Στηρίξτε μας

Βιότοπος του σκύλου ΔΕΝ είναι το δάσος! Τα σκυλιά ΔΕΝ είναι ούτε λύκοι ούτε αρκούδες!

23 Νοεμβρίου 2013 12:20 | Καταγγελίες
Βιότοπος του σκύλου ΔΕΝ είναι το δάσος! Τα σκυλιά ΔΕΝ είναι ούτε λύκοι ούτε αρκούδες!

Οι απαρχαιωμένες και αντιεπιστημονικές απόψεις της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μεσσηνίας που βρίσκονται ακόμα δημοσιευμένες στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν τ’ αδέσποτα σκυλιά ως φορείς μολυσματικών ασθενειών και ως άκρως επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών, τα οποία παίζουν στα πάρκα, εξόργισαν και όχι άδικα την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.).

Τι και αν οι επιστημονικές έρευνες δεν επιβεβαιώνουν τα όσα οι κτηνίατροι του δημοσίου γράφουν. Εμείς διαβάζουμε από αυτή την επίσημη και αρμόδια υπηρεσία ότι «φυσικό περιβάλλον, βιότοπος του σκύλου είναι το δάσος» λες και τα σκυλιά είναι αρκούδες! Φυσικά πουθενά οι αρμόδιοι δεν λένε τι θα τρώνε αυτά τα εξημερωμένα ζώα που δεν είναι λύκοι για να κυνηγούν στα βουνά και στα λαγκάδια!

O συγγραφέας του κειμένου τονίζει: «Ζωοφιλία είναι η παραδοχή και η ικανοποίηση κατ’ αρχήν των βασικών ατομικών και κοινωνικών αναγκών των ζώων. Και, δεν νοείται ευζωία αν κατ’ αρχήν δεν ζει το ζώο στο φυσικό του ή τουλάχιστον σε ένα φιλικό γι’ αυτό περιβάλλον» αλλά δεν μας εξηγεί ποιες ανάγκες καλύπτει το δάσος και το αν τ’ αδέσποτα τρέφονται - και δεν το ξέραμε - με φύλλα δέντρων....

Διαβάζουμε όμως και αρκετές ακόμα ανοησίες και ψεύδη όπως αυτά: «είναι επίσης βέβαιο ότι υπάρχουν πάρα πολλά παράσιτα, μικρόβια και ιοί του σκύλου που μεταδίδονται και στον άνθρωπο, στον οποίο προκαλούν σοβαρότατες αρρώστιες. Τέτοιες αρρώστιες είναι η λύσσα, η εχινοκοκκίαση - υδατίδωση, η λεϊσμανίαση και πλήθος άλλες» ενώ το μόνο που μπορεί να κολλήσει ο άνθρωπος από τον σκύλο είναι η λύσσα (που ούτε το 2008 ούτε τώρα έχει φτάσει στη Μεσσηνία ή στην Πελοπόννησο) και καμιά άλλη ασθένεια.

KalamataKtiniatriki2008

Το δημοσίευμα από το 2008

Όλες αυτές οι φαιδρότητες, τα ψεύδη και οι αντιεπιστημονικές απόψεις δημοσιεύονται σε αυτή την ιστοσελίδα http://users.otenet.gr/~vetermes/ της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μεσσηνίας που προφανώς δεν χρησιμοποιείται πια και σ’ ένα και καλά «επιστημονικό» άρθρο με τίτλο «Αδέσποτα και δημόσια υγεία».

Εκεί με τον πλέον αντιεπιστημονικό τρόπο, οι πλέον αρμόδιοι για τα ζώα παρουσιάζουν τ’ αδέσποτα - ειδικά τα σκυλιά - ως τέρατα. Μάλιστα στον υπέρτιτλο ο συγγραφέας του κειμένου επισημαίνει και εξηγεί: «Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι. Είναι φίλος του ανθρώπου. Όμως, τον μετατρέπετε σε εχθρό του εγκαταλείποντάς τον αδέσποτο».

Αντί δηλαδή οι κτηνίατροι της αρμόδιας διεύθυνσης να εξηγήσουν, γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα ζώα (ηθικούς, κοινωνικούς λόγους), τα οποία όταν αφήνονται στην τύχη τους υποφέρουν χωρίς τροφή, νερό και περίθαλψη, μας παρουσιάζουν το κίνδυνο που έχουμε εμείς από αυτά όταν τα παρατάμε!

