Στηρίξτε μας

«Είμαι κυνηγός. Είμαι καλός άνθρωπος και ηθικός»

7 Σεπτεμβρίου 2014 11:36 | Επικαιρότητα
«Είμαι κυνηγός. Είμαι καλός άνθρωπος και ηθικός»

Της Ιωάννας Νόρη

Είμαι κυνηγός, και πιστεύω ότι είμαι «καλός άνθρωπος». Έτσι πιστεύω, άρα έτσι θα είναι. Είμαι κυνηγός, και επίσης είμαι και ηθικός άνθρωπος, πέραν του απλώς «καλός». Παίρνω το κυνηγετικό μου όπλο, πηγαίνω στα δάση και σκοτώνω ανυπεράσπιστα ζώα. Συχνά εξολοθρεύω ολόκληρες τις οικογένειες ζώων για ακόμα μεγαλύτερες «επιτυχίες» - ε, μη μένουν και ορφανά πίσω και πεθαίνουν από πείνα, θα τα φάω όλα εγώ για το «καλό τους», και να μην υπερπληθαίνουν.

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο θεωρώ ότι εγώ θα το αποφασίσω αυτό. Εγώ θα κρίνω το πόσα πρέπει να κυκλοφορούν στον πλανήτη από κάθε είδος, και εγώ αφανίζω τα ήδη σπάνια είδη που θεωρώ ότι οφείλουν να εξαλειφθούν. Εγώ! Όσο πιο μικρά τα σκοτώσω, τόσο το καλύτερο. Άλλωστε, τα γάλακτος είναι και τα πιο νόστιμα.

Μετά ταΐζω τα δικά μου μικρά παιδιά, διότι θεωρώ ότι αυτά πρέπει να ζουν  φυσικά, αλλά και τους φίλους μου, ενώ διασκεδάζουμε και καμαρώνουμε όλοι παρέα για τα κατορθώματά μου. Έχω και καταπληκτικό γούστο, και άριστες γνώσεις στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, γι' αυτό και «στολίζω» τους τοίχους του σπιτιού μου με ταριχευμένα πτώματα. Πανέμορφη αισθητική του κυνηγετικού επιπέδου μου!

Όχι, δεν σκοτώνω, λέω – «θηρεύω», είναι διαφορετικό στο μικροσκοπικό μυαλό μου. Διότι εάν ντυθεί ο Παναγιός και βάλει τα ρούχα του αλλιώς, θα γίνει κάποιος άλλος. Έτσι κι εγώ, εάν αλλάξω απλά το ρήμα «σκοτώνω» με το ρήμα «θηρεύω», αλλάζω και το νόημα, αλλάζω και την ουσία, αλλάζω και το αποτέλεσμα, αλλάζω και εγώ και από φονιάς που πραγματικά είμαι «ντύνομαι» σε «καλό άνθρωπο» και ηθικό!

Όχι, δεν είμαι φονιάς, είμαι ανώτερο είδος από τα άλλα είδη ζώων και μπορώ να εκτονώνω τις αιμοδιψείς μου τάσεις επάνω τους. Αγνοώ πλήρως τι είναι ο σπισισισμός (Specisism), και η ευγονική (Eugenics) και ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος βασίστηκε σε αυτές τις ιδέες περί ανωτερότητας. Ουφ, τι άσχετα τώρα είναι αυτά; Δεν εννοώ να δεχτώ ότι είμαι απλά και μόνο άλλο ένα είδος ζώου στον πλανήτη και τίποτα παραπάνω. Θεωρώ ότι είμαι ανώτερο και όχι διαφορετικό, άρα μπορώ να σκοτώνω οτιδήποτε θεωρώ κατώτερο από εμένα.

Άλλωστε, είναι διασκεδαστικό, και εφόσον είναι νόμιμο, είναι και απολύτως ηθικό. Όποτε με βολεύει (και σε αυτό το θέμα με βολεύει απόλυτα η σύνδεση ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό), λέω ότι πληρώνω για την άδειά μου και «καθάρισα». Καθάρισα το όπλο μου, «καθάρισα» και το όποιο ζώο βρήκα μπροστά μου. Εφόσον πληρώνω, είμαι «καλός άνθρωπος» και μπορώ να σκοτώνω νόμιμα, άρα να σκοτώνω και «ηθικά»! Έτσι, η «καλοσύνη» μου και η «ηθική» μου δεν αμφισβητούνται σχεδόν ποτέ.

