Στηρίξτε μας

Έσωσαν τα σκυλιά από το καταφύγιο στον Βύρωνα πριν τα πνίξει ο καπνός της πυρκαγιάς

17 Ιουλίου 2015 20:36 | Επικαιρότητα
Έσωσαν τα σκυλιά από το καταφύγιο στον Βύρωνα πριν τα πνίξει ο καπνός της πυρκαγιάς

Η Αντιγόνη Λ. ήταν μια μεταξύ εκείνων των φιλόζωων που έσπευσαν σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή του Κουταλά απέναντι από το νεκροταφείο του Βύρωνα για να βοηθήσουν στην εκκένωση του καταφυγίου του Σωματείου Περίθαλψης Αδέσποτων Σκύλων καθώς τα 25 σκυλιά που ζουν εκεί κινδύνευαν από τις φλόγες οι οποίες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Vironas (1)Οι φλόγες έφτασαν στην περιοχή του Κουταλά.

Αρκετοί ήταν εκείνοι, που νοιάστηκαν, και έτρεξαν για να διασώσουν τα ζώα που είχαν ζαλιστεί από τον καπνό τον οποίο εισέπνεαν. Η Αντιγόνη, που τράβηξε και τις φωτογραφίες που βλέπετε, περιγράφει τι βίωσε: «Δεν έχω λόγια για το τι σκηνές ζήσαμε.

VironasFotiaΦιλόζωοι, μέλη της Ζωοφιλής Ένωσης Ηλιούπολης και του Σ.Π.Α.Σ. έσπευσαν στο σημείο.

Ας είναι καλά όσοι ήρθαν να βοηθήσουν, όσοι έτρεχαν μέσα στους καπνούς στην πλαγιά να πιάσουν πανικόβλητα σκυλιά που έτρεχαν προς τη φωτιά, όσοι κουβάλησαν ημιλιπόθυμα ζώα 30 κιλών στα χέρια, όσοι πήραν αγκαλιά χελώνες και τις έσωσαν από βέβαιο θάνατο! Όσοι προσέφεραν τα αυτοκίνητά τους για να φυγαδευτούν οι σκύλοι και δεν πτοήθηκαν από τους εμετούς στα καθίσματα.

Vironas (4)Τα ζώα κινδύνευαν από ασφυξία.

Ζώντας αυτή τη φρίκη σήμερα, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια των ζώων που εισέπνεαν τον καπνό και χτυπιόντουσαν για να μας ξεφύγουν γιατί δεν καταλάβαιναν ότι προσπαθούσαμε να τα φυγαδεύσουμε... βλέποντας και ακούγοντας το τρίξιμο της φωτιάς, την καταστροφή του δάσους, σκεπτόμενη τα άγρια ζώα του βουνού που βρήκαν φρικτό θάνατο... αποκτώντας τέτοιες αναμνήσεις από τη σημερινή μέρα... έχω μόνο να ευχηθώ σε αυτούς που μας έκαναν σήμερα να κλάψουμε, να καούν ζωντανοί.

VironasFotia (10)Ένα από τα σκυλιά σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο.

Όμως υπάρχει και η καλή πλευρά. Μπράβο σε όλους για την αντοχή, για την προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα κάποιων αναίσθητων ανεγκέφαλων, για την αγάπη που χάρισαν σήμερα, γιατί απόψε δεκάδες αθώα ζώα είναι ασφαλή μακριά από τη φωτιά. Για λεπτομέρειες θα ενημερώσει το σωματείο "Προστασία Ζώων Βύρωνα".

VironasFotiaSkyliaIX

Οι εθελοντές έβαλαν τα ζώα στα αυτοκίνητα τους για να τα απομακρύνουν με ασφάλεια.

Υιοθετήστε ρε παιδιά ένα ζώο από το Βύρωνα, πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Ζουν με λίγα, και λίγα θέλουν για να είναι ευτυχισμένα» καταλήγει. Αν μπορείτε να βοηθήσετε στην φιλοξενία των ζώων ή με τροφές επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6983501911 ή 6973535686.

VironasFotia (8)Διαβάστε επίσης:

Εκκενώθηκε προληπτικά το καταφύγιο του Σ.Π.Α.Ζ. με τα σκυλιά στον Βύρωνα

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Πατρα Καπελλα

    To ΜΠΡΑΒΟ ειναι πολυ λιγο για ολους αυτους που βοηθησαν στην διασωση των αδεσποτων απο το καταφυγιο....αν μπορουσα θα ημουν κι κοντα σας....αλλα ζω μονημα στην Ανδρο κι εχω ηδη τρεια [3] σκυλακια , εναν γατο πανεμορφο 4 καναρια, κι 1 παπαγαλο...... ευτυχως που υπαρχουν ακομη ανθρωποι που αγαπουν πραγματικα τα ζωα...

  2. Άννα

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΆΒΟ ΣΑΣ!

    Σώσατε ένα σωρό ζωάκια από κάτι ανόητα και ασυναίσθητα υποκείμενα που πήγαν να μας κάψουν ζωντανούς! Τι να πω? Δεν έχω λόγια! ΜΠΡΆΒΟ ΣΑΣ!!

  3. νικολετα

    εχω ηδη 2 σκυλακια σπιτι... αλλα μπορω να αφιερωσω καποιες ωρες της ημερας για να βοηθησω σε οτι θελετε...

  4. Τατιάνα

    ΜΠΡΑΒΟ
    Είναι το μόνο που μπορεί να πει κανένας σ´ αυτούς τους ανθρώπους που βοηθάνε χωρίς αντάλλαγμα!
    Αυτό λέγεται ανθρωπιά και ευτυχώς δεν το έχουν χάσει όλοι!
    Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας!

  5. Μίνα Γκελντή

    Κλαίω απο συγκίνηση... Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σπεύσανε μέσα σε τετοια ατμόσφαιρα να σωσουν τα ζώα..
    Κοινοποιώ να γίνουνε υιοθεσίες!

  6. Αναστασία

    Μπράβο!!
    Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας!!
    Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τα ζώα!
    Προσωπικά, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.