Στηρίξτε μας

Οδηγίες για τα μπλοκάκια της Δημοτικής Αστυνομίας πάνω στα οποία κόβονται τα πρόστιμα

10 Οκτωβρίου 2012 11:02 | Χρηστικά
Οδηγίες για τα μπλοκάκια της Δημοτικής Αστυνομίας πάνω στα οποία κόβονται τα πρόστιμα

Όποιος κακοποιεί ζώο θα πληρώνει!

Μετά από πολλές  προσπάθειες  και μια σειρά από συναντήσεις και συζητήσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ., Χρυσούλα Δηλέ, τελικά εστάλη εγκύκλιος προς τους δήμους στις 4/10/2012  με το υπόδειγμα εντύπου Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης του νόμου 4039/2012, ώστε αυτό το έντυπο να χρησιμοποιούν οι Δημοτικές Αστυνομίας για να χρεώνουν εκεί τα πρόστιμα για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την κακομεταχείριση των ζώων.

Εφ’ εξής η Δημοτική Αστυνομία, η οποία είναι και αυτή αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 δεν έχει καμιά δικαιολογία να μην «κόβει» πρόστιμα για να συνετίσει όλους εκείνους, που κακοποιούν τα ζώα ποικιλοτρόπως. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σ’ έναν λαό, όπως ο δικός μας, χωρίς φιλοζωική κουλτούρα το θέμα του κόστους του προστίμου (και όχι η ουσιαστική αγάπη για τα ζώα) θα περιορίσει τις χιλιάδες περιπτώσεις παραμέλησης  και μη τήρησης  των κανόνων ευζωίας των ζώων εκ μέρους των ιδιοκτητών τους.

Δείτε εδώ και κατεβάστε την σχετική επιστολή.

Η εγκύκλιος αυτή (με αριθμό πρωτοκόλλου 2729/102212) κοινοποιείται εκτός από τους Δήμους, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών, στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Το υπόδειγμα και οι οδηγίες για τη χρήση της πράξης βεβαίωσης παράβασης

Σε αυτή η κα Δηλέ τονίζει: «Σε συνέχεια αιτημάτων των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων σας, για τον καθορισμό ενιαίου υποδείγματος Πράξης Βεβαίωσης παράβασης του Ν. 4039/2012, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταγγελίες που σας απευθύνουν οι πολίτες, η υπηρεσία μας μετά από συνεργασία με την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων κατέληξαν στο συνημμένο υπόδειγμα το οποίο θα ενσωματωθεί στο παράρτημα της υπό έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης της παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 4039/2012 (Α’, 15) “Για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση τους.

Ειδικότερα:

1.Το έντυπο αυτό χρησιμοποιείται για την βεβαίωση όλων των παραβάσεων του Ν.4039/2012.

2.Στα τετραγωνίδια που υπάρχουν σημειώνεται το γράμμα Χ, ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων που βεβαιώνονται.

3.Το Α’ αντίτυπο παραδίδεται στην υπηρεσία της οικείας Δημοτικής Αστυνομίας,

Το Β’ αντίτυπο παραδίδεται στον παραβάτη,

Το Γ’ αντίτυπο παραδίδεται στην υπηρεσία της οικείας Δημοτικής Αστυνομίας για να αποσταλεί στην αρμόδια για την επιβολή του βεβαιωθέντος προστίμου υπηρεσία,

Το Δ’ αντίτυπο παραμένει στο στέλεχος.

4. α. Κάθε φύλλο του εντύπου αυτού, φέρει στην πρόσθια σελίδα:

- τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει το πρόστιμο, τα στοιχεία του ελεγχόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου,

- τα στοιχεία του ζώου συντροφιάς (είδος ζώου, στοιχεία βιβλιαρίου υγείας, διαβατηρίου και αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης),

- την συνοπτική έκθεση του περιστατικού και των ευρημάτων,

- το είδος της παράβασης (άρθρο, παράγραφος, περίπτωση του Ν. 4039/2012 και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο κατά περίπτωση αλλά και συνολικά στην περίπτωση περισσοτέρων της μιας παραβάσεων (αριθμητικά και ολογράφως),

- το ποσό πληρωμής.

Στην σελίδα αυτή υπογράφει Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ, και ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ και περιλαμβάνεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ την οποία συμπληρώνει ο βεβαιώσας Δημοτικός Αστυνομικός. Ο ΒΕΒΑΙΩΣΑΣ, στην περίπτωση που ο παραβάτης αρνείται να υπογράψει το αντίτυπο που προορίζεται για τον ίδιο.