Να είναι καλά βέβαια οι οπλοβιομηχανίες, η πρώτη οικονομική, και όχι μόνο, δύναμη στον κόσμο, που ορίζει τι είναι νόμιμο και τι όχι, με βάση το κέρδος. Να είναι επίσης καλά και οι βασιλιάδες που έχουν απομείνει σε κάποιες χώρες. Ναρκισσιστικές προσωπικότητες που, πέραν των λαών που εξουσιάζουν ως ανώτερα είδη με το γαλάζιο αίμα τους να τους διαφοροποιεί, έχουν σαν αγαπημένη δραστηριότητα, πλην των πολιτικών τους «υποχρεώσεων», να σκοτώνουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Γιατί, όταν είσαι ανώτερο είδος, πράττεις και ανάλογα, πώς να το κάνουμε...

Εξαιτίας τους λοιπόν, και μιας και εγώ τους συντηρώ συνεισφέροντας τους οβολούς μου για να αγοράζω πανάκριβους εξοπλισμούς (και ας λέω άλλες φορές ότι αναγκάστηκα για να ταΐσω τα παιδιά μου ο κακομοίρης), ικανοποιώ αυτή μου την ανάγκη και νομίζω και ότι παίρνω και λίγη από την «αίγλη» τους παράλληλα.

Είμαι κυνηγός, άρα καλός άνθρωπος, διότι απλά ένα σπορ κάνω, ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα. Πώς είναι το ποδόσφαιρο – ε, καμία σχέση με αυτό! Πώς είναι ο χορός, το ποδήλατο, το τένις και τόσα άλλα πραγματικά αθλήματα ατομικά και ομαδικά, τόσες ειρηνικές δραστηριότητες που κυριολεκτικά γυμνάζουν το σώμα και μαθαίνουν στους συμμετέχοντες σεβασμό, συνεργασία και ανταγωνισμό παράλληλα, ενώ προσφέρουν θέαμα επίσης σε τρίτους; Επίσης την απολύτως καμία σχέση με όλα τα παραπάνω! Απλά το αιτιολογώ αυθαίρετα ως άθλημα για να «χρυσώνω το χάπι». Άλλωστε η ξεχειλωμένη από την πολλή μάσα κοιλιά μου φανερώνει το πόσο τελικά με γυμνάζει όλο αυτό. Ενίοτε νοικιάζω και ελικόπτερα, για να σκοτώνω από ύψος. Είναι υψηλού επιπέδου «άθλημα» αυτό, έτσι αντιλαμβάνομαι τον όρο «επίπεδο» - καθαρά υψομετρικά.

«Βγαίνω» και σε γυναικείο μοντέλο. Είμαι  γυναίκα κυνηγός. Με το κυνήγι θεωρώ ότι τονώνω τη γυναικεία μου υπόσταση. Θες κάτι η κυνηγετική παραλλαγή που νομίζω ότι μου κάνει ωραίο πόδι, θες η εγγενής ικανότητά μου στη μητρότητα, που με κάνει να χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σκοτώνω παιδιά άλλων μανάδων, όταν τις κάνω να τα βλέπουν να ξεψυχάνε μπροστά στα μάτια τους, θες ότι θεωρώ ότι προάγω ένα υγιές κοινωνικό πρότυπο για το γυναικείο φύλο... τι να πρωτοπερηφανευτώ η γυναίκα.

Είμαι κινητικά ανάπηρος κυνηγός. Απέκτησα μια κινητική αναπηρία κάποια στιγμή στη ζωή μου, αλλά το «πάθος» μου να σκοτώνω δεν μειώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Η κινητική αναπηρία είναι κάτι που «έχω», κάτι που «έπαθα», είναι μια επίκτητη κατάσταση, όμως πάνω από όλα, πέρα από όλα είμαι κυνηγός, και αυτό είναι κάτι που «είμαι», είναι μέρος της προσωπικότητάς μου. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να σκοτώνει ζώα. Μου δίνει εσωτερική ικανοποίηση να τα πυροβολώ και να τα βλέπω να πεθαίνουν.

Δεν με βοηθάει να κάνω αποκατάσταση ούτε στο ελάχιστο. Είναι ότι δεν μπόρεσα ποτέ να ξεπεράσω αυτό το «πάθος» μου (όπως ο ίδιος το ονομάζω) και τώρα πια στην κατάστασή μου το διαφημίζω κιόλας ως «δύναμη ψυχής» που με βοηθάει, υποτίθεται, να ξεπεράσω τη σωματική μου αναπηρία.

