Στηρίξτε μας

Την εξόντωση των γατιών επιθυμεί ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος ο εκδότης της LIFO;

21 Νοεμβρίου 2015 22:33 | Καταγγελίες
Την εξόντωση των γατιών επιθυμεί ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος ο εκδότης της LIFO;

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Σε μια σελίδα του «Ημερολογίου» του ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος ο εκδότης του περιοδικού Lifo (και lifo.gr) χαρακτηρίζει τις γάτες ως «ελεεινά υποκείμενα» και ζητάει μεταξύ σοβαρού και αστείου να «εκδιωχθούν μαζικά από όπου ζουν καλοί άνθρωποι»...

Ο κ. Τσαγκαρουσιάνος «στολίζει» κάμποσο τα γατιά και τ’ αποκαλεί «μοχθηρό υπόλειμμα αιλουροειδούς» που ουσιαστικά περιμένουν στη γωνία το αφεντικό τους να πεθάνει για να του φάνε το πρόσωπο (!) ενώ γράφει για την «εκδικητική μικρότητα» και τη «νοσηρή λαγνεία» αυτών των πλασμάτων και ότι «πρέπει να εξιλεώνεις τα γατάκια κόβοντας την ουρά τους»!

Σύμφωνα με τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο «Οι γάτες εμπνέουν μόνο γελοίες μορφές, καραγκιόζηδες» και μάλλον επειδή δεν εμπνέται από αυτές θεωρεί ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε γελοίος ούτε καραγκιόζης... Μάλιστα στο τέλος του άρθρου εύχεται «ο κόσμος γλιτώσει μια για πάντα απ’ την ενοχλητική τους παρουσία».

Όταν οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων – αν ανήκει σε αυτούς ο εν λόγω εκδότης – χαρακτηρίζουν έτσι ζώα, δηλαδή άλλα είδη ζωής, αντιλαμβάνεσαι πρωτίστως την αγραμματοσύνη τους...

Από την ιστοσελίδα www.lifo.gr το επίμαχο κείμενο, που δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου εξαφανίστηκε σήμερα, προφανώς λόγω του όγκου των διαμαρτυριών που δέχτηκε ο εκδότης. Επειδή όμως τίποτα από το διαδίκτυο δεν εξαφανίζεται ακαριαία εμείς το βρήκαμε εδώ και το αναδημοσιεύουμε μόνο και μόνο για να αποκτήσετε την δική σας άποψη επί του θέματος διαβάζοντας το. Σε μια χώρα που μαστίζεται από τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων φωνές όπως αυτή, του κατά τα άλλα «εναλλακτικού» εκδότη, ρίχνουν απλά λάδι στη φωτιά.

LifoTsagarousianosArthroΓιατί οι γάτες είναι ελεεινά υποκείμενα και θα έπρεπε να εκδιωχθούν μαζικά από όπου ζουν καλοί άνθρωποι

Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου -11.11.2015
Στη λατρεμένη μου Ίρμα, την πρώτη σκύλα μου.

LifoTsagarousianosGates (1)Ποια γάτα έγινε ποτέ ηρωίδα μυθιστορήματος, όπως ο ηρωικός Μπακ του Τζακ Λόντον; Οι γάτες εμπνέουν μόνο γελοίες μορφές, καραγκιόζηδες όπως ο Παπουτσωμένος Γάτος

Διάβασα κάτι, πριν πολλά χρόνια που μ’ εξοργίζει ακόμα. Ο τεχνοκριτικός Tim Hilton έγραφε στον Independent ένα κατάπτυστο ύμνο στις γάτες, με αφορμή την «αριστοκρατική» γάτα που ζωγράφισε ο Μανέ! Οι γάτες, έλεγε, υπήρξαν μούσες δεκάδων ζωγράφων (αντίθετα απ΄τα σκυλιά) διότι όπως συμφωνεί και ο Μποντλέρ, είναι ταυτόσημες με την έννοια της πρωτοπορίας!

