Στηρίξτε μας

Ηλιούπολη: Κατήγγειλαν την κακοποίηση του ζώου αλλά τίποτα δεν άλλαξε

25 Μαΐου 2015 09:45 | Καταγγελίες
Ηλιούπολη: Κατήγγειλαν την κακοποίηση του ζώου αλλά τίποτα δεν άλλαξε

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηλιούπολης κατέθεσαν δύο κάτοικοι της περιοχής καθώς στην ταράτσα μιας κατοικίας επί της οδού Αθανασίου Διάκου 35Α ζει αλυσοδεμένο ένα σκυλί το οποίο ο ιδιοκτήτης του δεν φροντίζει ως οφείλει.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το ζώο είναι μονίμως αλυσοδεμένο, μόνο του, ο κηδεμόνας του δεν το ταΐζει και δεν μπαίνει στον κόπο να μαζέψει τα κόπρανα του σκύλου, το οποίο αφοδεύει και ουρεί εκεί που ζει αναγκαστικά.

Μια γυναίκα που είναι εκ των αυτοπτών μαρτύρων της παθητικής κακοποίησης του ζώου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι προχώρησε στην καταγγελία στις 10 Μαΐου 2015 και ότι αν και σχεδόν καθημερινά έκτοτε επικοινωνεί με το Α.Τ. Ηλιούπολης η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Από την Αστυνομία της έχουν πει ότι περιμένουν την απάντηση της Εισαγγελίας. Η αρμόδια – για τα θέματα των ζώων – αστυνομική υπάλληλος είπε όμως στην καταγγέλλουσα ότι ασχολούνται και με άλλα θέματα κάθε φορά που την αναζητεί για να μάθει τι θα γίνει.

Ο ένοικος του σπιτιού δεν απαντάει όταν του χτυπούν το κουδούνι και το ζώο συνεχίζει να επιβιώνει εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες καθώς το πλαστικό σπιτάκι που του έχει βάλει – ειδικά καθώς η θερμοκρασία λόγω θέρους αυξάνεται – λειτουργεί ως θερμοκήπιο και όχι μέρος όπου αυτό το πλάσμα μπορεί να δροσιστεί και να προστατευτεί.

EgkykliosAreiouPagouMpalkoni 0

Βάσει της Εγκυκλίου Του Αρείου Πάγου υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή ζώου σε μπαλκόνι, ταράτσες κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγείλτε όσους έχουν ζώα να ζουν μονίμως σε μπαλκόνια και ταράτσες

Ηλιούπολη: Κακοποίησε γάτα χτυπώντας την με το πλυστικό μηχάνημα και με κλωτσιές (βίντεο)

Πέθαναν τα γατάκια που βρέθηκαν πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στην Ηλιούπολη (βίντεο)

Ηλιούπολη: Εγκατέλειψε τον σκύλο ράτσας Γιορκσάιρ και τον μετέτρεψε σε αδέσποτο πατσαβούρι

Ηλιούπολη: Πέταξε με μια σακούλα πολυτελείας το κακοποιημένο ρατσάτο σκυλί

Ηλιούπολη: Φροντίζουν το θηλυκό Γιορκσάιρ που πέταξε ο βασανιστής του για να το ξεφορτωθεί

Ηλιούπολη: Έσωσαν τη γάτα που βρήκαν μέσα στον κλειστό κάδο σκουπιδιών

Αδιαφόρησε ο Δήμος Ηλιούπολης για το σοβαρά τραυματισμένο αδέσποτο

Ηλιούπολη: Έβλεπαν την γάτα ετοιμοθάνατη και δεν νοιάστηκαν (βίντεο)

Ηλιούπολη: Πέταξαν νεογνά γατάκια από μεγάλο ύψος

Αναζητούν φιλόξενη στέγη για τον άστεγο άνθρωπο και τον άστεγο σκύλο

Τζόυς Ευείδη: Ανοίξτε την αγκαλιά σας στ’ αδέσποτα!

