Στηρίξτε μας

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

11 Απριλίου 2015 14:13 | Καταγγελίες
Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ένα εγκαταλελειμμένο μαρμαράδικο στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αττικής κοντά στην εθνική οδό είχαν μετατρέψει επιτήδειοι σε παράνομο εκτροφείο σκύλων.

Φιλόζωοι και εκπρόσωποι του Ζωοφιλικού Συλλόγου Βουλιαγμένης «Ο Άργος» και της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Μοσχάτου και Ταύρου, που ενημερώθηκαν τυχαία για την ύπαρξη του, εξήγησαν στο www.zoosos.gr ότι πήγαν επί τόπου την Τετάρτη 8 Απριλίου και κάλεσαν την Άμεση Δράση καθώς βρήκαν δεκάδες ζώα να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες μέσα σε χώρους γεμάτους με κόπρανα ετών ποτισμένους από τα ούρα.

 

Οι πέντε φιλόζωοι, που πήγαν εκεί και διαπίστωσαν την φρίκη, περίμεναν επί δύο ώρες τους αστυνομικούς να φτάσουν ενώ συνομίλησαν και με το άνδρα, τον οποίο βρήκαν να ζει εκεί. Εκείνος τους εξήγησε είναι πρώην υπάλληλος του μαρμαράδικου, που έκλεισε πριν από 18 χρόνια. Τους εξήγησε ότι η ανέχεια τον ανάγκασε να ζει εκεί και να φροντίζει τα σκυλιά, που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του μαρμαράδικου το οποίο κατασχέθηκε από τράπεζα λόγω χρεών.

Ο άνθρωπος αυτός, που φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, παραδέχτηκε και στους αστυνομικούς ότι κάποιος από κατάστημα πώλησης ζώων στο Μενίδι του φέρνει τροφές και ταΐζει τα 42 σκυλιά, τα οποία και καταμετρήθηκαν εκεί. Όλα τα σκυλιά, αν και ήταν γεμάτα με ψύλλους, ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση και αυτό αποδεικνύει ότι έμπορος έφερνε τροφές.

ParanomoEktrofeio (1)Δεκάδες ζώα ζούσαν μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους.

Τα ζώα, που εκτρέφονταν εκεί, ήταν κυρίως Καναδέζικα Λυκόσκυλα, Τσιουάουα και Πίνστερ και οι πέντε φιλόζωοι κατάφεραν να απομακρύνουν 29 από αυτά την ίδια μέρα. Στον χώρο παραμένουν 13 ζώα δηλαδή τέσσερα μικρόσωμα σκυλιά, που λόγω του στρες δεν μπορούσαν τα πιάσουν, πέντε Καναδέζικα Λυκόσκυλα καθώς και τέσσερα ημίαιαμα Χάσκυ, τα οποία οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων θα προσπαθήσουν να πιάσουν τις επόμενες μέρες.

Το συμβάν καταγράφηκε από την Αστυνομία αλλά καταγγελία εις βάρος του ανθρώπου που μένει εκεί – και είναι και ο ίδιος εξαθλιωμένος – δεν έγινε καθώς συνεργάζεται και δηλώνει πρόθυμος να δοθούν όσα περισσότερα γίνεται για υιοθεσία.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο έμπορος, που πήγαινε τις τροφές και έπαιρνε κουτάβια για να τα πουλήσει. Οι εικόνες από το βίντεο, που τράβηξαν οι φιλόζωοι, δείχνουν ένα μεγάλο κτίριο γεμάτο με κόπρανα, σκυλιά να τρέχουν παντού, ενώ κάποιοι χώροι είναι περιφραγμένοι με πλέγμα. Φυσικά κανόνες ευζωίας ή υγιεινής είναι άγνωστη λέξη για εκείνους που αντιμετωπίζουν πλήρως συναισθανόμενα πλάσματα ως αντικείμενα για πώληση.

Τα ζώα δίνονται για υιοθεσία με συμβόλαιο και τσιπ, αν θα θέλατε να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά καλέστε στα τηλέφωνα: 6948257095, 6944330745, 6936671716.

Διαβάστε επίσης:

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον άνδρα που πλάκωσε στο ξύλο έναν σκύλο στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Προς Α.Τ. Αγίου Στεφάνου: Και ο άγιος φοβέρα θέλει!

Βρήκε τον σκύλο σουβλισμένο με σίδερο στην Άνοιξη Αττικής!

Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε στην κυριολεξία σουβλισμένος με σίδερο στην Άνοιξη Αττικής

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Νίκος Μεσσάρης

    Γεια σας. Δυστυχώς ακόμα υπάρχουν σκυλιά στο χώρο αυτό. Σήμερα (16.06) περνώντας απο εκεί κοντά τους άκουσα να γαυγίζουν. Είναι τουλάχιστον 4, (τόσα είδα) και βρίσκονται κλειδωμένα μέσα στο κτίριο. Θα πάω σε λίγο να τους βάλω νερό και τρόφιμα. Αλλα δεν με αφήνουν να τα πλησιάσω. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  2. penny damianou

    Ποιος ξέρει πόσα απ αυτά είναι κλεμμένα. Βέβαια για τα παράνομα εκτροφεία ευθύνονται κυρίως οι αγοραστές....Πώς παίρνουν ζωάκια χωρίς νόμιμα χαρτιά; Αν δεν υπήρχαν οι ματαιόδοξοι αγοραστές να ενισχύουν τις αγοραπωλησίες τα παράνομα εκτροφεία δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Και όλα αυτά βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας.....

  3. Βασίλης

    Έτσι ζουν οι μανάδες αυτών των γλυκών κουταβιών που βλέπουμε σαν εμπορεύματα στις βιτρίνες των μαγαζιών. Υιοθετήστε! Μην αγοράζετε! Η καλύτερη ράτσα είναι τα σωσμένα αδέσποτα σκυλιά, τα σκυλάκια που διψάνε σε ένα καταφύγιο για μια αγκαλιά.

    Οι ράτσες και οι λοιπές "καθαρότητες" μόνο σε ολοκαυτώματα και γενοκτονίες οδήγησαν την ανθρωπότητα.

    Ήρθε η ώρα να απαγορευτεί η πώληση πλασμάτων λες και είναι έπιπλα σπιτιού. Και να απευλεθερωθούν από τα εκτροφεία όλες αυτές οι μανάδες-εργαλεία αναπαραγωγής. Λίγο τσίπα ρε άνθρωποι. Τόσος σαδισμός πια στο σύντομο πέρασμά σας από τη γή...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.