Αν διακρίνετε σε κάθε τραύλισμα την ποίηση ενός πρωτοπόρου και σε κάθε κακοχυμένη μούρη την αφαιρετικότητα ενός Πικάσο –τότε συμφωνώ ότι μπορεί να δείτε στο ηλίθιο βλέμμα μιας γάτας που πλένεται την εκστατική γαλήνη μιας Αφροδίτης που παίρνει το λουτρό της. Αλλά συνήθως θα δείτε απλώς μια γάτα –αυτό το μοχθηρό υπόλειμμα αιλουροειδούς που σύμφωνα με το γιαπωνέζικο μύθο, δεν έκλαψε, μόνον αυτό από τα ζώα, όταν πέθανε ο Βούδας∙ γι’ αυτό και πρέπει να εξιλεώνεις τα γατάκια κόβοντας την ουρά τους, διαφορετικά εμφανίζονται τη νύχτα να χορεύουν με πετσέτες στο κεφάλι και σκοτώνουν το αφεντικό τους, παίρνοντας ύστερα τη μορφή και τους τρόπους του (τέτοια σαπίλα!)

Μια ένδειξη της εκδικητικής μικρότητας (και της νοσηρής λαγνείας) της γάτας είναι τα τραγούδια. Από το Γούναρη ως τους Sex Pistols οι γάτες είναι ισοδύναμες με τα νύχια τους. Στον κινηματογράφο υποκρίνονται είτε τις ανυπεράσπιστες boulevardières της Fontana di Trevi είτε τους ευνούχους δίχως όνομα του Τίφανι’s.

Αντίθετα οι σκύλοι δεν προσποιούνται τίποτα. Έχουν την πιο σπάνια γενναιοδωρία, τον πιο υψηλόφρονα αισθηματισμό ανάμεσα στα ζώα –έχετε ποτέ διανοηθεί Γάτες του Αγίου Βενάρδου; Θα μπορούσαν να υπάρξουν Αστυνομικοί γάτοι; Μη λέμε μλκς...

Ποιά γάτα έγινε ποτέ ηρωίδα μυθιστορήματος, όπως ο ηρωικός Μπακ του Τζακ Λόντον; Οι γάτες εμπνέουν μόνο γελοίες μορφές, καραγκιόζηδες όπως ο Παπουτσωμένος Γάτος –συχνά δε, δεν φτάνουν ούτε γι’ αυτό: είναι απλώς το χαμόγελο μιας γάτας φασματικής, όπως σ’εκείνο το χοντρό ΠΑΡΑΜΥΘΙ του Λιούις Κάρολ. Δεν θέλω να κατεβάσω τη συζήτηση, αλλά αν θεωρήσουμε ότι ο Άνουβις και η Μπαστέτ πατσίζουν σε θεϊκό επίπεδο, ποιά μορφή γάτας μπορεί ν’ αντισταθμίσει σε ποιητικό επίπεδο τον Άργο του Ομήρου;

LifoTsagarousianosGates (1)Έμπορος γάτας στην δυναστεία Qing, στην Κίνα, όπου και πρώτοι εκτίμησαν την μοναδική της νοστιμιά (την φαγώσιμη).

Κατά βάθος, ποτέ η γάτα δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά όσο ο σκύλος –ούτε καν από τους λάτρεις της. Όλοι ενδομύχως νιώθουν πόσο επιπόλαιη και αναίσθητη φύση είναι –γι’αυτό και σε όλες τις μνημειωμένες της μορφές παρουσιάζεται σαν ζώο ελαφρών ηθών, σαν πλάσμα του πεζοδρομίου, σαν σημάδι ότι πέφτει η νύχτα, όπως στον Ξένο του Καμί. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια βίζιτα πολυτελείας, φιλάρεσκη και ζηλιάρα –της οποίας τη νωχέλεια οι αδαείς εκλαμβάνουν ως λεπταισθησία. Το γεγονός ότι διαρκώς ποζάρει έχει ενθουσιάσει τους οκνούς φωτογράφους και το γεγονός ότι διαρκώς κοιμάται έχει βολέψει τα οκνά αφεντικά.

