Στηρίξτε μας

«Έφυγε» για πάντα ο τετράποδος τροχονόμος της Αθήνας

4 Ιουνίου 2012 20:26 | Επικαιρότητα
«Έφυγε» για πάντα ο τετράποδος τροχονόμος της Αθήνας

Την προηγούμενη Πέμπτη πέθανε ο Μπάμπης, ο σκύλος – τροχονόμος, που ζούσε τα τελευταία 4 χρόνια στο Σύνταγμα. Πολλοί τον έβλεπαν καθημερινά, κάποιοι τον χάιδευαν, κάποιοι άλλοι του έφερναν τις λιχουδιές του, πολλοί ήταν αυτοί που αδιαφορούσαν για την ύπαρξη του. Σε κάποιους θα λείψει πολύ και θα ήθελαν να του πουν το τελευταίο αντίο με αυτό τον τρόπο.

Η Δώρα, που τον έβλεπε καθημερινά στο κέντρο της πόλης γράφει, γι’ αυτόν: «Ο Μπάμπης ή Μπαμπίνος (για κάποιους από εμάς) έφυγε για πάντα την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στο κτηνιατρείο, όπου νοσηλευόταν. Πάνε τέσσερα χρόνια όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά πηγαίνοντας στο γραφείο και από τότε τον συναντούσα καθημερινά περνώντας από το αγαπημένο του φανάρι (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου).

Ήταν πιστός φύλακας του εκάστοτε τροχονόμου και τον κοίταζε στα μάτια με λατρεία παρακολουθώντας την κάθε του κίνηση. Κάθε πρωί έβλεπα αυτόν τον αξιολάτρευτο σκυλάκο. Σήμερα, που δεν είναι πια στη ζωή, νοιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους φιλόζωους ανθρώπους τον κ. Αχιλλέα και τον κ. Γιώργο, οι οποίοι ανιδιοτελώς όλα αυτά τα χρόνια του άνοιξαν τη ζεστή αγκαλιά τους και τον προστάτευαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Εκείνοι ήταν, που αφουγκράστηκαν τα προβλήματα υγείας του και προσπάθησαν να κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής του μέσα σ' αυτή την αφιλόξενη και σκληρή πόλη, στην οποία είχε την ατυχία να γεννηθεί και να υπάρξει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ξενοδοχείου Grande Bretagne στο Σύνταγμα, που του επέτρεπαν μαζί με τον Γλύκα τον φίλο του να ξεκουράζεται στην είσοδο χωρίς να φοβούνται, ότι θα τους "μολύνει" το χώρο, καθώς και εκείνους, οι οποίοι περνώντας από δίπλα του έσκυβαν και τον χάιδευαν και εκείνος δεν χόρταινε τα χάδια τους εκλιπαρούσε να συνεχίζουν όλη μέρα!

Θέλω επίσης να πω σε εκείνους, που αδιάφορα τον προσπερνούσαν, ότι ποτέ δεν ήθελε να βλάψει κανέναν, και αν ενοχλήθηκαν με την παρουσία του δικό τους ήταν το πρόβλημα και τελικώς εκείνοι έχασαν.

Το μόνο, που ζητούσε τόσο απεγνωσμένα ο Μπάμπης, όπως και τα υπόλοιπα αδέσποτα, είναι η ανοχή και η αγάπη μας και αυτό δεν κοστίζει τίποτα! Καλό ταξίδι αγόρι μου θα σε θυμάμαι πάντα».

Το σκυλί πέθανε από οξεία παγκρεατίτιδα στο κτηνιατρείο του κ. Πηλάκη. Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από τη ζωή του στην πόλη της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Κάτω Πετράλωνα: Έδεσε την ουρά του γάτου σφιχτά με κολλητική ταινία για να τον βασανίσει

Πετράλωνα: Δικογραφία εις βάρος του άνδρα που πάτησε επίτηδες σκύλο με το Ι.Χ. του

Υιοθέτησε τον σκύλο που έμεινε παράλυτος μετά από πυροβολισμό στο Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε τον σοβαρά τραυματισμένο σκύλο τυλιγμένο με σεντόνι να αργοπεθαίνει πεταμένος σε κάδο στην Κυψέλη

