Στηρίξτε μας

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή τα φιλοζωικά σωματεία να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε δίκες για κακοποίηση - θανάτωση ζώου

21 Δεκεμβρίου 2017 23:00 | Επικαιρότητα
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή τα φιλοζωικά σωματεία να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε δίκες για κακοποίηση - θανάτωση ζώου

Υπερψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Μέτρα Θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής» το άρθρο που δίνει το δικαίωμα στα φιλοζωικά σωματεία να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε δίκες που σχετίζονται με εγκλήματα εις βάρος των ζώων (κάθε είδους καθώς ο νόμος 4039/2012 δεν αφορά μόνο τα αδέσποτα αλλά όλα τα έμβια όντα).

TropopioisiNomouParastasiPolitikisAgogis

Το άρθρο που θα δημοσιευτεί σε λίγες μέρες σε Φ.Ε.Κ. και τότε θα ισχύει ως νόμος του κράτους αναφέρει τα εξής:  «Άρθρο 29 – Τροποποίηση του ν.4039/2012 Στο άρθρο 20 του ν. 4039/2012 (Α΄ 15) προστίθεται παρ. 7 ως εξής: “7. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, ως πολιτικώς ενάγων μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.”».

Αυτή η νέα νομοθετική ρύθμιση είναι το αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας του φιλοζωικού κινήματος στη χώρας και ειδικά της Π.Φ.Π.Ο. και θα βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η ατιμωρησία των δραστών καθώς έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι μόνοι τους οι πολίτες χωρίς τη συνδρομή δικηγόρου αν και αυτόπτες μάρτυρες εγκλημάτων δεν κατάφερναν να πείσουν το δικαστήριο και κατηγορούμενοι γλύτωναν αν και αποδεδειγμένα είχαν κακοποιήσει ή θανατώσει ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Σύντομα νόμος το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής των φιλοζωικών συλλόγων σε δίκες για κακοποίηση ζώου (βίντεο)

Σε δημόσια διαβούλευση άρθρο που θα δίνει δικαίωμα σε φιλοζωικούς συλλόγους να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε δίκες

Θετικός ο υπουργός Δικαιοσύνης στο αίτημα των φιλοζωικών σωματείων για παράσταση πολιτικής αγωγής σε υποθέσεις κακοποίησης & θανάτωσης ζώων

Υπ. Δικαιοσύνης: Θετικό στο αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής από φιλοζωικά σωματεία σε δίκες

Τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων διώκονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου για την μήνυση

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.