Μόνο μια φωτογραφία γάτας έχει για μένα νόημα: ο «Οδυσσέας» του Καρτιέ-Μπρεσόν (ένας γερασμένος, κάπως ξεπουπουλιασμένος γάτος στην πολυθρόνα του -1191)-και μόνο ένας Αθηναίος γάτος δεν κοιμάται ποτέ: ο Διονυσάκης μου. Διαρκώς χοροπηδάει σαν αίλουρος σε καντομπλέ, εφορμά σαν κομάντο αυτοκτονίας στο μολύβι μου, διοργανώνει ολονύκτια πάρτι στην ταράτσα με την καταθλιπτική αδερφή του και το πρωί γαβγίζει να ξυπνήσω. Αυτό μ’ αρέσει πάνω του: είναι σκύλος! (όπως σκύλοι είναι καταβάθος οι γάτες που ζωγράφισε ο Χόγκαρθ). Κι αυτό, ίσως, είναι εκείνο που δεν συγχωρούν στις γάτες από αρχαιοτάτων χρόνων οι σκύλοι: προσποιούνται τις κατοικίδιες για να πιάσουν στασίδι στα σπίτια κι έτσι κλέβουν θέσεις «εργασίας» από τους σκύλους. (Ήρθαν δηλαδή τα άγρια να διώξουν τα ήμερα!). Εξημερώθηκαν, ως γνωστόν, χιλιετίες μετά από αυτούς –αν κι εγώ πιστεύω ότι οι γάτες ποτέ δεν εξημερώθηκαν, απλώς εκφυλίστηκαν. Γι αυτό και τ΄αυτιά τους ποτέ δεν έπεσαν. Μένουν στα σπίτια όπως άλλοι θα πήγαιναν στο σανατόριο: Κάποια στιγμή θα ορμήσουν στο κορόιδο που τις ταΐζει -αν όχι, περιμένουν την ώρα που θα τον βρουν νεκρό, για να του φάνε το πρόσωπο (το θεωρούν πιο εύγευστο).

LifoTsagarousianosGates (2)Οι γάτες ποτέ δεν εξημερώθηκαν, απλώς εκφυλίστηκαν. Γι αυτό και τ΄αυτιά τους έμειναν αιωνίως τσουλωτά.

Ένας άνθρωπος ονόματι Αντώνας, που έμενε κάποτε ολομόναχος στο Ρούκουνα της Ανάφης (πριν πλακώσουν οι επιπόλαιοι χιψτερς και μασουλήσουν το απαλό νησάκι σα κουνέλια), μου ισχυριζόταν ότι οι γάτες είναι τόσο κακόκεφες στη στεριά, γιατί είναι παλιοί ψαράδες που ναύαγησαν και το κύμα τις ξέβρασε στην ακτή. Γι’αυτό και μισούν το νερό (τους θυμίζει την κακομοιριά τους) –παρ΄ότι μπορούν να πιάνουν ψάρια στις ακροθαλασσιές με τα δυο τους χέρια, καθώς ξυπνάει μέσα τους το ήθος του ναύτη.

Είναι ίσως η πιο παρηγορητική δοξασία που έχω ακούσει για το θέμα. Σ’ έναν κόσμο όπου οι γάτες έχουν καλύτερες δημόσιες σχέσεις απ’ τον σιχαμένο Τσίπρα, σκέφτομαι ότι υπάρχει έτσι ελπίδα μια μέρα να μπαρκάρουν πάλι οι καριόλες. Ενδεχομένως, ναυαγήσουν πάλι κι ο κόσμος γλιτώσει μια για πάντα απ’ την ενοχλητική τους παρουσία. Οραματίζομαι την ώρα που θα επισκεφτώ με το σκύλο μου τον υγρό τους τάφο και θα τους ρίξω απ’ την κουβέρτα του κρουαζερόπλοιου μια επιμνημόσυνη ρέγγα.

LifoTsagarousianosGates (3)
Πάρτε νά 'χετε, μαλακισμένες!».