Χειραγωγώ το συναίσθημα των ανθρώπων που ευαισθητοποιούνται με τις αναπηρίες, και δημιουργώ έτσι θετικούς συνειρμούς με τη βίαιη τάση μου προς τα ζώα. Εγείροντας συναισθήματα λύπης και θαυμασμού, προσπαθώ να γίνω ένα είδος «ήρωα» στο μυαλό τους, ότι δηλαδή κάνω «ηρωικές πράξεις», με τις οποίες θα πρέπει και άλλοι να παραδειγματιστούν και να πράττουν ανάλογα. Να ένας πολύ καλός τρόπος να ξεπερνάνε οι άνθρωποι τις κινητικές αναπηρίες τους: να πηγαίνουν στα δάση και να σκοτώνουν εξ αποστάσεως ζώα που δεν τους έφταιξαν σε τίποτα, ζώα που το μόνο που επιθυμούν και αυτά είναι το δικαίωμα στη ζωή. Τα δικαιώματα για ζωή, για ελευθερία, για οικογένεια, εγώ θεωρώ ότι είναι μόνο ανθρώπινα. Αυτό πρεσβεύω, αυτό είναι το κοινωνικό μήνυμα που περνάω ως ο ανάπηρος-κυνηγός με τη «δύναμη ψυχής» που αφαιρεί άλλες ψυχές!

Είμαι ο άρχοντας του δάσους εγώ - όχι ο άρχοντας των δαχτυλιδιών. Είναι ένδειξη ανδρισμού το κυνήγι τώρα, πώς να το κάνουμε, έτσι είναι όπως το λέω εγώ. Γιατί εγώ το λέω, οπότε έτσι και είναι.

Επίσης, λέω δεξιά και αριστερά το πόσο μου αρέσει η φύση, και πόσο το απολαμβάνω να της αλλάζω την ισορροπία, και ότι οι άλλοι που δεν «θηρεύουν» δεν έχουν ιδέα το πόσο όμορφα είναι σε αυτά τα μέρη. Η αλήθεια είναι ότι, όταν κυκλοφορώ και οπλοφορώ, δεν μπορούν με ασφάλεια να απολαύσουν κανένα δάσος, διότι κινδυνεύουν από εμένα. Εδώ σκοτώνω τους ομοϊδεάτες μου, ό,τι κινείται το πυροβολώ και μπαμ, πάρ' το κάτω, διότι είμαι και πολύ ικανός σε αυτό που κάνω. Κάθε χρόνο τα ίδια κάνω, παρ' όλα αυτά δεν «θεωρούμαι» ακόμα «επικίνδυνος» ΚΑΙ για τους ανθρώπους. Καθόλου περίεργο και οξύμωρο, εάν πληρώνω κάθε χρόνο τους οβολούς μου στο κράτος.

Είμαι κυνηγός και βρίσκομαι πάντα σε νοητική σύγχυση. Μια υπερασπίζομαι τις αιματηρές και θανατηφόρες μου πράξεις ως ένα σπορ, μια δηλώνω ότι το κάνω από αλτρουισμό, για το καλό των ειδών και της πανίδας γενικότερα, μια επικαλούμαι ότι πεθαίνω της πείνας και είναι μια αναγκαστική διέξοδος για να επιβιώσω. Το απίστευτα οξύμωρο, το απόγειο της σύγχυσής μου, είναι ότι δηλώνω και «ζωόφιλος». Θεωρώ ότι είμαι φίλος των ζώων επειδή τα σκοτώνω, έτσι κατανοώ τη φιλία εγώ.

