Στηρίξτε μας

Ξάνθη: Βοσκός σκότωσε και τραυμάτισε με τσεκούρι αρκετά σκυλιά

23 Μαρτίου 2013 13:07 | Καταγγελίες
Ξάνθη: Βοσκός σκότωσε και τραυμάτισε με τσεκούρι αρκετά σκυλιά

Ένας κτηνοτρόφος στο χωριό Μύκη της Ξάνθης κυνήγησε με τσεκούρι και σκότωσε περίπου 6 σκυλιά ενώ τραυμάτισε κάποια άλλα στην προσπάθεια του να τα εξοντώσει επειδή αδέσποτα επιτέθηκαν στο κοπάδι του. Η ιστοσελίδα www.xanthipress.gr δημοσιεύει τις φωτογραφίες από το βίντεο, που κάποιος τράβηξε, στις οποίες φαίνεται ένα από τα πληγωμένα σκυλιά, από το οποίο λείπει κομμάτι κρέας από την πλάτη του προφανώς από το χτύπημα που δέχτηκε με το τσεκούρι.

Το δημοσίευμα μας πληροφορεί για τις αντιδράσεις των κατοίκων του ορεινού οικισμού όμως πουθενά δεν βλέπουμε να μέμφονται εκείνοι, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα δικά τους σκυλιά ή εκείνοι που δεν στειρώνουν τα δικά τους ζώα.

Δε γίνεται αναφορά ούτε σε αυτούς που πετούν από εδώ και από εκεί τα κουτάβια των δικών τους ζώων για να τα ξεφορτωθούν, πουθενά δεν γίνεται λόγος ότι οι κτηνοτρόφοι που πρωταγωνιστούν σε αυτό το έγκλημα δε στειρώνουν τα τσοπανόσκυλα συμβάλλοντας έτσι στον ανεξέλεγκτο πληθυσμό των αδέσποτων…

Συγκεκριμένα διαβάζουμε: «Το περιστατικό έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής καθώς η εικόνα που αντίκρισαν με τα νεκρά ζώα αλλά και τα τραυματισμένα σκυλιά ήταν σοκαριστική για μικρούς και μεγάλους. Πράγματι παρουσιάζεται πρόβλημα με τα αδέσποτα, αναφέρουν, αλλά ο βίαιος τρόπος που επέλεξε ο συγχωριανός τους προκάλεσε πολύ άσχημες εντυπώσεις και αναστάτωσε το χωριό!».

Το έγκλημα εις βάρος των ζώων που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο χαρακτηρίζεται από τους δημοσιογράφους και τους κατοίκους ως βίαιος τρόπος επίλυσης του προβλήματος! Άλλη μια απόδειξη του πως αντιμετωπίζονται τα ζώα και τα εγκλήματα εις βάρος τους στην ελληνική επαρχία.

Πουθενά στο ρεπορτάζ δεν γίνεται αναφορά αν εις βάρος του εγκληματία ασκήθηκε δίωξη!
Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.