Στηρίξτε μας

Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: Προσεχώς διευκρινίσεις για τις υιοθεσίες κατοικίδιων από την Ελλάδα στο εξωτερικό

16 Απριλίου 2015 15:08 | Επικαιρότητα
Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: Προσεχώς διευκρινίσεις για τις υιοθεσίες κατοικίδιων από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) αναμένεται σύντομα να διευκρινίσει τα θέματα σχετικά με τις διαδικασίες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς από κατοίκους του εξωτερικού ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία περί κυκλώματος εμπορίας ζώων, αδέσποτων από την Ελλάδα που καταλήγουν πειραματόζωα ή στέλνονται σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες.

Αυτό έγινε γνωστό στις 8 Απριλίου από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου ως απάντηση στην Ελένη Ζαρούλια, που είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία απευθύνθηκε με ερώτηση της στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εκεί έκανε λόγο (χωρίς να παρουσιάσει άλλα στοιχεία) για κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης ζώων σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η κα Ζαρούλια, ως βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος, στην ερώτηση αυτή αναφέρεται σε αδέσποτα που στέλνονται στην Γερμανία από την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τον Βόλο και αλλού, για να γίνουν πειραματόζωα.

Όμως δεν επιμένει για το αν αυτές οι καταγγελίες είναι πράγματι αληθείς αλλά ζητάει να μάθει τι προβλέπεται σχετικά με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε καταφύγια δήμων της επικράτειας από υπηκόους του εξωτερικού.

Και δευτερευόντως ρωτάει τους προαναφερόμενους υπουργούς αν υπάρχει η πρόθεση να καλυφθεί το κενό σχετικά με την μεταφορά και την υιοθεσία ζώων από φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία του εξωτερικού.

Ο κ. Αποστόλου στην απάντηση, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αναφέρει τι ορίζει η νομοθεσία στην Ελλάδα και στο τέλος επισημαίνει:

Οι επικείμενες διευκρινήσεις που θα δοθούν θα αφορούν «1) Εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί παράδοση των προς υιοθεσία αδέσποτων ζώων όχι μόνο απευθείας αλλά και σε κατάλληλα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. 2) Εάν η απαγόρευση διατήρησης και παράνομης προς υιοθεσία αδέσποτων ζώων σε καταφύγια εκτός Ελλάδας».

Η Π.Φ.Π.Ο. έχει καταθέσει μήνυση στο υπουργείο

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. (πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ.) επειδή δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία σχετικά με τις υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν εφαρμόζουν το σύστημα TRACES (Trade Control and Expert System) που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιτρέπει την πλήρη ιχνηλασιμότητα ζώων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαπομπεύονται στην κυριολεξία άνθρωποι που είτε οι ίδιοι υιοθετούν κατοικίδια, είτε βοηθούν στις υιοθεσίες ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό για να τα απαλλάξουν από τον μαρτυρικό τους βίο στη χώρα μας.

Η ΕΛ.ΑΣ. θυμίζουμε πριν από μερικούς μήνες προχώρησε σε συλλήψεις στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και αλλού και πέραν της μιας καταδίκης – επειδή ο άνθρωπος που μετέφερε 5 σκυλιά δεν θέλησε καν να παραστεί δικηγόρος – όλοι οι άλλοι αθωώθηκαν ή αναβλήθηκαν οι δίκες τους.

Ενώ κάποιοι έχουν προχωρήσεις και σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος των μηνυτών τους που χωρίς στοιχεία τους χαρακτηρίζουν εμπόρους, «μαστροπούς», κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:

Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. ΜΕΝΙΑ

  ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ....ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ....ΕΛΕΟΣ Ή ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ....ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ....ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.....ΝΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ....ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ....ΟΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ??? ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ....ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΑΝΤΑΜ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ....ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ....ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ....ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΕΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.....ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ.....ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ....ΟΞΥΜΩΡΟ ΚΑΙ ΜΩΡΟ....

  1. venus

   Κατω απο τον ορο «Netiquette» ( επισης και σαν Netikette συναντομενος, ορος αποτελουμενος απο το αγγλικο «net»=δικτυο και το γαλλικο etiquette= τροπος συμπεριφορας) εννοουμε σημερα τον πολιτισμενο τροπο συμπεριφορας μεσα απο τα τεχνικα μεσα επικοινωνιας.
   Το συστηματικο γραψιμο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γραμματα δεν ειναι μονο ακαλαισθητο, παρα εκλαμβανεται κατα κανονα και σαν επιθετικο κραξιμο και για αυτο θα επρεπε να το απευφευγουμε.
   Κραξιμο μεταχειριζεται μονο οποιος δεν διαθετει λογικα επιχειρηματα, και συνεπως υποβιβαζεται απο μονο του το προσωπο αυτο οταν μεταχειριζεται αυτη τη μεθοοδο.