Αδυνατώ να αντιληφθώ ότι πέφτω σε αντιφάσεις, δεν είμαι σε θέση για τόση κατανόηση άλλωστε, ειδάλλως δεν θα ήμουν εξαρχής κυνηγός. Στο τέλος, δεν έχει καμία σημασία τι δηλώνω κάθε φορά, διότι σε κάθε αντιπαράθεση θα δείξω το πραγματικό μου πρόσωπο. Θα χυδαιολογώ μέχρις εσχάτων κάτω από κάθε, μα κάθε άρθρο που προσπαθεί να με απογυμνώσει από την κοροϊδία με την οποία  έχω περιβάλει τις πράξεις μου και από το κοινωνικό μου προσωπείο. Το ίδιο θα κάνω και σε αυτό το άρθρο φυσικά, για να επιβεβαιώσω το ανύπαρκτο επίπεδό μου, να επιβεβαιώσω όλα τα παραπάνω. Γιατί, πέρα από «καλός άνθρωπος», πιστεύω ότι είμαι και έξυπνος, πιστεύω ότι είμαι και αξιοπρεπής, πιστεύω ότι είμαι και ηθικός, και αρκεί να τα πιστεύω για να είναι αληθινά στο μυαλό μου και μόνο, και πουθενά αλλού.

Αλλά πάνω από όλα είμαι ευτυχής, διότι είμαι παντελώς βουλιαγμένος μέσα στην άγνοια για την αθλιότητα της ύπαρξής μου. Γι' αυτό και δεν μπορώ να αλλάξω έτσι κι αλλιώς, διότι είμαι ανίκανος να κατανοήσω τα όσα διαβάζω, τα όσα προσπαθούν να μου εξηγήσουν. Καλά λένε τελικά ότι η άγνοια είναι ευτυχία. Εάν μπορούσα να κατανοήσω το ποιος πραγματικά είμαι, το πόσο κακό κάνω, το πόσο τρέφομαι από τη βία, από το φόβο και τον πόνο  που προκαλώ σε ζωντανά πλάσματα, εάν μπορούσα έστω και στο ελάχιστο να κοιτάξω μέσα μου, δεν θα άντεχα τον ίδιο μου τον εαυτό. Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι, παρότι κυνηγός, είμαι «καλός άνθρωπος» και «ηθικός».

Πάω τώρα πάλι να διασκεδάσω, να προκαλέσω και άλλο τρόμο, και άλλο πόνο, και άλλο θάνατο. Πάω να δώσω και άλλη «καλοσύνη» και «ηθική» σε οτιδήποτε ζωντανό βρεθεί μπροστά στο δίκαννό μου. Γιατί είμαι κυνηγός. Αυτός πραγματικά είμαι.

*Η Ιωάννα Νόρη είναι αναγνώστρια του www.zoosos.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυνηγοί κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο & το βασανίζουν πετώντας ογκόλιθο στο κεφάλι του (βίντεο)

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Γιάννενα: Κυνηγοί – σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. Μαρία

    Εντάξει νομίζω τα έχετε ισοπεδώσει όλα. Ο πληθυσμός των ζώων ούτως ή άλλως διατηρείται σε μια δυναμική ισορροπία, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Αν δεν υπάρξουν οι κυνηγοί θα υπάρξουν άλλοι θηρευτές, θα υπάρξει έλλειψη τροφής, πείνα κτλ. Τα ζώα δεν φοράνε προφυλακτικό ώστε να ελέγχουν τις γεννήσεις. Άρα με κάποιον τρόπο ο πληθυσμός πρέπει να διατηρηθεί σε κάποια επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει θανάτους έτσι κι αλλιώς. Αυτή είναι η φύση. Το θέμα είναι να μην γίνεται υπερθήρευση.

    Και να ρωτήσω και κάτι άλλο: Οι γάτες και οι σκύλοι που έχετε για κατοικίδια τι τρώνε? Φρούτα και λαχανικά? Ή μήπως τροφή που προέρχεται από θανάτους κάποιων ζώων? Αυτά ποιος τα σκοτώνει?

    1. Μιχαήλ Τσολάκης

      Δεν έχεις βρει κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου από τα να μιμείσαι τα αρπακτικά ,έτσι; Οι άνθρωποι ......άσχετη που φοράνε προφυλακτικό δεν έχουν τον πιο μεγάλο υπερπληθυσμό στον πλανήτη; Στα βάθη των τροπικών δασών ή σε απομονωμένα νησιά δεν διατηρείται η ισορροπία χωρίς κυνηγούς; Επειδή σκοτώνει η γάτα για να επιβιώσει, πρέπει να σκοτώνεις και εσύ για.....πλάκα; Επικοινωνείς ;

  2. angeligal

    Άδικα χάνουμε τα λόγια μας. Κανένας τρελός δεν πρόκειται να παραδεχθεί ότι είναι τρελός, κανένας ηλίθιος δεν θα παραδεχθεί την ηλιθιότητά του, κανένα καθίκι δε θα παραδεχθεί τα σκατά που έχει μέσα στην ψυχή του. Αυτό είναι φανερό απ'ότι βλέπω