Αυτές οι αντιεπιστημονικές απόψεις δικαίως κατακεραυνώθηκαν από την Π.Φ.Π.Ο. που της κατήγγειλε δημοσίως με επιστολή της στις 22 Νοεμβρίου 2013.

Γιατί όλα αυτά αναπαράγονται από αδαείς ειδικά τώρα που ο Δήμος Καλαμάτας έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να διώξει τα σκυλιά από τον αστικό ιστό εξορίζοντας τα κάπου, ενώ προτρέπει τους δημότες του να ΜΗΝ τα ταΐζουν και παράλληλα προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει και φιλοζωικό προφίλ εν όψει δημοτικών εκλογών.

KalamataKtiniatrikiMessinias

Η νομοθεσία άλλωστε ορίζει ότι και η ασυλοποίηση των αδέσποτων απαγορεύεται δηλαδή ο εγκλεισμός τους σε παράνομα κυνοκομεία, που μόνο ως καταφύγια δεν λειτουργούν. Ενώ δεν επιτρέπεται η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για τη στείρωση, σίτιση και περίθαλψη τους να απαγορεύει όποιον θέλει να τα ταΐζει ώστε να μην πεθαίνουν της πείνας.

Τα σκυλιά όταν δεν ταΐζονται βρίσκουν συνήθως υπολείμματα τροφής στα σκουπίδια. Έτσι αρρωσταίνουν πιο σύντομα, τριγυρνούν ως ζωντανά σκιάχτρα, παρ’ όλα αυτά αναπαράγονται και τελικά αργοπεθαίνουν (φόλες, πνιγμοί, πυροβολισμοί, τροχαία, ασθένειες) εξαιτίας της αδιαφορίας μας.

Π.Φ.Π.Ο.: Γελοιότητες των δημόσιων κτηνιάτρων

Η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. προς τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:

«ΘΕΜΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ !!!!!!

Είναι η άποψη της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Καλαμάτας. Και αυτό, γιατί είναι γεμάτα μικρόβια, αρρώστιες, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, τέλος πάντων είναι για εξόντωση. Μπορείτε να τα πάτε και στην Σπιναλόγκα, στο λεπρονήσι, ή να ανακαλύψετε μια νέα Σπιναλόγκα για τα ζώα αυτή τη φορά.

Θαυμάστε τους, δοξάστε τα ανθρωποειδή με τις απόψεις αυτές.
Θου φυλακή το στόματί μας.
Έτσι δε για να περνάει η ώρα, ρωτάμε:
Όταν η περιοχή μας δεν έχει δάσος που θα τα πάμε κύριοι κτηνίατροι;
Στη θάλασσα για πνίξιμο ή στον ουρανό με τα άστρα;
Που;

Καλά σε ποια χώρα και σε ποιον αιώνα βρισκόμαστε;
Και τώρα ας αφήσουμε το σκωπτικό του θέματος που μας ενέπνευσαν οι φιλοσοφικού περιεχομένου γελοιότητες των δημοσίων κτηνιάτρων της Καλαμάτας.
Ας μας απαντήσουν λοιπόν σε ποια νομοθεσία ή φιλοσοφικό πόνημα αναφέρονται όλα αυτά;

Απαντήστε μας, διαφορετικά υπάρχει και ο ζουρλομανδύας.
Ή καταργήθηκε και αυτός μαζί με τις σπιναλόγκες;
Ώρα τότε να καταργηθούν και οι φορείς τέτοιων επονείδιστων απόψεων.
Δήμος και Κτηνιατρική Καλαμάτας σε μια αγαστή προσπάθεια εξόντωσης της ζωής.
'Η μήπως και κάποιο φιλόζωοι;
Αν δεν τους επαναφέρει στην τάξη το Υπουργείο, θα τους επαναφέρει η δικαιοσύνη».

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία - Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Μύθοι και αλήθειες για τη λεϊσμανίωση

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με την τοξοπλάσμωση

Τοξόπλασμα και κατοικίδια (Μύθοι και Πραγματικότητα)

Μήνυση στον δήμαρχο Καλαμάτας γιατί ζητάει να μην ταΐζουν τ' αδέσποτα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. parask. oliver

    αυτοί οι τύποι στις κτηνιατρικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα (κατάσταση στις στάνες, κάθε μαντρί και σφαγείο, ανύπαρκτη εφαρμογή των διατάξεων) δεν είναι απλά για τα μπάζα.....Αν ένας εισαγγελέας είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία θα έπρεπε η πλειονότητα των υπαλλλήλων των κτηνιατρικών υπηρεσιών να είναι ήδη φυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.