Στηρίξτε μας

Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

17 Απριλίου 2013 06:41 | Καταγγελίες
Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

Στο χωριό Λυγιά στο νησί της Λευκάδας κάποιος συνεχίζει να σκοτώνει γάτες κλωτσώντας τες. Απόδειξη του ότι δράστης συνεχίζει να εξοντώνει έτσι τα ζώα είναι το γεγονός πως την περασμένη Κυριακή το πρωί η Αλίκη Μακρυγιώργου πρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας βρήκε σκοτωμένη τη γάτα, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

LefkadaLygiaKlotsia (2)

Και αυτό το ζώο, που ήταν υπό την φροντίδα του σωματείου, εντοπίστηκε σ’ ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί σε συγκρότημα κατοικιών και στο ξενοδοχείο «Θαλερό». Ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρέθηκε και την 1 Απριλίου άλλη μια γατούλα νεκρή μετά από κλωτσιά (σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου).

Το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο Χαράλαμπο Καλό, ο οποίος, μετά από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, είπε ανεπιφύλακτα οτι «πρόκειται για ακριβώς ίδιο περιστατικό» δηλαδή η αιτία θανάτου και αυτού του ζώου ήταν η κλωτσιά. Η κτηνιατρική γνωμάτευση αναφέρει – σύμφωνα με την κα Μακρυγιώργου – ότι η γάτα έχρηζε άκρας υγείας και ο θάνατος επήλθε από βίαια χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα.

LefkadaLygiaKlotsia (1)Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας «ο τρόπος θανάτωσης, αλλά και το μέρος που τοποθετούνται τα πτώματα – μέρος πολυσύχναστο –  μας δείχνει ότι ο διεστραμμένος εγκληματίας, θέλει να μας δείξει το “κατόρθωμά του” και ενδεχομένως να μας προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχουν όλα τα γατιά της περιοχής.

LefkadaLygiaKlotsia (4)Είναι θρασύς και αποφασισμένος να συνεχίσει να σκοτώνει ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΑΤΕΣ! Αν δεν επέμβει άμεσα η Aστυνομία, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και άλλο θύμα. Αυτή την φορά μπορεί να είναι το ίδιο το παιδί του! Είναι άλλωστε επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι εκείνοι που κακοποιούν ζώα δε διστάζουν να κακομεταχειριστούν και να εγκληματίσουν και εις βάρος των ανθρώπων».

LefkadaLygiaKlotsia (3)

Αν είδατε ή γνωρίζετε ποιος σκότωσε και αυτό το ζώο καλέστε στο τηλέφωνο: 6978695200 για να ενημερώσετε το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας ή ενημερώστε στην Αστυνομία του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Λευκάδα: Σκότωσε με κλωτσιές τη γάτα ενώ έτρωγε

35 ζώα (γάτες, σκύλοι, πουλιά) νεκρά από φόλες στη Λευκάδα

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Πυροβόλησαν, σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια τον σκύλο

Λευκάδα: Τυφλώθηκε το ζώο που πυροβολήθηκε εξ επαφής

Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

Συνεχίζει να σκοτώνει γάτες στη Λευκάδα

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Εξολοθρεύουν τους σκαντζόχοιρους για να τους φάνε

Πέθανε ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στην Λευκάδα

Λευκάδα: «Βροχή» οι φόλες με το που έφυγαν οι τουρίστες

Λευκάδα: Το γατόνι χώθηκε στο Ι.Χ. του αστυνομικού για να σωθεί χωρίς εκείνος να το πάρει χαμπάρι

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και οικόσιτων κατοικίδιων και τον Νοέμβριο στο Δημ. Κτηνιατρείο Λευκάδας

Δωρεάν στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων και μη κατοικίδιων ζώων στην Λευκάδα

Το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο στη Λευκάδα

Στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων από τον Δήμο Λευκάδας

Στείρωσαν αδέσποτα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και χαμηλού κόστους για κατοικίδια ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Έφτιαξαν σπίτι για τα αδέσποτα στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Μαρια Δημητροπουλου

    Ειναι βεβαια πιθανο να ειναι καποιος του ξενοδοχειου που υποψιαζεται οτι οι γατες λερωνουν το χωρο, απο τη στιγμη που τα χορταρια ειναι εκει

  2. Μαρια Δημητροπουλου

    Ειναι βεβαια πιθανο να ειναι καποιος του ξενοδοχειου που υποψιαζεται οτι οι γατες λερωνουν το χωρο, απο τη στιγμη που τα χορταρια ειναι εκει

  3. ελενη

    να παει να γαμηθει συγνωμμη για την εκφραση αλλα και εγω εχω δει πολλα τετοια οχι μονο αυτα και στην γειτονια μου υπαρχουν γεροι που τα κλοτσανε δεν μπορω να κανω τιποτα γι'αυτο κια τα λυπαμαι βλεπω νεκρα ζωα σην γειτονια μου συχνα αναρωτιεμαι ποιος μαλακας το εκανε .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.