Στηρίξτε μας

Ζητούν παρέμβαση της Κουτζαμάνη για να σταματήσει τις παρανομίες του Μπέου στον Βόλο

24 Νοεμβρίου 2014 06:35 | Καταγγελίες
Ζητούν παρέμβαση της Κουτζαμάνη για να σταματήσει τις παρανομίες του Μπέου στον Βόλο

Στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εστάλη στις 18 Νοεμβρίου η επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) που καταγγείλει τα όσα πράττει εις βάρος των αδέσποτων ζώων ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Η Π.Φ.Π.Ο. περιγράφει το τι συμβαίνει εις βάρος των αδέσποτων ζώων στο Βόλο και ζητάει την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ώστε να σταματήσουν οι εξόφθαλμες παρανομίες.

Στην επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνεται ότι: «Ο κ. Μπέος κατά την προεκλογική περίοδο είχε “υποσχεθεί“ ότι θα “καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα“, υπονοώντας ότι θα τα εγκλείσει στο έτσι κι αλλιώς παράνομα υπερπλήρες καταφύγιο του Δήμου, μολονότι σε πλείστες όσες περιστάσεις η Πρόεδρος του τοπικού φιλοζωικού σωματείου “ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ”, τον είχε ενημερώσει ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία.

Παρά την ενημέρωσή του, ο Δήμαρχος πλέον κ. Μπέος προχώρησε στην περισυλλογή αδέσποτων χρησιμοποιώντας μάλιστα βία κατά την αιχμαλωσία τους και προκαλώντας τους έντονη αγωνία και άγχος με σκοπό τον μόνιμο εγκλεισμό τους χωρίς να συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Τα συγκεκριμένα ζώα διαβιούσαν στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου για χρόνια ανάμεσα στους πολίτες, είχαν στειρωθεί, ήταν πλήρως εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, δεν ήταν επιθετικά και η περιοχή διαβίωσής τους δεν είναι ανάμεσα σε αυτές που ο νόμος απαγορεύει.

Έπραξε δηλαδή σύμφωνα με τις προσωπικές του απόψεις και ενάντια στην νομοθεσία. Η περισυλλογή, παρόντος του κ. Μπέου και συμβούλων του, έγινε από πρόσωπο το οποίο δεν είχε καμία επίσημη ιδιότητα και αρμοδιότητα.

Τα ζώα οδηγήθηκαν στο υπάρχον δημοτικό καταφύγιο σε χώρο εξωτερικό με απλή περίφραξη χωρίς καμία φροντίδα για την διαβίωση τους. Σημειώσατε επίσης, ότι και τα τρία σκυλιά ήταν υγιή και εμβολιασμένα πρόσφατα.

Η βίαιη αυτή διαδικασία της περισυλλογής, τα έκτροπα που συνέβησαν με προπηλακισμούς και άσκηση βίας εναντίον φιλόζωων πολιτών, καταγράφηκαν εκτενώς στον τοπικό τηλεοπτικό και έντυπο τύπο καθώς και σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν κατατεθεί δε στην μηνυτήρια αναφορά μας».

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι ζητάει την παρέμβαση της κα Κουτζαμάνη καθώς «οι προπηλακισμοί συνεχίζονται, επειδή η περισυλλογή πραγματοποιείται βάσει του άρθρου 9 του 4039/12, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, από συγκεκριμένους υπαλλήλους, και για συγκεκριμένο σκοπό μετά από απόφαση της 5μελους επιτροπής του Δήμου, και αυτές ουδόλως τηρήθηκαν, επειδή ο εγκλεισμός αδέσποτων ζώων, αντίκειται στις διατάξεις του Άρθρου 9 του Ν.4039/2012, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά μεταφέρονται σε χώρους δασικούς χωρίς υποδομές ενδιαιτήματος, χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες και – τελικά – χωρίς προσωπικό για την περίθαλψη και επιβίωση τους, είναι πράξη αντίθετη σε κάθε έννοια σεβασμού προς την ευζωία των και συνιστούν κακοποίηση των ζώων που δεν συνάδει με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου».

«Παρακαλούμε θερμά για την παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, που συνεχίζει να παραβιάζεται παρά τις μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν τόσο από την Ομοσπονδία μας όσο και από άλλους πολίτες του Βόλου.

Όταν κορυφαίοι παράγοντες αυτού του τόπου δίνουν αυτό το αρνητικό παράδειγμα συμπεριφοράς στα ζώα καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας, ως να είναι αποβλητέα από τον κοινωνικό ιστό, πως ο απλός πολίτης να κατανοήσει ότι επιβάλλεται και από την ηθική και από την νομοθεσία η αλλαγή της συμπεριφοράς του απέναντι σε αυτά;» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΓΚΟΥΒΑ ΕΛΕΝΗ

    ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ ! Η ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ , ΑΘΩΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΥΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΟΝΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ....ΛΥΠΑΜΑΙ , ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ..... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ , ΠΩΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΩΝΕΤΑΙ , ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ , ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ !!!

  2. MARIA VLACHOU

    Η μηνυτήρια αναφορά έπρεπε να είχε κατατεθεί εναντίον του μπέου από την αρχή που έκανε τη δήλωση.
    "΄Οποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα"
    'Ευχομαι να μπει μέσα & να πάθει ότι του αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.