Στηρίξτε μας

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Γατούλα με ψυχογενές πρόβλημα επειδή ορφάνεψε;

22 Οκτωβρίου 2012 06:13 | Επικαιρότητα
Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Γατούλα με ψυχογενές πρόβλημα επειδή ορφάνεψε;

Η γατούλα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι μεγάλης ηλικίας και βρέθηκε στον δρόμο, κατάντησε δηλαδή αδέσποτη, όταν ο ιδιοκτήτης της πέθανε. Φιλόζωοι στα Μουδανιά της Νέας Προποντίδας προσπαθούν να τη βοηθήσουν καθώς πάσχει από ένα ψυχογενές δερματικό πρόβλημα και αυτό την καθιστά ανεπιθύμητη για πάρα πολλούς, επειδή φοβούνται ότι θα μολυνθούν οι ίδιοι τα παιδιά ή τα σκυλιά τους.

GataMoudania

Το ζώο μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κτηνιατρείο της Κατερίνας Φαλτσή για να διαπιστωθεί από τι πάσχει, καθώς κάποιοι κτηνίατροι - που είχαν δει τις φωτογραφίες της μίλησαν για έγκαυμα - ενώ τελικά η πληγή που έχει στο πίσω μέρος του σώματος της φαίνεται να δημιουργήθηκε από αυτό.

Η γατούλα τις τέσσερις που μέρες έμεινε στο κτηνιατρείο όπως εξήγησε η κα Φαλτσή ούτε έτρωγε, ούτε έπινε νερό. Η κτηνίατρος γνωμάτευσε, ότι πρόκειται για ζώο φοβικό όχι επιθετικό και πως το δερματολογικό της πρόβλημα είναι ψυχογενές και δεν μεταδίδεται σε άλλα ζώα ή ανθρώπους.

Όμως σύστησε να τη μεταφέρουν και πάλι στο οικείο περιβάλλον της, δηλαδή στη γειτονιά που ζει, καθώς το σοκ της ήταν μεγάλο και μόνο η επιστροφή στον φυσικό της χώρο θα την βοηθούσε να τραφεί και να συνέλθει.

Κανένας δεν κινδυνεύει από τη γέρικη ορφανή γατούλα, που σίγουρα έχει ανάγκη από κτηνιατρική περίθαλψη και έναν άνθρωπο για να την έχει στο νου του.

Καμιά θεραπεία που της έγινε μέχρι τώρα δεν ήταν αποτελεσματική. Αν και για 20 μέρες πήρε αντιβίωση (Sinulox) και για άλλες 20 πήρε κορτιζόνη (Moderin), όπως πρότεινε και ο κτηνίατρος Νίκος Δασκαλόπουλος και η Ελένη Νιτσιτόλη, η κατάσταση της δεν άλλαξε. Προφανώς το μόνο που θα την γιάτρευε θα ήταν να ζει μαζί μ’ εκείνον που την φρόντιζε για χρόνια.

Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να συμβάλει με τις γνώσεις του για την αντιμετώπιση της πάθησης ας καλέσει την κτηνίατρο Κατερίνας Φαλτσή στο τηλέφωνο: 2310342390. Τα ψυχογενή προβλήματα υγείας των ζώων αποδεικνύουν όχι μόνο ότι νιώθουν (λυπούνται, παθαίνουν κατάθλιψη κ.ο.κ.) αλλά και το ουσιαστικά μας μοιάζουν.

Διαβάστε επίσης:

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Χαλκιδική: Καταδικάστηκε εκείνη που αγαπά τα ζώα και όχι αυτοί που τα δηλητηριάζουν!

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. charis

    γιατη το κανατε αυτο στη γατα δεν ειναι καθολου αστειο πειτε μου ενα λογο για να το κανετε αυτο στη γατα

  2. ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ ΑΡΓΥΡΗ

    Καλησπέρα.....
    παιδιά αν μπορεί κάποιος κτηνίατρος να πάρει μια μικρή βιοψία από το σημείο της μεγάλης αυτής "πληγής" εκεί και να το στείλει για εξέταση θα είναι πλέον βεβαιο αν πρόκειται για ψυχογενές περιστατικό ή όχι. Μπορεί η θεραπεία να είναι απλούστερη από όσο φαντάζεται κάποιος αλλά σίγουρα δεν είναι καλό αν πειρματίζεσαι με διάφορα φάρμακα σε μια γατούλα μεγάλης ηλικίας .......χωρίς να στηρίζεσαι κάπου....
    Εύχομαι ολόψυχα να γίνει καλά

  3. MKO ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης

    Η γατουλα δεν ειναι πια στην Φαλτση, την πηγαν απλα για στειρωση η ιδα προτεινε και ειδικη διατροφη κλπ αλλα δεν εμεινε πολυ εκει τωρα εχουμε καποιο τηλεφωνο που την εχουν? Αν ειναι και ψυχογενες ισως μπορουμε να βοηθησουμε

  4. Iro

    τα ψυγογενή μπορεί να προέρχονται από ένα ψυχολογικό σοκ που "ρίχνει" τον οργανισμό αλλά προυποθέτει οτι υπάρχει μικρόβιο ή στην προκειμένη ενα παράσιτο που βρήκε "έδαφος" και θριαμβεύει !! Σε παρόμοιο περιστατικό η θεραπεία είναι μία stronghold αμπούλα κάθε 15 μέρες μέχρι να εξαλειφθούν τα ελκη. Και επειδή είναι γριούλα, ας μην την αφήσουν στο δρόμο ουτε σε κλουβί αλλά ας της δώσουν μια ζεστή γωνίτσα με φαγάκι και νεράκι για την υπόλοιπη ζωούλα της.... Ας ολοκληρώσουν το καλό που ξεκίνησαν. Τα ζωάκια ζούνε στο ΤΩΡΑ, ουτε στο χτες, ουτε στο αυριο. Ενα καλό και στοργικό ΤΩΡΑ κάνει θαύματα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.