  3. vagos

    Μακάρι εσύ που δεν εισαι κυνηγός να ειχες παει τις μισές φόρες που έχω πάει εγω στο βουνό.
    Πολυθρονα ιντερνετ blog και οικολογικός οίστρος.
    Δεν γράφεις για κανένα χασάπικο,για κανένα ιχθυοτροφείο δεν σε συμφέρει ετσι;
    Νομίζεται εδώ μέσα όλοι οτι τα κρέατα πέφτουν με τις τοιμες στα σούπερ μάρκετ από τον ουρανό άλλα βεβαία είναι ποιο εύκολο να σκοτώνει κάποιος άλλος αυτό που τρως.
    Κυνήγι δεν είναι σπορ είναι τρόπος ζωής κοπελίτσα μου το θήραμα είναι ευλογιά και προνόμιο θέλει να μοχθήσεις και να κουραστείς γιαυτό και τις πιο πολλές φόρες να γυρίσεις σπίτι χωρίς να έχεις πάρει κατι ομως παλι ευτυχισμένος απο την ομορφιά της όλης διαδικασίας.
    Το κρέας που τρώω εγω δεν είναι το ίδιο με το κρέας που τρως εσυ το δικο μου κρεας θελει να κουραστείς για να το πάρεις ετσι σέβεσαι αυτο που τρως.
    Ακομα και αν μου πεις οτι δεν τρως κρεας και τρως μονο λαχανικα θα σου απαντησω αν γνωριζεις τις επιπτώσεις που εχουν τα φυτοφαρμακα στο περιβαλον αν γνωριζεις ποσα ζωα μαζευει η φρεζα οταν περνουν το σιταρι

    Η ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Η ΚΑΡΠΙΣΤΗΣ μετα ελα να κανουμε ξανα διαλογο

  4. antonios

    Καλά τα έχετε χάσει εντελώς οι και καλά φιλόζωοι,οικολόγοι και λοιπές συνομοταξίες.Αντί να κοιτάτε να εφαρμοσθεί ο νόμος σωστά κατακρίνεται κάποιους ανθρώπους που κάνουν κάτι νόμιμο και ηθικό απο την στιγμή που δεν σκοτώνουν για πλάκα.Όσοι κυνηγούν θα καταλάβουν τί εννοώ.Σταματήστε την ζωολαγνεία και περιοριστείται στην ζωοφιλία παρακαλώ!!!

    1. μαρί

      antonios το νόμιμο δεν συνεπάγεται το ηθικό.
      Αν είσαι χριστιανός και πιστεύω πως είσαι, θα έπρεπε να ξέρεις πως το να αφαιρείς μια ζωή είναι ανήθικο.
      Τώρα πες μου τι εννοείς ότι δεν σκοτώνεις για πλάκα;Εννοείς ότι πχ σκοτώνεις ένα λαγό γιατί πεθαίνεις από την πείνα;Εννοείς ότι μεταξύ της φασολάδας και της μπριζόλας επιλέγεις τη φασολάδα αλλά όταν σου τελειώνουν τα φασόλια βγαίνεις για κυνήγι;
      Θα ήταν τουλάχιστον τίμιο να παραδεχτείς ότι κυνηγόντας ικανοποιείς δολοφονικά ένστικτα.Αυτά όμως είναι τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου.
      Πρέπει να ξέρεις πως τα ζώα πονάνε χαίρονται και έχουν συναισθήματα.Όπως εσύ,όπως τα παιδιά σου.Το να δίνεις ζωή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο όχι το να παίρνεις.
      Το τι θα κάνεις είναι δικιά σου επιλογή.
      Αυτά και καλή σκέψη.

  5. Sissy Stamatiadi

    και επίπλεον ο καλός "φίλος" έχει και μερικά κηνυγόσκυλα για τον σκοπό του....τα δένει σε βαρέλια. τα διατηρεί αθλητικά με χτυπήματα μπόξ, και άλλα πολλά φιλοζωικά....εχει βέβαια και το περιοδικάκι του,το κόμμα του,είναι καλά οργανωμένος,σε μια κοινωνία που γεννά δολοφόνους της φύσης,της ίδιας τους της μάνας δηλαδη...

  6. Άννα

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.