Αναζητούν τον ιδιοκτήτη του σκύλου που σκοτώνει γάτες στην Ηλιούπολη

Αναρρώνει το κουτάβι που εντοπίστηκε με σπασμένα και τα 3 του πόδια στην Ηλιούπολη

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

20 Σχόλια

  1. ελευθερια

    Αθανασιου διακου 35 α ειναι η διευθυνση το γραφει. Ας γινει κατι. Αυτο θα πεθανει απο τη στεναχωρια του δεμενο.βελεος

  2. Ελβιρα

    Ντροπή σου βα λες και ψεματα οτι το γνωρίζεις το ζώο και οτι το αφεντικό του το προσέχει.και μονο απο την φωτογραφία με τα κοπρανα ημερών καταλαβαίνουμε ποσο το φροντίζει.ντροπη σου μονο αυτο άξιζε θα να σου πουν ξεφτίλα .πειτε μας διεύθυνση και το αστυνομικό τμήμα και θα το κανονισουμε αμέσως.αφιυνουτε η αστυνομία δεν κανει τπτ θα βρούμε αλλιώς την αξρη.εχουμε
    Και δικηγόρους καλούς και άτομα ακομη ανώτερα απο δικηγόρους.οειτε μας οδό .για να δούμε αβ το σκυλί θα φύγει απο εκει πανω.οχι να ξαναπάει στα χέρια της άχρηστες ιδιοκτήτριας που θελει να εχει και σκύλο τρομάρα της.ας ορισεηει πρωτα τον εαυτό της και μετα τους αλλους.

    1. Demi

      Ελβιρα σε προκαλω να πας και να δεις μονη σου!!!! Αλλα μετά ΑΠΑΙΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝΥΣΗ

  3. Κωστας

    Ας μας πει η κυρια σε ποια οδο βρισκεται το σλκυλακι.
    Και αν δεν μπορει. Να μας πει σε ποιο τμημα εκανε την καταγγελεια.

  4. giorgos

    Kai einai kia xaski..! ta xaski den antexoyn poli stin zesti! pathenoun thermopliksia, kai parousiazoun siptomata epilipsias diarias,emetos spasmous, mexri pou eperxete o thanatos poli sintoma! logo tou oti ta skilia auta einai gia na zoune sto krio kai oxi stin zesti...

  5. Olga Alamanou

    Το σκυλί έχει ανάγκη να ζεί στον ίδιο χώρο με την οικογένειά του και χρυσό σπιτάκι να του φτιάξει δεν λέει τίποτα.Σε λίγο θα ζεστάνει ο καιρός ,τα πατουσάκια του θα καίγονται στο δάπεδο της ταράτσαςμέσα στο σπιτάκι η ατμόσφαιρα θα γίνει αποπνικτική , εκτός των άλλων είναι και δεμένο.Να πάτε να περπατήσετε ξυπόλητη όταν θα βράζει ο τόπος να δούμε πως θα νιώσετε! Ο νόμος αναφέρει ότι απαγορεύεται τα ζώα να ζούν στις ταράτσες .Ντροπή σας, υπερασπίζεστε αυτό το ανοιωθο άτομο που υποβάλλει το σκυλάκι σε τέτοιο μαρτύριο.

  6. Vasilis

    Το σκυλί πρέπει να απομακρυνθεί από τον/την ιδιοκτήτη-τέρας. Όχι απλά συστάσεις. Είναι υποχρεωμένη η αστυνομία να αφαιρέσει το σκυλί, να συλλάβει τον ιδιοκτήτη και να επιβάλει και το διοικητικό πρόστιμο.
    Και προς θεού, αυτό που επείγει είναι να σωθεί το σκυλί. Αν το πάρει μέσα στο σπίτι του το τέρας φαντάζεστε τί έχει να τραβήξει;