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες

Ε. Ηλιοπούλου: Τα Μ.Μ.Ε. στοχοποιούν τα ζώα που παρουσιάζουν άχρηστα, επικίνδυνα ή εργαλεία (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

26 Σχόλια

 1. sofia

  aftoi i isostelida kala tha kanei na apolisei tetion oilithio pou grafei otoi dipote kakia gia ta zoa eithe gates eite ala zoa... den tou dinoi kaneis to dikeoma na krini anamesa se gates h skilous kai na theli esto san astio opos to vazoune meta tin eksontosi tou idous gates tetioia axrista oipokimena skotonoune kai vazoune foles sta adespota... makari na ton maazepsoune kai na min mporesei na kani kako se gates h otoi alo zoo... giati etsi opos skeftete esti prati kiolias 🙁

 2. costas

  Μήπως τερματίσατε τη λογική με αυτή την επίθεση εναντίον του Τσαγκαρουσιάνου;;;
  Εντάξει,πες, δεν καταλάβατε το αστείο.Χρειαζόταν όλα τα άλλα;
  Πάτε γυρεύοντας, να θεωρηθούν οι φιλόζωοι κάτι σα τζιχαντιστές που δεν έχουν επαφή ποιός είναι εχθρός τους και ποιός φίλος τους.
  Αν έχετε στο ελάχιστο πειστεί ότι δεν υπήρχε κακότητα, μήπως θα έπρεπε να αποκαταστήσετε λίγο το αποδεδειγμένο φιλόζωο lifo, αν θελετε να θεωρείστε σοβαρή, κι όχι ένα από τα δεκάδες τρολ που βάλλουν επό δικαίων και αδίκων;

 3. Viktoras

  Λυπάμαι που πήρατε αφορμή ένα τέτοιο αστείο κείμενο για να προκαλέσετε υποκινούμενο μίσος...κρίμα γιατί η ιστοσελίδα αυτή υποτίθεται πως αυτό πολεμάει όταν θύματα είναι τα ζώα...αααα και θυμάμαι είχατε δώσει και μια πολύ ωραία συνέντευξη εκεί πρόσφατα!

 4. Νίκος

  Eίναι απαράδεκτος ο θόρυβος που ξεσηκώνετε για ένα δημοσίευμα που και ήταν χιουμοριστικό και κατέβηκε επειδή δεν κατανοήθηκε. Με το να το βρίσκετε και να το αναρτάτε ξανά, ειναι σαφές ότι δεν θέλετε να υπεπασπιτείτε τα ζώα, αλλά να βλάψετε την lifo, την οποία διαβάζω και στην οποία σας έχω δεί να φωτογραφίζεστε και να δίνετε συνέντευξη.
  Φυσικά και δεν είναι σχιζοφρενείς οι άνθρωποι της lifo, από τη μια να δημοσιεύουν εκαττοντάδες άρθρα υπέρ των ζώων και από την άλλη να θελουν την εξόντωσή τους!!

  Αυτα είναι γελοιότητες.

  Μήπως τελικά, τα δικά σας κίνητρα δεν είναι και τοσο αθώα, αλλά για λόγους που εσείς γνωρίζετε επιδιώκετε να πλήξετε έναν ιστότοπο, με τον οποίο είστε σε κάποιου είδους αντιδικία ή σύγκρουση;

  Κι επίσης, τι είδους αρρωστημένος ρατσισμός είναι αυτός, το να αφήνετε τόσα ρατσιστικά σχόλια να δημοσιεύονται κατω από το άρθρο, που παρανόμως βρήκατε και αναρτήσατε, ενώ ο Τσαγκαρουσιάνος κατέβασε, για να μη δοθεί συνέχεια σε μια παρεξήγηση???