   Η εκφραση σου «κοκκινη σταλινικη φασιστρια» προδιδει οτι η διανοητικη σου αναπτυξη εχει σφηνωσει καπου στο 1933.
   Ο καθενας που ειχε τοτε μια διαφορετικη γνωμη αποκαλειτο «εβραιος μπολσεβικος».
   Λιγο μετα τους εξοντωσαν ολους αυτους στους θαλαμους αεριων.
   Ελπιζω οτι η Ελλαδα δεν θα φτασει εκει, ετσι ωστε σε λιγο να τρεμει ο καθενας για τη ζωη του σε αυτη τη χωρα.

   Οσον αφορα τον σεβασμο σε μια φασιστικης ιδεολογιας κυβερνητικη εκπροσωπο, κανεις ενα σοβαρο λαθος.
   Ειναι απλως μια αδυναμια του δημοκρατικου μας συστηματος, το γεγονος οτι τετοια αποβρασματα βρωμιζουν τα εδρανα του Κοινοβουλιου.
   Αλλα απο την αλλη μερια, κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να σεβεται ή να υπακουει σε τετοια αποβρασματα.
   Αντιθετως!
   Εδω στη Γερμανια εχει καθιερωθει η εκφραση «αμυνα απεναντι στη Δημοκρατια» η και αλλιως «μαχομενη Δημοκρατια».
   Το εξηγω: η Δημοκρατια εχει το δικαιωμα να αντιτασσεται απεναντι σε αντιδημοκρατικες δυναμεις, δυναμεις που επιδιωκουν με «δημοκρατικα μεσα» να την εξουδετερωσουν.
   Γι αυτο και θα επρεπε να απαγορευονται εκεινα τα κομματα, που εκμεταλλευονται τους θεσμους και κανονες της Δημοκρατιας με σκοπο να την καταργησουν.
   Αυτα σχετικα με τον θεσμο της Δημοκρατιας, που στην απεγνωσμενη σου προσπαθεια να μας τον αναλυσεις, σου προκαλεσε κριση επιληψιας, κατα τα φαινομενα.

   Καποιος που ισχυριζεται οτι «νομος χωρις απολυτο ελεγχο δεν μπορει να υπαρξει» τοποθετειται αυτοματα στους διανοητικα καθυστερημενους πολιτες της χωρας που ζει.
   Ουτε «οξυμωρο» ουτε «μωρο» αυτο το γεγονος.
   Απλο λαθος κατασκευης.
   Venus

   ------

 2. Angelis

  Αυτο το προβλημα μπορει να λυθει με το ηλεκτρονικο ευροπαικο συστημα TRACES, υχνοι. αλλα κανενας δεν το θελει στην Ελλαδα,γιατι? Κανει δουλεια για μερικους υπευθηνους και δεν το θελουν. Εμεις σαν συλλογος εχουμαι εισοδο στο Traces, μετα απο μεγαλες εξετασεις του συλλογου, και με παροχεια διπλωματος εδω στην Γερμανια. Περιμενουμαι την Ελλαδα να βγει σαν ενα ευροπαικο κρατος, η ελπιδα πεθενει τελευταια, σε αγαπω πατριδα μου, αλλα κανεις πολλα λαθη

 3. venus

  @ ΜΕΝΙΑ, η δημοκρατικη πεποιθηση της ιστοσελιδας που γραψατε αυτο το αισχρο σχολιο αποδεικνυεται απο το γεγονος και μονο οτι το σχολιο σας δημοσιευτηκε. Αλλες σελιδες δεν θα το εκαναν.
  Αυτο ειναι το ενα.

  Το αλλο ειναι η γελοια και ατζαμιδικη προσπαθεια που καταβαλετε να υπερασπισετε και να προβαλετε πολιτικους ομοιδεατες σας κατω απο το προσχημα της φιλοζωϊας.
  Παρολο που οι προθεσεις σας γινονται αμεσως αντιληπτες και μπορει να καταλαβει ο καθενας με ποιον εχει να κανει, θα αφιερωσω καποιο χρονο για να σας δωσω μερικα στοιχεια, τα οποια θα τα χρειαστειτε οπωσδηποτε στο μελλον για να μη σας κοροϊδευουν.