  7. Demi

    Προς όλους τους δικηγόρους και κατήγορους του συγκεκριμένου κειμένου έχω να πω μονό το εξής. Μην βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξέρετε όλα τα γεγονότα. Τι κρύβεται πίσω από την "φιλοζωική" αγάπη της κυρίας που έκανε την καταγγελία? Γνωρίζετε τι εργασίες έχουν ήδη γίνει στο συγκεκριμένο σημείο? Μήπως θα μπορούσε η κύρια να μας ανεβάσει μια σημερινή πανοραμική φωτογραφία από το μπαλκόνι της, όπου η ιδιοκτήτρια με σπασμένο χέρι από τροχαίο ετοίμαζε το νέο του σπιτάκι? Την τοποθέτηση τόσο της φιλοζωικής όσο και της αστυνομίας της περιοχής? Επειδή γνωρίζω την ιδιοκτήτρια του εν λόγου σκυλάκου και γνωρίζω και την αγάπη της τόσο για αυτό αλλά και για όλα τα καθαρόαιμα αλλά και ημιαια ζωάκια τα μόνα που έχω να σας πω είναι το εξής: Έχουν γίνει εργασίες στην συγκεκριμένη ταράτσα. Το σκυλάκι τρώει καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό, αλλάζετε το νερό του τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, καθαρίζετε καθημερινά και επίσης καθημερινά πηγαίνει βόλτα. Όσον αφορά την κυρία Ιωάννα: Το γνωρίζετε ότι τα κόκκαλα δεν είναι το πλέον ενδεδειγμένο φαγητό για τα ζώα, καθώς οι σκλήθρες του μαγειρεμένου κόκκαλου μπορεί να τρυπήσει το στομάχι τους?
    Προτού λοιπόν κάνετε υποδείξεις για τα φιλοζωικά αισθήματα ενημερωθείτε από κάποιον κτηνίατρο ή έστω από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής τόσο για την κατάσταση του εν λόγω ζώου όσο και εν γένη για τις σωστές διατροφικές συνθήκες των σκυλιών.

  8. Γιαννης

    Μπορείτε να μας πείτε που ακριβώς είναι το σκυλί? Σε ποια διεύθυνση? Για να δράσουν κάποιοι από εμάς και να το ελευθερώσουν.
    Παρακαλώ τη διεύθυνση άμεσα

  9. Άγγελος

    Με συγχωρειτε που θα κανω τον κακό και ούτε την ξέρω την γυναικα-κύριο που (ίσως) είναι νοσοκομειο.
    Δεν μας λέει κάτι αυτή η πληροφορία.
    ΟΟΟτι και να έχει πάθει αν δεν μπορει πχ να μιλησει να πει λυστε το ζώο σε ένα συγγενή ή ταιστε το, τουλαχιστον μετά απο τοσο φασαρια που δημιουργηθηκε σε αστυνομια και λοιπους απο τις καταγγελίες θα ήταν πανευκολο να μιλήσουν με τον διαχειρηστη της πολυκατοικίας να τους δώσει το κλειδι να ανοιξουν.. για να μην πάμε στο απλουστερο σπασιμο πορτας..
    Δεν γνωρίζουν ή μαλλον δεν φοβουνται οι κύριοι αστυνομοι της περιοχης τα προστυμα και τις κατηγορίες που ακολουθουν αν αγνοουν τέτοια περιστατικά.

    Τοσο ωραίο Husky...

    Απο μακριά φαίνεται...

    Κρίμα..

  10. Κακή ζώων, παρακαλούμε να τον σώσει

    Υπάρχει κάτι γίνεται στο σκυλί εκεί, πάρτε το σκυλί έξω από εκεί! Αυτός πρέπει να σωθεί, αυτό δεν είναι ζωή. Δώστε σε κάποιον που αγαπάει πραγματικά τα ζώα!

    Ή μήπως να περιμένουμε έως ότου το σκυλί είναι νεκρός ...