Ζεμάτισε με βραστό νερό και σκότωσε γατάκι στην πλατεία Αττικής

Κατέθεσαν 2 μάρτυρες που είδαν τον άνδρα να πετάει τον σκύλο από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου με την σκάλα στην οδό Ιεροσολύμων

Έσπρωχνε τον σκύλο για να τον βγάλει εκτός σπιτιού δεν ήθελε να τον πετάξει στο έδαφος ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος (βίντεο)

Έπνιξε την γάτα και την κρέμασε έξω από τα κάγκελα Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια

Κυψέλη: Προσπαθούν να σώσουν γάτα που περιφέρεται τραυματισμένη σέρνοντας στο πόδι της σιδερένια παγίδα (βίντεο)

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Αθήνα: Τον κατήγγειλε στην Αστυνομία επειδή εγκατέλειψε τη γάτα του στην Κυψέλη

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που κρέμασε γάτα στο Κολωνάκι στο κέντρο της Αθήνας

Έσωσαν το σκυλί που κάποιος πέταξε σε φρεάτιο και έκλεισε με παλέτα στον Ελαιώνα της Αθήνας

Βρήκε αποκεφαλισμένο και ακρωτηριασμένο νεκρό σκύλο στον Βοτανικό

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την δολοφονία 2 γατιών και την εξαφάνιση πολλών άλλων από τους Αμπελόκηπους της Αθήνας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ: Να μαζεύετε τα κακά του σκύλου σας!

Αντιπολεμικό δρώμενο με κομμένα κεφάλια ζώων στο Κολωνάκι

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Κατάσχεσαν τα 3 σκυλιά που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια τους στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Καταγγέλλουν την εξαφάνιση των γατιών από τον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Έκκληση για την σωτηρία των άρρωστων κουνελιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες σε οικόπεδο στα Πατήσια της Αθήνας

Πατήσια: Κρατούσε αιχμάλωτα μέσα στο συνεργείο δεκάδες άγρια πουλιά

Καταδικάστηκε για την κακοποίηση του σκυλιού του που το εγκατέλειψε στον Βοτανικό

Ο Δήμος Αθηναίων και η Εισαγγελία έσωσαν τον σκύλο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του τώρα ποιος θα τον υιοθετήσει;

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

  1. elena

    (2)Kai itan panta ekei, pistos stin vardia tou, alla k etoimos na dextei ta xadia kathenos pou itan prothumos na tou ta dwsei. Gi auto anisixisa tis teleutaies meres pou den se eblepa.Htan adunato na leipeis toso kairo apo to posto sou!
    Makari ekei pou eisai na uparxoun polla fanaria,mixanakia k autokinita gia na kunigas otan den akolouthoun tous kanones!
    Kalo taxidi agapimene mou skulouke troxonome!!!!

  2. elena

    (1)Antio mikre mou Mpampi!
    Pragmatika isoun o pio business skuloukos pou gnwrisa pote!Mia mera stamatisa k edwsa sugxaritiria ston agapimeno sou troxonomo k tou eipa oti eprepe na se kanoun epitimo melos tis troxaias. Mou apantise oti to exoun idi kanei! Giati gia osous den xeroun o Mpampis, xekinise tis bardies tou apo to fanari tou Sudagmatos,opou itan to posto enos xaraktiristikou troxonomou me leuka mallia. Htan o agapimenos tou, k otan metakinithike se alli diakladwsi,o Mpampis ekane tin kardia tou petra k metakomise sto fanari tis Voukourestiou, giati an eisai mia fora epaggelmatias,eisai panta epaggelmatias!

