Στηρίξτε μας

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

18 Νοεμβρίου 2014 06:16 | Καταγγελίες
Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κατέθεσε άλλη μια αναφορά το Φιλοζωικό Σωματείο Βόλου «Κόσμος και Φύση» χθες καθώς αρμόδιος ο δήμαρχος Αχιλλέα Μπέος συνεχίζει να παρανομεί μαζεύοντας τα αδέσποτα, που ζουν στην πόλη και μάλιστα κατ’ εντολή του μεταφέρονται σε ιδιωτικό κυνοκομείο πέραν των ορίων του δήμου.

DimosVoulouAdespotaPerisylogi (11)

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός Βόλου μεταφέρονται τα αδέσποτα.

Στις 13 Νοεμβρίου 15 σκυλιά συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά σημεία του Βόλου από το συνεργείο που μόνος του ο δήμαρχος Βόλου όρισε. Αφού έβαλαν τα ζώα σε κλουβιά είπαν ότι θα τα καταφέρουν σε ιδιωτικό κυνοκομείο στον Μαυρόλοφο Αλμυρού (εκτός ορίων του Δήμου Βόλου).

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο φιλοζωικός σύλλογος «Κόσμος και Φύση» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά καθώς όπως διαπιστώθηκε από μέλη του που πήγαν να δουν τον χώρο «φιλοξενίας» των υγιών σκυλιών η κατάσταση στις εγκαταστάσεις είναι περισσότερο και από τραγική.

Ο ιδιοκτήτης του κυνοκομείου Νίκος Πολύζος που ορίστηκε από τον δήμαρχο Βόλου ως ο μπόγιας της δημοτικής αρχής – χωρίς να γίνει κανενός είδους διαγωνισμός για την ανάθεση αυτού του έργου και χωρίς να υπάρχει αναφορά στο κόστος – είπε ότι θα τα κρατήσει εκεί μέχρι τις γιορτές και θα τα απελευθερώσει εντός των ορίων του δήμου αμέσως μετά!

Δείτε εδώ το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια το οποίο αποδεικνύει την ανάθεση του έργου ενώ παραλείπεται η αναφορά στο κόστος. Το συνεργείο συγκροτούν οι: Παπαρήγας Νικόλαος του Αλεξάνδρου, Πανταζίδη Βιργινία του Κων/νου, Πολύζος Νικόλαος του Παναγιώτη οι οποίοι εντέλλονται να προβούν στη περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς από την περιοχή του Δήμου Βόλου και τη μεταφορά τους στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου (!) ενώ ούτε αυτό γίνεται τελικά!

DimosVolouApofasiMpeouPolyzosΠόσο κοστίζει αυτή η συνεργασία;

Το Φιλοζωικό Σωματείο Βόλου «Κόσμος και Φύση» ζητάει από τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε έλεγχο των εγκαταστάσεων του κ. Πολύζου ώστε να διαπιστωθεί η ακαταλληλότητα του χώρου και αν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας τους.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Πολύζος ήταν εκείνος που στις 19 Οκτωβρίου με βίαιο τρόπο άρπαζε τα σκυλιά από την παραλία για να τα μεταφέρει στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου χωρίς να έχει καμία νόμιμη άδεια για να κάνει αυτές τις ενέργειες και ξεσηκώνοντας φυσικά τους φιλόζωους οι οποίοι και τον κατήγγειλαν και τράβηξαν βίντεο με τις παράνομες πρακτικές του.

Διαβάστε επίσης:

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Irina Salauyeva

    Human best friends..Stray dogs are not guilty,that they are on the streets,it's only and only humans,who cannot really respect the regulation- help and let them free.This is the regulation HELP and let them FREE.Killing is not solution,it's a crime..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.