Στηρίξτε μας

Σαλαμίνα: Κακοποίησαν τον σκύλο

21 Ιουλίου 2012 12:04 | Καταγγελίες
Σαλαμίνα: Κακοποίησαν τον σκύλο

Το λυκόσκυλο, που βλέπετε, ανήκε σε κάποιους αλλοδαπούς κατοίκους της Σαλαμίνας. Η Μαριάννα μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας με κόπο κατάφερε, να το πάρει από τα χέρια τους, αφού το παραμελούσαν σε βαθμό εγκληματικό.

Salamis (2)

Επειδή το θέμα της φιλοξενίας των κακοποιημένων ζώων είναι πάντα ένα ζητούμενο, η Ζ.Ο.Ε.Σ. – αφού στείρωσε το θηλυκό ζώο – το εμπιστεύτηκε για προσωρινή φιλοξενία σε μια γνήσια Ελληνίδα. Εκείνη δεσμεύτηκε, ότι θα το προσέχει, όμως δεν το έκανε! Το ζώο βρέθηκε ξανά στον δρόμο σε κακή κατάσταση και σκελετωμένο. Πλέον είναι στον κτηνίατρο και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Το θηλυκό λυκόσκυλο πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί στο στήθος, αφού εκεί έχει μια κύστη, όμως τώρα είναι εξαιρετικά αδύναμο, γι’ αυτό και προέχει η ενδυνάμωση του οργανισμού της. Πολλές φορές ακούμε αστεία επιχειρήματα «οι ξένοι τα κακοποιούν», «οι ξένοι τρώνε τα ζώα», «οι ξένοι είναι βάρβαροι, απολίτιστοι και δεν τα νοιάζονται».

Όμως η πραγματικότητα με την οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι αποδεικνύει, ότι εκείνοι, που κακοποιούν τα ζώα, είναι και οι Έλληνες δηλαδή οι ντόπιοι (οι γνήσιοι απόγονοι του Περικλή και της Ασπασίας) και οι ξένοι, οι αλλοδαποί, οι μετανάστες (νόμιμοι ή παράνομοι). Αυτοί που κακοποιούν τα ζώα είναι και Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και Άθεοι. Είναι πολύ απλά κοινοί εγκληματίες, όποιο χρώμα και αν έχει το δέρμα τους ή όποια γλώσσα και αν μιλούν.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλικά Σαλαμίνας: Σκότωσε το σκυλί της πεθεράς του

Ο σκύλος κρεμάστηκε εξαιτίας της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη του στα Σελήνια της Σαλαμίνας

Ψαράδες έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε με πνιγμό ανοιχτά της Σαλαμίνας

Πέταξαν από σκάφος σκύλο κοντά στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας! Μήπως είδατε το περιστατικό;

Καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή χωρίς αναστολή ο 34χρονος που έκαψε κουτάβι στη Σαλαμίνα το 2012

Έκαψε ζωντανό κουτάβι στη Σαλαμίνα

Σαλαμίνα: Συνελήφθη για την κακοποίηση του σκύλου του

Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα

Δολοφόνησε τον σκύλο στη Σαλαμίνα αλλά τιμωρήθηκε με ποινή «χάδι»

Σαλαμίνα: Τον έπιασαν την ώρα που έπνιγε τον σκύλο στη θάλασσα

Σαλαμίνα: Σκότωσε το Πίντσερ με αεροβόλο

Σαλαμίνα: Έπιασαν την σκυλίτσα που πάσχει από σαρκοπτική ψώρα

Στη «μαγευτική» Σαλαμίνα κρέμασαν την έγκυο σκυλίτσα…

Ποιος εγκατέλειψε στη Σαλαμίνα αυτό το τόσο άρρωστο πλάσμα;

Σαλαμίνα: Η αλυσίδα από το καπίστρι κόλλησε στη γνάθο του μουλαριού!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Ελένη

    Κατά τη γνώμη μου το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα παιδείας.Συμφωνώ ότι δεν είναι ούτε θέμα φυλής ούτε θέμα θρησκείας κλπ. Όσο πιο πολύ ο άνθρωπος από μικρός είναι μαθημένος με σωστή παιδεία και σε θέματα συμπεριφόρας και να έχει επαφή με τις τέχνες,και κυρίως να έχει σωστούς γονείς,τότε πιο πιθανό είναι να έχει αναπτύξει και ζωοφιλική συμπεριφόρα. Δυστυχώς τα πράγματα αυτά είναι τόσο αλληλένδετα που οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο δεδομένων και των συνθηκών της κοινωνίας μας. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους μάθημα ή κάποια άλλη κίνηση τέτοια στα σχολεία,νομίζω ότι θα δημιουργούσε πιο ευνοικές συνθήκες για τα ζωάκια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.