  3. Natasa Tsimpoli

    Ούτε εγώ σε ήξερα ομορφούλη αλλά δεν έχει σημασία......με δυσκολία βλέπω τα γράμματα απ' τα δάκρυα. Ελπίζω να ένιωσες την αγάπη όσων σε ήξεραν και σε αγαπούσαν και να ήσουν ευτυχισμένος.....και εκεί ψηλά να είσαι ακόμα πιο ευτυχισμένος παρέα με τα υπόλοιπα αγγελουδάκια μας. Καλό ταξίδι ψυχούλα! :'(

  4. Dianna Suteu

    Καλο ταξιδι αγαπουλα μου...να περνας καλα εκει πανω και να δωσεις φιλακια στα μωρα ...θα εχεις τελεια παρεουλα πιστεψε με...<3
    Σ'ευχαριστω που μας εδωσες την αγαπη σου ...

  5. kelly

    Δυστυχώς δεν είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω αυτό το πανέμορφο και τόσο αγνό πλάσμα, αλλά είναι σαν να τον ξέρω μετά από όλα αυτά τα τόσο συγκινητικά μηνύματα αγάπης που διαβάζω από Ανθρώπους με Α κεφαλαίο...δεν έκανε ποτέ κανένα κακό σε κανέναν...γι'αυτό τώρα είναι στον ουρανό κοντά στους αγγέλους που τον προστατεύουν από όλα όσα έζησε στην επίγεια ταλαιπωρημένη ζωούλα του...είναι μέσα στην ζεστή αγκαλιά του Θεού, μαζί με όλα τα άλλα αγνά δημιουργήματά Του...τώρα είναι κι αυτός ένας από τους αγγέλους Του...

  6. Σταύρος

    Καλο ταξιδι μικρε μου φιλε! Σε ειχα δει λιγες φορες, αλλα η αγαπη σου για ενα χαδι καθε μια απο αυτες τις φορες με αφηνε με ενα χαμογελο! Μακαρι εκει που πας να ειναι πιο ομορφα και πιο ησυχα απο αυτο τον ακαρδο πλανητη! Καλη ανταμωση!

  7. Σωτηρία

    Καλό ταξίδι Μπαμπίνο να ξέρεις ότι σε κάποιους θα λείψεις πολύ και κάποιοι σε αγάπησαν πολύ και πενθούν για σένα !!!

  8. vivika_vika

    geia sas.poli lipithika gia ton skilako.ithela na po oti dn gnoriza giayton tpt,oute to onoma t oute oti htan gnostos sthn perioxh..ego eimai apo thessaloniki k ton ianouario eixa erthei athina gia liges meres k otan perasa apo to sintagma..ton eida..perasame mazi dipla dipla ton dromo!ton anagnorisa amesws apo thn fotografia..m ekane entyposh tote p ton eida na pernaei me prasino fanari ton dromo[dld prosektika]! fisika ton xaidepsa k meta efige apo konta m k sinexise thn volta tou.xeromai p eixe anthropous ekei p ton frontizan! elpizo na mhn ipefere apo ponous prin pethanei!

  9. Mary

    Μπαμπίνο μου,
    Πέρασα σήμερα το πρωί και άφησα δυο λουλουδάκια εκεί στο φανάρι σου. Αυτή η άσχημη πόλη από σήμερα θα είναι ακόμη πιο άσχημη χωρίς εσένα. Χωρίς την παιχνιδιάρικη μουσουδίτσα σου, χωρίς αυτά τα εκφραστικά ματάκια, χωρίς το ανεξάντλητο κέφι σου να γαυγίζεις τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια παρέα με τους τροχονόμους της Βουκουρεστίου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες έτσι απλά, μέσα σε τόσο λίγες ώρες, τόσο μόνος, τόσο πονεμένος, χωρίς να προλάβω να σου δώσω ένα τελευταίο χάδι, και να σου πω ότι σ΄αγαπώ.

    Καλό ταξίδι μικρέ μου τροχονόμε.

    Σ΄αγαπώ και θα σε θυμάμαι πάντα.

    Μαίρη

  10. Αποφασισμένοι Χανιώτες.

    Μια αγνή ψυχούλα απένταντι από την σαπίλα! Ένα μπράβο σε όλους όσους τον αγάπησαν και τον φρόντισαν καθώς και στον κόσμο που έδινε λίγο από τον χρόνο του να σταθεί και να του δώσει ένα χαδάκι.

  11. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

    ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΟΝΟΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.