Στηρίξτε μας

Ο σκύλος κινδυνεύει και το Α.Τ. Αργυρούπολης αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο!

31 Μαΐου 2012 12:35 | Καταγγελίες
Ο σκύλος κινδυνεύει και το Α.Τ. Αργυρούπολης αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο!

Η Φωτεινή Σαρρή, αναγνώστρια του www.zoosos.gr επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να καταγγείλει, τα όσα υφίσταται ο σκύλος, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα στην οδό Φλέμινγκ 22 στην Αργυρούπολη. Το ζώο βρίσκεται εκεί διαρκώς συχνά χωρίς τροφή και νερό, αφού οι ιδιοκτήτες του το έχουν παρατημένο στο μπαλκόνι, και μάλιστα το χτυπούν για να μην μπει μέσα στο διαμέρισμα, όταν εμφανιστούν!

Επειδή η κα Σαρρή ανησυχεί μήπως λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος οι «φιλεύσπλαχνοι» κηδεμόνες το παρατήσουν και τελικά πεθάνει έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια μας.

Όπως μας εξήγησε έχει ήδη απευθυνθεί στο Α.Τ. Αργυρούπολης αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας αδιαφόρησε λέγοντας, ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και για να ξεμπερδεύει την παρέπεμψε στον εισαγγελέα. Mάλιστα ανέφερε ότι μόνο με εισαγγελική εντολή μπορούν να κινηθούν, κάτι που φυσικά είναι ψευδές!

Επί της ουσίας ο αστυνομικός αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο. Οι φωτογραφίες, που βλέπετε, και τις οποίες μας έστειλε η Σαρρή, μας εξήγησε, ότι τραβήχτηκαν χθες το πρωί στις 10:00. Σε αυτές φαίνεται πολύ καθαρά, ότι το ζώο βρίσκεται εκτεθειμένο στον ήλιο και γενικότερα στις καιρικές συνθήκες.

Το φως του διαμερίσματος είναι αναμμένο διαρκώς, γιατί οι ιδιοκτήτες δεν επιστρέφουν σε αυτό κάθε βράδυ και οι ακαθαρσίες είναι μόνιμα εκεί, αφού κανείς δεν τις μαζεύει. Ενώ ούτε μπολ του δεν έχει νερό!

Το λάστιχο δεν είναι συνδεδεμένο σε βρύση, αλλά είναι απλά δεμένο στα κάγκελα. Εμείς στείλαμε στην κα Σαρρή αυτούσιο το έγγραφο της νέας διαταγής της ΕΛ.ΑΣ. που εστάλη τον περασμένο Μάρτιο σε όλα τα Α.Τ. και η οποία τόνιζε, ότι οι αστυνομικοί, θα πρέπει, να παίρνουν στα σοβαρά τις καταγγελίες για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων.

Της ζητήσαμε να ξαναπάει στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης και να ζητήσει να εφαρμοστεί ο νόμος 4039/2012, αλλά και να κινηθεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία, αφού οι ιδιοκτήτες αυτού του ζώου προφανώς δεν χαμπαριάζουν από συστάσεις!

Τι αναφέρει στην καταγγελία η κα Σαρρή

«Στην Αργυρούπολη, Φλέμινγκ 22, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, ζευγάρι νέων (άνδρας -γυναίκα) μετακόμισε εδώ και δύο εβδομάδες. Στο μπαλκόνι τους που βλέπει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας (συνημμένες φωτογραφίες) έχουν εγκαταστήσει μόνιμα μικρό σε ηλικία αρσενικό σκύλο.

Τον αφήνουν μόνο του 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς έστω ένα υποτυπώδες στέγαστρο. Το ζώο ψήνεται κάθε μέρα από τον ήλιο από τις 08:30 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι τουλάχιστον. Τις ημέρες που έβρεχε, βρεχόταν. Οι ακαθαρσίες του είναι μόνιμα εκτεθειμένες. Τις πρώτες ημέρες βρισκόταν και χωρίς νερό, διότι είναι μικρός και έπαιζε με ένα μικρό δοχείο, που του άφηναν.

Το περασμένο Σάββατο 19/5/2012 τους άφησα (ανώνυμα) το Φ.Ε.Κ. με τον νόμο 4039/2012 και ένα σημείωμα για να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες διαβίωσης τους ζώου τους γιατί διαφορετικά θα προχωρήσω σε καταγγελία.

Τοποθέτησαν ένα πλέγμα χαμηλά στο μπαλκόνι για να μην πέφτει το μπολ στο κάτω διαμέρισμα. Πέραν τούτου τίποτε άλλο. Απουσιάζουν συνέχεια και το ζώο βρίσκεται στην ίδια άθλια κατάσταση. Όταν επιστρέφουν τον χτυπούν με ένα παπούτσι, για να μην μπει μέσα στο διαμέρισμα ή τον εξωθούν με την σκούπα (που μάλλον τον εξαγριώνει).

