεις πρέπει να πέσουν σωρηδών στον δήμο για την κακοποίηση ζώων.

  Γιατί απ'ο,τι φαίνεται οι τοπικές αρχές βρωμάνε από διαφθορά. Ας καθήσουν λοιπόν όλοι στο σκαμνί, γιατί κάτι μου λέει θα βρούμε πολλή σαπίλα και διαφθορά τόσο στο δήμο όσο και στους αρωγούς του. Ας αρχίσει το ψάξιμο για τα οικονομικά του δήμου, συνεργαζόμενους κτηνιάτρους, το δημοτικό κυνοκομείο, αστυνομικούς ή δικαστικούς που βοηθούν στις παρανομίες του δύμου, κι ας βγούν επιτέλους τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

  Το θέμα πρέπει να το αναλάβει άμεσα αδιάφθορος εισαγγελέας και να τεθεί και στο αρμόδιο υπουργείο. Γιατί κάποιοι έχουν κάνει τον δήμο Αλεξανδρούπολης κράτος εν κράτει..κι εν τω μεταξύ την πληρώνουν αθώα πλάσματα για να βγάλουν μερικοί σκατόψυχοι μερικά ματωμένα λεφτά.

 4. Θάνος

  Αφού η φροντίδα των σκυλιών είναι υποχρέωση του δήμου, δεν είναι του σωματείου… Τα σωματεία λειτουργούν επικουρικά, άσχετα αν στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο, και με το ζόρι μάλιστα. Άρα αν βρέθηκαν παρανομίες, τα πρόστιμα επιβάλλονται στον δήμο. Το σωματείο πού το βρήκαν; Όποιον βρήκαν μπροστά τους τον βάφτισαν υπεύθυνο και του επέβαλλαν πρόστιμο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.