  11. Ιωάννα

    Κυρία Λία Πολέμη μην δίνεται ψευδείς ειδήσεις και αλλοτριώνεται τα γεγονότα!!!!!!!ΗΜΑΡΤΟΝ
    Εγώ είμαι που έκανα την επώνυμη καταγγελία.Και εγώ είμαι αυτή που υποκίνησα να γραφτεί αυτό το άρθρο!
    Το σκυλί είναι σε αυτή την κατάσταση τα τελευταία 3 χρόνια!!!!!!!
    Αλλά όπως πάντα κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν χάνει τον χρόνο του!!!
    Δεν είναι ιδιοκτήτρια αλλά ιδιοκτήτης και κανείς δεν έχει πάθει τροχαίο.
    Χτυπάω την πόρτα του σπιτιού του κάθε μέρα και δεν απαντάει ποτέ.
    Εκτός αυτού προσπαθώ να ταΐσω το ζώο πετώντας του κόκαλα στην ταράτσα και επειδή είναι ΔΕΜΕΝΟ και μερικές φορές δεν το πιάνει και αρχίζει και κλαίει ανεβαίνει ο "ιδοκτήτης" και το σέρνει με τα πόδια του στην πλευρά του ζώου.
    Δεν φτάνει που δεν κάνεται τίποτα για αυτή την κατάσταση αλλά λέτε και ψέματα.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    1. Χάρης

      Αυτό γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια??!!
      Είστε γείτονες με τον "ιδιοκτήτη" ?
      Δεν βγαίνει ποτέ έξω από το σπίτι?
      Τη ηλικία έχει ο "ιδιοκτήτης"?
      3 χρόνια που γίνεται αυτό γιατί δεν πήγατε πιο νωρίς στην Αστυνομία??
      Δεν υπάρχει κάποια πρόσβαση στην ταράτσα από κάπου τριγύρω να ανέβει κάποιος να φροντίσει λίγο το σκυλάκι?

  12. Kallia

    Προφανώς η ζωή του αυτού του κακοποιημένου ζώου δεν έχει καμία αξία για τον "ιδιοκτήτη" βασανιστή του, την αστυνομία την εισαγγελία και πολύ κόσμο... Είναι ντροπή για όλους μας. Μπράβο στους καταγγέλοντες. Ενημερώστε μας παρακαλώ για την πορεία της υπόθεσης.

  13. Lia Polemi

    Σας ενημερώνω ότι η ιδιοκτήτρια του ζώου είναι στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο που είχε την περασμένη βδομάδα γι αυτό ας μήν βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα...........

    1. ηλιανα

      Περαστικά της..τι να πω..δείχνεις να την ξέρεις. Το σκυλι δε θ αντέξει πολύ ακόμα εκει με τη ζέστη χωρίς νερό τροφή και μέσα στις ακαθαρσίες. .είμαι σίγουρη πως η ιδιοκτήτρια της δε θα θελε να το δει έτσι. Δεν γνωρίζεις κάποιον να πάει να το περιποιείται όσο εκείνη δεν μπορεί; κάποιον δικό της..ακόμα κι εσύ αν την ξέρεις.. δε θ αντέξει το κακόμοιρο. .και πάλι Περαστικά της..

  14. Γεωργια Σωτηρχου

    Η φιλοζωικη της Ηλιουπολης, σε συνεργασια με την κυρια που τολμησε κι εκανε την καταγγελια, δεν μπορει να βοηθησει?..... Ελεος.....

  15. Κατερίνα

    Ίσως βοηθήσει και μια καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, που θα αναλάβουν την επικοινωνία με την αστυνομία και θα ζητήσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της διευθέτησης του θέματος. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ίσως πάρει αρκετό καιρό γιατί οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές, αλλά δεν έχετε κάτι να χάσετε αφού είναι δωρεάν και γρήγορη διαδικασία (γίνεται και ηλεκτρονικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.