 5. Buselina

  Τον κακό σου τον καιρό, κνωδαλο. Ειμαι περήφανη μανούλα δυο γατιών ( μάνα και κόρη). Απο τη μέρα που μπήκαν στη ζωή και το σπιτι μου, ολα , μα ολα, άλλαξαν προς το καλύτερο. Η γάτα ειναι ενα πανέξυπνο,υπέροχο ζωάκι, φτιαγμένο για συμβίωση με τον άνθρωπο, φτιαγμένο για να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Χώρια τα δεκάδες πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τους, τα οποία εχουν αποδειχτεί επιστημονικά απο κορυφαία πανεπιστήμια!! Οι γάτες μειώνουν το στρες, κάνουν καλο στα μικρα παιδιά, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό του ανθρώπου, ενισχύουν τον οργανισμό μας ενάντια στις αλλεργίες, προσφέρουν την παρέα τους και το χάδι τους σε μοναχικούς ανθρώπους ( θελεις κι αλλα?). Απο προσωπική μου πείρα μπορώ να σου πω ότι οι δικές μου γάτες λάτρεψαν τα δυο παιδιά μου, δεν τα ζήλεψαν ποτε, ασε που με ακολουθούν στη βόλτα με το καρότσι των παιδιών, σαν να ηταν εκπαιδευμένα σκυλιά!! Ασε που ειναι πανέξυπνα και αυτόνομα ζώα, χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα! Τι να αντιληφθείς όμως εσυ απο ολα αυτα... Σου επιστρέφω μέσα στα μούτρα σου, ολα όσα προσάπτεις στις γάτες, υποκείμενο!!!!!

 6. Βασίλης

  Εγώ απορώ πώς έχουν μείνει άτομα που διαβάζουν ακόμα lifo, την αυριανή των wannabe χιπστερο-φελών,την αποθέωση της μόρφωσης απαρίθμησης τσιτάτων και πολιτικής παιδείας που κυμαίνεται μεταξύ ποταμιού και νυκοκυραίικου μικροαστικού απολιτίκ.

  Τράτζικ, που θα λέγανε και οι γελοίοι συντάκτες της.

  Αλλά τί να κάνουμε, όταν "γελοίες μορφές" όπως η Patricia Highsmith και ο Edgar Allan Poe εμπνέονταν από τις γάτες για να γράψουν λογοτεχνικά διαμάντια, στην Ελλάδα εχουμε τον Τσαγκαρουσιάνο της lifo να γράφει για τα κομπλεξικά απωθημένα του.

 7. αννα

  ο τσαγκαρουσιανος με τις εξηγήσεις του που είναι επαρκείς και πειστικες, καθαρισε. ΕΣΥ ΟΜΩΣ, με τον χαρακτηρισμο που του δινεις, καηκες. ΜΑΛΛΟΝ εισαι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ, παντως φιλόζωος, σου το αναγνωρίζω.

 8. neda

  Η απόλυτη ενσάρκωση της έννοιας "τρικυμια εν κρανίω"..τοσο ασύνδετο κείμενο καιρό είχα να διαβάσω!!Α και μην ξεχνιόμαστε...νιαουυυυ!!!

 9. AlexanderGreek

  Your comment is awaiting moderation.

  Αν και εχω γατες τα τελευταια 25 χρονια, θα ελεγα οτι το αρθρο δεν υποκινεί τιποτε άλλο πέραν του γέλιου. Ειναι η αποψη του, τι να κανουμε, τα λεει και μαλλον χαριτωμενα.

  Τα γατόνια έχουν κι αυτα συναισθηματισμό, ενδεχομένως όμως να είναι πιό "εγωκεντρικα" απο τα σκυλια. Οκ. Και μερικοί άνθρωποι έτσι ειναι, δεν παύουν να είναι αξιαγάπητοι όμως.

  Στην τελική ποιοι ειμαστε εμεις που θα απαγορευσουμε σε καποιον να αντιπαθεί κατι; (γατες/περιστερια/μπαμιες κλπ). Ποσο φασιστικο μπορει να ειναι κατι τετοιο εκ μερους μας;

  Εκτος και το παίρνουμε σαν "σκυλοι vs γατες" οποτε αντιδρουμε οπαδικα. Να μοιρασουμε τις "θυρες" τοτε.

  Εν κατακλείδι βρίσκω μάλλον υπερβολικές τις αντιδράσεις, ενώ το άρθρο αρκετά χιουμοριστικό κι εν πάσει περιπτώσει γουστα ειναι αυτα, τι να κανουμε, και η lifo δεν αρεσει σε ολους!

  Πηγή: https://www.zoosos.gr/tin-eksontosi-ton-gation-epithumei-o-stathis-tsagkarousianos/#comment-27904#ixzz3sE9EY1wW

 10. Θάνος

  http://www.lifo.gr/articles/opinions/81645
  Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο στην παραπάνω σελίδα, το βάζω εδώ, ως απάντηση στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο.

