Στηρίξτε μας

Βοηθήστε στον καθαρισμό του υγρότοπου των Μαλίων Κρήτης

9 Μαΐου 2012 10:27 | Προτάσεις
Βοηθήστε στον καθαρισμό του υγρότοπου των Μαλίων Κρήτης

Το Σάββατο στις 12 Μαΐου στις 10:00 οι Sapridonistas, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Μαλίων Κρήτης και το WWF Ελλάς, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη δράση καθαρισμού και ανάδειξης του υγρότοπου στον ποταμό Μαλίων, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρου του Ανακτόρου των Μαλίων.

Στη δράση θα συμμετέχουν και μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Χανίων. Ο υγρότοπος Έλος ποταμού Μαλίων έχει έκταση 146 στρέμματα και είναι ένας από τους ελάχιστους καλά διατηρημένους φυσικούς παράκτιους υγρότοπους της Κρήτης.

Μοναδική αξία έχει ο καλαμιώνας, που υπάρχει στην υγροτοπική περιοχή, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε έκταση καλαμιώνα του νησιού. Επιπλέον, η περιοχή του υγρότοπου και των αμμοθινών αποτελεί μία από της ωραιότερες παράκτιες περιοχές κοντά στο Ηράκλειο.

Εκτός του καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην περιοχή του υγρότοπου και συνοπτική παρουσίαση της σημασίας και του ρόλου που διαδραματίζει στον κύκλο της ζωής και της επιβίωσης των μεταναστευτικών πουλιών. Η εκδήλωση αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών των Μαλίων για τον τόπο τους και ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Ποιοι είναι οι Sarpidonistas

Οι Sarpidonistas είναι μια εθελοντική, ανεξάρτητη ομάδα δράσης από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, που αγαπούν τα Μάλια και συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη του υγρότοπου όσο και στην ανάδειξη του οικισμού των Μαλίων. Για να συμμετάσχετε στη δράση τους και να μάθετε τι κάνουν πληκτρολογήστε: http://sarpidonistas.wordpress.com/ και http://www.facebook.com/#!/Sarpidonistas.

Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Μαλίων

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Μαλίων υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντική εκπαίδευση με τίτλο Παί-ΖΟΥΜΕ στον ποταμό Μαλίων και στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές συμβάλλουν ενεργά στην προστασία της περιοχής μέσω και της συμμετοχής τους στον καθαρισμό http://potamosmalia.blogspot.com/

Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων

Η Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων υλοποιεί εθελοντικές δράσεις εντός των Χανίων και μπορείτε να ενημερωθείτε γι’ αυτές επικοινωνώντας μέσω του email: [email protected]

WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία και βιώσιμη διαχείριση του υγρότοπου των Μαλίων έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανάδειξη της περιοχής, ενώ μέσω του εθελοντικού προγράμματος Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, η περιοχή παρακολουθείται συστηματικά από τα μέλη του Δικτύου. http://wwfaction.wordpress.com/2011/06/25/wetlands_protectors/#comments.

Η Μαρία Νοΐδου είναι συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη για το WWF Ελλάς αν θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί της στείλτε της μήνυμα στο email: [email protected]

Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης έχει ως σκοπό συστηματικό έλεγχο της κατάστασης των ευαίσθητων αυτών περιοχών με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης και υλοποιείται στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Περισσότερα για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» θα βρείτε στη διεύθυνση www.apostolinero.gr.
 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.