  1.Τα πειραματοζωα στο εξωτερικο δεν τα παιρνουν απο τους δρομους.
  Αυτα του δρομου, τα αδεσποτα, εχουν συχνα ασθενειες που θα παραποιουσαν τα αποτελεσματα των ερευνων.
  Τα αναπαραγουν λοιπον στα εργαστηρια.
  Εκτος αυτου το κοστος για καθε εισαγομενο «πειραματοζωο» θα ηταν ασυμφορο.

  2. Ακομα και στις χωρες της Ευρωπης που δεν εχει καταργηθει ακομα η κτηνοβασια, ειναι εντελως ηλιθια η υποψια οτι οι υιοθεσιες εξυπηρετουν αυτο τον σκοπο.
  Εχετε κανει ποτε εναν προχειρο λογαριασμο, ποσο θα στοιχιζε καθε εισαγομενο ζωο?
  Τελωνειο, αδειες, εμβολια, μεταφορα με το αεροπλανο, εισιτηρια των συνοδων τους...
  Γιατι δεν θα πηγαινε ενας ιδιοκτητης μπορντελου σε ενα ασυλο να παρει τρια, τεσσερα, αυριο σε καποιο αλλο παλι αλλα τοσα και ετσι να κανει τη δουλεια του μονο με ελαχιστα τελη?

  3. Σε εστιατορια δεν καταληγει σιγουρα κανενα εισαγομενο ζωο συντροφιας.
  Στη Ευρωπη, με εξαιρεση μονο μια μικρη κοινοτητα της Ελβετιας οπου τρωνε μια φορα τον χρονο σκυλους σαν εθιμο, ειναι απαγορευμενη η καταναλωση κρεατος που προερχεται απο ζωα συντροφιας.

  Σε γουναραδικα δεν καταληγει επισης κανενα εισαγομενο ζωο συντροφιας.
  Ο ενας λογος ειναι οτι στις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες εχουν καταργηθει οι αναλογες φαρμες. Γινονται μονο εισαγωγες ετοιμων γουναρικων
  Ο αλλος λογος ειναι οτι οι κλασσικες γουνες προερχονται απο μινκ, αλεπουδες, τσιντσιλα κι οχι απο γατες η σκυλους.

  Και κατι τελευταιο: αν δεν μπορειτε οντως να καταλαβετε, τι σχεση εχουν οι πολιτικες πεποιθησεις με τη φιλοζωϊα, θα σας γνωστοποιησω οτι τη σημερινη κυνηγετικη νομοθεσια της Γερμανιας τη χρωσταμε στον Hermann Göring, το γνωστο «δεξι χερι του Χιτλερ» την εποχη του Ναζισμου.
  Την εγκαθιδρυσε στις 3. Ιουλιου του 1934, μετα απο καποιες φασιστικες προσθεσεις που εκανε στο καταστατικο του 1929.
  Νομιζω οτι ολα αυτα αρκουν.
  Venus

 4. ΜΕΝΙΑ

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΕΛΙΔΑ........ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ.....ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ,ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΣΕ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ Ή ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ Ή ΚΙΝΗΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥ....ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ.....ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΣ....ΤΟ TRAFFICING ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΚΟΝΟΜΙ.....ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΑ.....ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΩΣ ΜΕΜΠΤΗ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ??? ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.....ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.....

  1. deva nargis

   μενια τραβα στον Π.Κ.Σ και πεστου να κανει σωστα τη δουλεια του και να καταγραφει τα τσιπαρισμενα ζωα,,,,ναι θα μπορει ο πασα ειξ να μας ελεγχει και η πασα κατινα οσονουπω.

 5. Vasilis

  Το θέμα είναι να φάει και μια βαριά καταδίκη και πρόστιμο καμια Σκρόφα από αυτές που παρεμποδίζουν τις υιοθεσίες αδέσποτων στο εξωτερικό και από τις οποίες παίρνει έμπνευση και η ναζίστρια και κάνει επερωτήσεις με γελοίες φημολογίες από σάιτ του κώλου. Καθίκια που χέστηκαν για τα αδέσποτα που αργοσβήνουν μαρτυρικά καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους και την επαρχία. Αρκεί να πεθάνουν στην Ελλάδα αυτό τους ενδιαφέρει, κι ας μπορούσαν να είχαν όλα αυτά μια ευτυχισμένη ζωή σε πιο πολιτισμένες κοινωνίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.