β. Στην οπίσθια σελίδα του ίδιου φύλλου, υπάρχουν ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ, στην οποία:

- αναφέρεται η υπηρεσία καταβολής του προστίμου (ταχυδρομική δ/νση και ωράριο λειτουργίας), που καθορίζεται από κάθε Δήμο (π.χ. ταμείο του οικείου Δήμου ή άλλο τρόπο πληρωμής),

- αναφέρεται η υπηρεσία  (ταχυδρομική δ/νση και ωράριο λειτουργίας) και ο χρόνος για να υποβληθεί από τον παραβάτη έγγραφο υπόμνημα με τις αντιρρήσεις τους (κάθε αρμόδιο όργανο βεβαίωση των παραβάσεων αναφέρει την αρμόδια υπηρεσία που αποστέλλονται οι πράξεις παράβασης για την υποβολή του βεβαιωθέντος προστίμου και αντιρρήσεων,

- αναφέρεται το χρονικό διάστημα εξόφλησης του επιβληθέντος προστίμου και το ύψος του, στην περίπτωση μη προβολής αντιρρήσεων ή απόρριψής τους,

- συμπληρώνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο επιβολής του βεβαιωθέντος προστίμου, η ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, με μνεία εμφάνισης ή μη του παραβάτη καθώς και της αξιολόγησης των αντιρρήσεων αυτού, ως ΒΑΣΙΜΕΣ ή ΑΒΑΣΙΜΕΣ, κατά περίπτωση και τέλος υπογράφεται από τον προαναφερθέντα Προϊστάμενο και τίθεται η ημερομηνία της σύνταξης της ΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ.

5.α. Το έντυπο της παρ.4 του παρόντος εγγράφου, εκτυπώνεται σε 4 αντίγραφα διαφορετικού χρώματος το καθένα, τα οποία συνάπτονται σε στελέχη των 100 κατά προτίμηση φύλλων. Κάθε τετράδα αριθμείται με τον αυτό αριθμό σελίδας.

β. Κατά τη σύνταξη της πράξης βεβαίωσης της παράβασης, χρησιμοποιείται αποτυπωτικό χαρτί (carbon), για την ομοιόμορφη συμπλήρωση των 4 αντιτύπων ή ειδικό αποτυπωτικό χαρτί (carbonize).

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΧΡΥΣ. ΔΗΛΕ».

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμα χωρίς μπλοκάκια μπορεί να «κόβει» η Δημοτική Αστυνομία

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

Λέσβος: 800 ευρώ διοικητικό πρόστιμο από την Αστυνομία για την παθητική κακοποίηση του σκύλου του

Λέσβος: Σε μια μέρα πρόστιμα 4.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες βαρελόσκυλων

Το Λιμενικό μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του σκύλου στα Νέα Στύρα!

7.200 ευρώ σε πρόστιμα για βαρελόσκυλα στη Λέσβο

31.200 ευρώ πρόστιμο από τον Δήμο Κιλκίς επειδή πέταξε το σκυλί του!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. ΑΝΕΤΑ

    19/1/2012
    MOLIS EMAΘΑ απο Νομικο ΟΤΙ ακομα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,οποτε ειναι στην διακριτικη ευχερια ,της ανα πολη, Δημοτικης αστυνομιας.ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ολοι μας που ζουμε?Οποτε Ελενη συμπληρωσε το καπου και αυτο γιατι εγω σημερα εβαλα ανθρωπους να πανε να μπλεξουν επι ματαιω με δημοτικες αστυνομιες και πορτοκαλι αλογα....υγ αληθεια εχεις προσπαθησει να συμπληρωσεις το CAPTCHA?Δεν μου βγαινει ποτε με την πρωτη η την δευτερη,σωστο βασανιστηριο,το ξαναλεω...

  2. Αριστοτέλης

    Δυστυχώς η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Γαλατσίου λόγω ευθυνοφοβίας θεωρεί ότι αυτή η εγκύκλιος δεν λέει ότι πρέπει να τυπώσουν έντυπα προστίμων σύμφωνα με το υπόδειγμα άλλα είναι μια ενημερωτική επιστολή. Συνεπώς αρνείται να εκδώσει πρόστιμα και οι κακοποιήση των ζώων συνεχίζεται μπροστά στα μάτια τους θεωρώντας ότι ο νόμος τους έχει δεμένα τα χέρια.

  3. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΝΓΓΛΕΣΗΣ

    Πιστεύω ότι θα προσφέρει κάτι αυτό το μέτρο, όχι βέβαια σε απόλυτο βαθμό. Το πάν σε αυτό το μέγιστο θέμα της κακοποίησης των ζώων είναι η πρόληψη, και γιά να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται γερά θεμέλεια. Τα θεμέλεια αυτά ονομάζονται παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.