  Πρώτον, τέτοιο χιούμορ αν το έκανε κάποιος για ανθρώπους, εσύ θα συμφωνούσες; Ή θα θεωρούσες ότι είναι ανήθικο να κάνουμε χιούμορ με τον πόνο των άλλων; Δεύτερον, όταν λέμε κάτι ειρωνικά, το κάνουμε με τρόπο που να γίνεται αντιληπτό, ενώ εσύ το έκανες σαν να επιδίωκες να γίνει πιστευτό. Από πού θα γίνονταν αντιληπτό ότι είναι χιούμορ; Από το γεγονός ότι είναι υπερβολή; Μα ένα σωρό άνθρωποι φέρονται στα ζώα τόσο και περισσότερο ακραία. Παράδειγμα: αν σου πω ότι ψηφίζεται νόμος που θα μας υποχρεώνει να περπατάμε με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω, θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ψέμα. Αν πω όμως ότι ψηφίζεται νόμος που θα φορολογείται η χρήση ιντερνετ, ανάλογα με τα δεδομένα που θα κατεβάζει κάποιος, ε… δεν θα είναι λογικό να αρχίσεις να ανησυχείς;

  Δες εδώ ένα κείμενο που είναι γραμμένο με ειρωνεία.
  https://pbs.twimg.com/media/CQ9KrIWWsAA0cG2.jpg:large

 11. venus

  Τιποτα δεν επιθυμει το αταλαντο τσοκαρο ονοματος Τσαγκαρουσιανος!
  Ειναι κι αυτος, οπως και τα 90% των αυτοαποκαλουμενων δημοσιογραφων της ελληνικης επικρατειας, ενας βιοπαλαιστης, αξιολυπητος εμπορας σαπιων λαχανικων στη λαϊκη αγορα των ηλιθιων αναγνωστων του.
  Εκεινων που δεν εχουν καμμια ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον, με η χωρις Τσιπρα, με η χωρις φαγωσιμες γατες Κινας, με η χωρις Τσαγκαρογλυφτες.
  Και για να το ξεχνανε αυτο, διαβαζουν τα μοχθηρα υπολειμματα του εκπορνευμενου τυπου, μια ένδειξη της διανοητικης μικρότητας (και της νοσηρής υποτελειας) ενος λαου που πνεει τα λισθια.
  Τετοια δημοσιογραφικα τσοκαρα δεν ειναι πρωτοτυπα, ουτε και καινουργια.
  Ειναι τα προϊοντα που πουλιωνται στο επακρον οταν σε μια χωρα εχει ξεπουληθει το μελλον, η ελπιδα, η ανθρωπινη αξιοπρεπεια.
  Και οσο λιγοτερη συγγενεια εχουν τα θεματα που πουλανε με την ισχυουσα μιζερια, τοσο πιο μεγαλη ειναι η επιρροια του παυσιπονου.
  Γιατι εδραιωνουν την ψευδαισθηση στον ελληνικο λαο οτι μπορει ακομα να διασκεδαζει με γατες του Αγιου Βερναρδου και γραφικους Αντωναρες απο την Αναφη, οταν καθε τριτος Ελληνας ειναι ανεργος και οι μισοι ζουνε απο τα σκουπιδια.
  Σχετικα με αυτη την μιζερια και «τα ελεεινα υποκειμενα» που την συντηρουν δεν διαβασαμε τιποτα.

  Διαβασα ομως ενα γελοιο αποφθεγμα του κυριου Τσαγκαρουσιανου σε μια συνεντευξη: οτι «ο Τύπος εξακολουθεί να είναι το άλφα και το ωμέγα της σοβαρής δημοσιογραφίας και η τηλεόραση το απόλυτο μέσο συλλογικών ονείρων»
  Κι αυτο ισχυει, επειδη ψευδαισθησεις δρουν καλυτερα κι απο χαπια.
  Venus

 12. Andria

  Σοβαρά τώρα;; Μήπως το ελεεινό υποκείμενο είναι αυτός ο "κύριος"; Να κοιτά τα χάλια του! Τι ηλίθιος άνθρωπος Χριστέ μου!! Και πολύ ευγενική είμαι!

