Στηρίξτε μας

Υγρότοποι της Πάρου: Τα στολίδια του νησιού

7 Ιουνίου 2013 11:18
Υγρότοποι της Πάρου: Τα στολίδια του νησιού

Διήμερο εκδηλώσεων για τους υγρότοπους του νησιού

Στην Πάρο έχουν καταγραφεί δέκα υγροτοπικές περιοχές, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του WWF Ελλάς «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας». Πρόκειται για παράκτιους φυσικούς υγρότοπους έκτασης από 8 έως 98 στρεμμάτων, με μόνιμη ή εποχική παρουσία νερού, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές περιοχές για τη βιοποικιλότητα του νησιού και προστιθέμενη αξία στο ιδιαίτερο κυκλαδίτικο τοπίο.

ParosAlykiYgrotopos 0

Με στόχο την προστασία τους και την αποτροπή περαιτέρω υποβάθμισης, το WWF Ελλάς ξεκίνησε πρόσφατα στο πρότυπο των εθελοντικών δικτύων σε Κρήτη και Λέσβο, εθελοντικό πρόγραμμα για την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών του νησιού για την αξία αλλά και τα προβλήματα των υγρότοπων του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Δικτύου, μετά από μία σύντομη εκπαίδευση θα επισκέπτονται τις υγροτοπικές περιοχές παρακολουθώντας για τυχόν υποβάθμιση, ενώ θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Για τον μήνα Ιούνιο, στο πλαίσιο του Δικτύου, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο εκδηλώσεων ανοιχτό προς τους πολίτες και επισκέπτες της Πάρου.

·  Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 19:00, παρουσίαση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο: «Απογραφή και Τεκμηρίωση των υγρότοπων της Πάρου» στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο.

·   Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 20:00  παρουσίαση  με τίτλο:

·  «Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Πάρου, εθελοντικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγκαιριάς,με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και την Τοπικής Κοινότητας Αγκαιριάς.

Για περαιτέρω πληροφορίες για τους υγρότοπους της Πάρου και των υπόλοιπων νησιών επισκεφτείτε τη διαδικτυακή πύλη για τους νησιωτικούς υγρότοπους: www.oikoskopio.gr/ygrotopio και επικοινωνήστε με Μαρία Νοΐδου συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στο τηλέφωνα: 2810328019 ή στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Παρακολούθηση υγροτόπων σε Λέσβο και Πάρο

Αν έχεις «άκρες» μπορείς να χτίσεις όπου θες στην Πάρο!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.