Στηρίξτε μας

1η Πανελλαδική Έκθεση Τρωκτικών

9 Μαΐου 2012 18:59 | Επικαιρότητα
1η Πανελλαδική Έκθεση Τρωκτικών

Στις 14 Ιουλίου 2012 στο κτήμα ΜABRIDA studio στο Κορωπί θα πραγματοποιηθεί η 1η Πανελλαδική Έκθεση Τρωκτικών ενώ παράλληλα και θα διεξαχθεί και σχετικός διαγωνισμός. Οι διοργανωτές δηλαδή η ομάδα GREEK RODENT & RAT CLUB επισημαίνουν, ότι είναι καλοδεχούμενα είναι όλα τα τρωκτικά (αρουραίοι, χάμστερ, ποντίκια, γερβίλοι, ινδικά χοιρίδια, τσιντσιλά, κ.ο.κ.) και επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι οι αρουραίοι.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 11:00 και η κριτής θα κάτσει στην καρέκλα στις 12:00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 17:30. Εκεί θα υπάρξουν προς πώληση είδη για τρωκτικά, παιχνίδια για τα νεότερα αλλά και μεγαλύτερα μέλη του GREEK RODENT & RAT CLUB, λαχνοφόρα κλήρωση, ενημέρωση για τη σωστή φροντίδα τρωκτικών, ενημέρωση για θέματα σχετικά με τ’ αδέσποτα. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση ενός εκτροφείου, θα υπάρχει «κουζίνα» και βέβαια θα διεξαχθούν διαγωνισμοί μεταξύ των τρωκτικών τα οποία θα συναγωνιστούν τον τίτλο «best of kind», «best in show», «best pet», «best agility» κ.ά..

Οι κανόνες για τη συμμετοχή στην έκθεση είναι οι εξής:

TroktikaAfisaEsoteriki1) Ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να φέρει το δικό του υπόστρωμα για τα ζώα του όμως απαγορεύεται αυστηρά η χρήση πριονιδιού ή κάποιου άλλου υποστρώματος με σκόνη! Επιτρέπονται κομμάτια χαρτιού, wood pellets και άλλα παρεμφερή.

2) Την ώρα του σόου απαγορεύεται η χρήση μπουκαλιών νερού για το πότισμα των ζώων και επιτρέπονται μόνο φαγητά όπως αγγούρι, πεπόνι, καρπούζι και σταφύλια για την ενυδάτωση των τρωκτικών! Το νερό ενδεχομένως, να χρησιμοποιηθεί, αν η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά υψηλή εκείνη τη μέρα.

3) Όλα τα ζώα που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι καθαρά. Οι ουρές πρέπει να είναι καθαρές και αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μαλακής οδοντόβουρτσας ή με όποιον άλλο τρόπο βρίσκουν οι ιδιοκτήτες τους ως αποτελεσματικό!

4) Στην κατηγορία των Pet θα αναδειχτούν τα φιλικά ζώα, που είναι άψογα, δε δαγκώνουν, δε γρατζουνάνε και δεν προσπαθούν να ξεφύγουν!

5) Επισημαίνεται πως μόνο ο κριτής μπορεί να αγγίξει τα διαγωνιζόμενα ζώα! Κανένας άλλος πλην της/του γραμματέα του σόου και του βοηθού, δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτά!

6) Οποιαδήποτε σημάδια αρρώστιας, ή κακής κατάστασης του ζώου θα είναι αιτία αποκλεισμού του διαγωνιζόμενου τρωκτικού και θα ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη να βγάλει τα ζώα του από την αίθουσα παρουσίασης ή ακόμα και να αποχωρήσει από το σόου, αφού οι διοργανωτές πάνω απ' όλα βάζουν την υγεία των ζώων.

7) Για μεγαλύτερα ζώα θα ζητηθεί ο κάθε ιδιοκτήτης να τα παρουσιάσει με δικό τους «show pen» είτε αυτό είναι κουτί μεταφοράς ή απλό κλουβί! Τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθούν για την αγορά φαρμάκων και τροφών για κέντρα αδέσποτων.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για περαιτέρω πληροφορίες και συμμετοχές έως τις 7 Ιουλίου απευθυνθείτε στα email: [email protected], [email protected] ή καλέστε στο τηλέφωνο 6977870712 (Τα Σαββατοκύριακα όλες τις ώρες και τις καθημερινές 14:00 - 17:00 και 20:00 - 22:00).

Οι διαγωνισμένοι θα πληρώσουν 4 ευρώ ανά άτομο άσχετα με τον αριθμό των ζώων τους, που θα συμμετάσχουν, ενώ για το κοινό η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν, ότι θα εξασφαλίσουν σχετική άδεια, η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της αρμόδιας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Τι λέει νόμος 4039/2012 για τις εκθέσεις

Θυμίζουμε τι ορίζει ο νόμος 4039/2012 σχετικά με τη διοργάνωση εκθέσεων στο αρθρο 7: «1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων, που διοργανώνει εκθέσεις με ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με σχετική άδεια, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Κτηνιατρικής του οικείου Δήμου και όπου αυτή δεν έχει συσταθεί από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου.

2. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα ζώα συντροφιάς πρέπει να βρίσκονται υπό την άμεση επίβλεψη του ιδιοκτήτη, κατόχου ή συνοδού τους, ο οποίος οφείλει να μην τους προξενεί φόβο ή πόνο.  Ζώα συντροφιάς, που εκδηλώνουν χωρίς αιτία επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα ζώα ή τον άνθρωπο, φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο ή απομακρύνονται από την έκθεση. Η παρουσία κτηνιάτρου είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

3. Τα ζώα συντροφιάς, που συμμετέχουν σε εκθέσεις, πρέπει να έχουν σημανθεί και καταγραφεί και οι συνοδοί τους να φέρουν το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό τους, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εμβολιασμένα και ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο αποπαρασιτισμό.

4. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε κάθε είδους εκθέσεις».

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.