 13. αγγελικη

  μια και πιασαμε τη διανοηση, να πω κι εγω τον πονο μου. την παρασκευη 20 /11/15 , στις 7.30 μμ, η ερτ προβαλλει καποιο αγγλοφωνο ταξιδιωτικο ντοκυμανταιρ. ο ταξιδιωτης επισκεπτεται περιοχες μακρια απο τον πολιτισμο. κανοντας ζαπινγκ , πεφτω επανω στη σκηνη, οπου δυο φιλοι ζουν σε ενα ειδος πρωτογονου αγροτοσπιτου. και για να φανε, ο ενας παιρνει εναν κοκορα κατω απο ενα μεγαλο κοφινι -οπου , προφανως ηταν φυλακισμενο το πουλι- , του κραταει τα ποδια και το κεφαλι και ο φιλος του με μια μεγαλη μαχαιρα , τυπου μαντσετας, του κοβει το λαιμο - οχι μια κι εξω- αλλα σερνοντας τη λαμα δυο-τρεις φορες - πανω του. δεν θα μπω στη συζητηση για την αναιμακτη διατροφη. αλλα ,εκει, στα υψιπεδα της αγιας παρασκευης, ειναι δυνατον να μην ελεγωουν τι προβαλλουν και μαλιστα σε ωρα υψηλης τηλεθεασης? εκτος αν θελουν να σκληραγωγησουν τα παιδια που πιθανον ελκονται -και γιατι οχι?- απο ταξιδωτικα προγραμματα , και να τα εθισουν στη φρικη. το δευτερο που θελω να πω ειναι οτι δυστυχως δεν εχουμε το μπνοπωλιο στην κακομεταχειριση ζωων. ισως η γαλαζια μας πατριδα να εχει περισσοτερα περιστατικα.

 14. panagiotis

  καλά εσείς στο zoosos το δημοσιεύετε στα σοβαρά αυτό ή πάσχετε από κάποιο σοβαρό πρόβλημα αντίληψης? λυπηθείτε μας λίγο

  1. AlexanderGreek

   Αν και εχω γατες τα τελευταια 25 χρονια, θα ελεγα οτι το αρθρο δεν υποκινεί τιποτε άλλο πέραν του γέλιου. Ειναι η αποψη του, τι να κανουμε, τα λεει και μαλλον χαριτωμενα.

   Τα γατόνια έχουν κι αυτα συναισθηματισμό, ενδεχομένως όμως να είναι πιό "εγωκεντρικα" απο τα σκυλια. Οκ. Και μερικοί άνθρωποι έτσι ειναι, δεν παύουν να είναι αξιαγάπητοι όμως.

   Στην τελική ποιοι ειμαστε εμεις που θα απαγορευσουμε σε καποιον να αντιπαθεί κατι; (γατες/περιστερια/μπαμιες κλπ). Ποσο φασιστικο μπορει να ειναι κατι τετοιο εκ μερους μας;

   Εκτος και το παίρνουμε σαν "σκυλοι vs γατες" οποτε αντιδρουμε οπαδικα. Να μοιρασουμε τις "θυρες" τοτε.

   Εν κατακλείδι βρίσκω μάλλον υπερβολικές τις αντιδράσεις, ενώ το άρθρο αρκετά χιουμοριστικό κι εν πάσει περιπτώσει γουστα ειναι αυτα, τι να κανουμε, και η lifo δεν αρεσει σε ολους!

 15. Θάνος

  Τσαγκαρουσιάνο, πολέμα αυτούς που σε φοβέριζαν ότι η γάτα θα σου φάει το πουλάκι και όχι τις γάτες. Αυτοί είναι τα ελεεινά υποκείμενα και σε έκαναν σαν τα μούτρα τους.

  1. Ανθή

   Το πιο ωραίο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και καιρό! Για αυτά τα θέματα υπάρχουν οι ψυχολόγοι, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε τα ψυχολογικά μας στο ίντερνετ. Κυκλοφορούν ήδη πολλοί ανώμαλοι ανάμεσα μας, δεν χρειάζεται να τους εμψυχωνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.