Αυτή την Παρασκευή 25/05/2012 επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης και ζήτησα να καταγγείλω το γεγονός. Ο αστυνομικός εν υπηρεσία αδιαφόρησε, μολονότι του επεσήμανα, ότι τους έχει σταλεί εγκύκλιος σχετική.

Μου είπε, ότι εφόσον είναι δικό τους και αφού και οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν κάνουν κάτι, ούτε αυτοί μπορούν να κάνουν. Το να χτυπούν το ζώο μάλλον του φάνηκε σωστή μέθοδος εκπαίδευσης.

Έφυγα και άφησα στους ιδιοκτήτες του ζώου επώνυμο πλέον σημείωμα με το κινητό μου γράφοντας ότι μπορώ να τους απαλλάξω από τον σκύλο, υπάρχει ενδιαφερόμενος να τον πάρει και να επικοινωνήσουν μαζί μου.

Δεν το έκαναν. Το ζώο ψηνόταν στον ήλιο πάλι και σήμερα 26/05/2012 και έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ίσκιο, με την γλώσσα έξω. Παρακαλώ για την βοήθεια σας. Εκτιμώ ότι το ζώο κινδυνεύει σοβαρά.

Η αδιαφορία των ιδιοκτητών είναι δεδομένη ακόμα και όταν βρίσκονται στο διαμέρισμα. Δεν γνωρίζω το όνομα τους, καθότι δεν υπάρχει κουδούνι στην πόρτα τους».

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: Σώθηκε το «μπαλκονόσκυλο» μετά την κινητοποίηση των φιλόζωων

Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. Panos

  Η καταγγελία στο Α.Τ μπορεί να γίνει εγγράφως χωρίς εισαγγελική εντολή: Ο καταγγέλων συντάσσει την καταγγελία, την καταθέτει στον αστυνομικό υπηρεσίας και λαμβάνει από την γραμματεία αριθμό πρωτοκόλου. Στη συνέχεια, η αστυνομία οφείλει να καλέσει τον καταγγελόμενο και να του κάνει συστάσεις. ΟΜΩΣ, αν χρειάζεται να εισέρθει στο χώρο, αυτό γίνεται μόνο με εισαγγελική εντολή (εκτός αν ο καταγγελόμενος ανοίξει την πόρτα και μπουκάρει η αστυνομία).
  Επίσης, για να γίνει αφαίρεση του ζώου σε περίπτωση που οι συστάσεις πάνε στράφι, θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον δήμο (αν έχει πρόγραμμα) ή με κάποιο σωματείο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο εισαγγελέας να δώσει το ζώο σε απλό πολίτη.

 2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  με τον καινούργιο νόμο μπορεί να κατασχεθεί με εντολή εισαγγελέα το κακοποιημένο ζώο. Ακόμα μπορείτε να καταγγείλετε το αστυνομικό τμήμα στον εισαγγελέα αν δεν έκανε σωστά την δουλειά του.

 3. fz

  τώρα διάβασα το σχολιο του Θάνου, συμφωνώ με ένορκη καταγγελία θα ενεργήσουν, μόνο που θέλει 100ε η καταγγελία πια, νομίζω

  1. Θάνος

   Πάντως στην αστυνομία ζητάς να καταγγείλεις στο πλαίσιο που προβλέπει ενέργεια αυτεπάγγελτα.

   Καλό είναι αυτές οι δουλειές να μην γίνονται από ένα μόνο άτομο.

  2. Θάνος

   Όχι δεν θέλει λεφτά. Ένορκη καταγγελία και ενεργεί η αστυνομία αυτεπάγγελτα. Παράβολο χρειάζεται όταν κάνεις μήνυση.

   Αν πήγαινε στον εισαγγελέα όπως επέμεναν, ο εισαγγελέας μπορεί να έκανε ένα από τα εξής: Να της έλεγε να πάει στην αστυνομία με το που θα άκουγε για τι πρόκειται. Να της πρότεινε ένα από τα δυο: Ή γνωρίζει στοιχεία του δράστη (διεύθυνση ονοματεπώνυμο) και ο εισαγγελέας στέλνει την αστυνομία, ή δεν γνωρίζει ονοματεπώνυμο και πάει η ίδια στην αστυνομία για καταγγελία. Να έλεγε ότι δεν μπορεί να κρίνει αν το ζώο δεν είναι καλά και μετά από έγγραφη καταγγελία να έστελνε κτηνίατρο από την κτηνιατρική υπηρεσία. Νομίζω σ αυτήν την περίπτωση θα χρειάζονταν παράβολο, (δεν είμαι σίγουρος) το οποίο ελάχιστο είναι 100€.

 4. fz

  εγώ λέω να τηλ τη Πυροσβεστική κ να ανεβείτε να πάτε να το πάρετε από εκεί, κ να τους αφήσετε κ ένα γράμμα να παν να γ......!!! δε κάνω πλάκα δε μένω Αθήνα αλλιώς θα το έκανα, αστα διάλα με όλους τους μ@λ@κες, μη το αφήνετε το σκυλάκι άλλο σε αυτό το βασανιστήριο, δε ξέρω με ποιο τρόπο πάρτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.