Στηρίξτε μας

Τι λέει ο Αργύρης Ντινόπουλος για τον σκύλο που τον δάγκωσε

22 Μαΐου 2013 16:53 | Επικαιρότητα
Τι λέει ο Αργύρης Ντινόπουλος για τον σκύλο που τον δάγκωσε

Στην προσωπική του ιστοσελίδα www.protigrami.com δημοσίευσε την απάντηση του ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ., σχετικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν κυρίως στο διαδίκτυο, όταν έγινε γνωστό ότι δαγκώθηκε από έναν σκύλο στις 9 Μαΐου στην παραλία του Λολαντώνη στην Πάρο.

Ο βουλευτής δίνει τη δική του μαρτυρία για όσα έγιναν εκείνη τη μέρα σε σχέση με τις ανακρίβειες που γράφτηκαν στο διαδίκτυο ή ειπώθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. Θυμίζουμε ότι πρώτο το www.zoosos.gr αναφέρθηκε αναλυτικά στο συμβάν, έδειξε τις φωτογραφίες του σκύλου Ρίνγκο, και έφερε στη δημοσιότητα τα όσα λένε οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου σχετικά με το δάγκωμα.

Ο βουλευτής, επιμένει ότι δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ζώου, αν σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ανταλλάξει κάμποσες επισκέψεις, έχουν συνφάγει και ο κ. Ντινόπουλος ήταν καλεσμένος στον γάμο του γιου του Ν.Π., που είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Ringo (4) 0

Ολόκληρη η απάντηση του Αργύρη Ντινόπουλου

«Επειδή έχω σκύλο εδώ και πολλά χρόνια (τον αγαπημένο μας Μπαζ), επειδή ως δήμαρχος Βριλησσίων ασχολήθηκα με την προστασία των αδέσποτων (την περίοδο, μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων όταν κάποιοι ήθελαν να τα θανατώσουν!), επειδή είμαι φίλος και υποστηρικτής του Συλλόγου «SOS Αδέσποτα Βριλησσίων» και επειδή εγράφησαν διάφορα τερατώδη (ειδικά τις τελευταίες δύο ημέρες) σχετικά με τον «σκύλο που δάγκωσε τον Ντινόπουλο» θέλω, με την σειρά μου (και για πρώτη φορά!) να πω τα παρακάτω.

Το γεγονός

Στις 9 Μαΐου, στις 8 το πρωί , μου επιτέθηκε σκύλος στην παραλία του Λωλαντώνη στην Πάρο και με δάγκωσε στα δύο πόδια. Τον σκύλο αυτόν δεν τον γνώριζα. Στην περιοχή του Λωλαντώνη νοικιάζω σπίτι ενός δωματίου με κουζίνα το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Φίλοι μου, ντόπιοι, με πληροφόρησαν ( από την περιγραφή του σκύλου που τους έκανα) ότι το σκυλί ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία ο οποίος διαθέτει βίλα στην περιοχή μέσα σε μεγάλη έκταση. Τον γνωρίζω, χωρίς βέβαια να έχω φιλική σχέση μαζί του.

Για πρώτη φορά επισκέφθηκα την βίλα του στις 9 Μαΐου, στις 08.30 το πρωί, όπου διαπίστωσα ότι, μέσα σε ένα τεράστιο σιδερόφρακτο κλουβί, βρισκόταν ένα σκυλί που αναγνώρισα ότι ήταν το σκυλί που με είχε δαγκώσει.

Το σκυλί ήταν εμβολιασμένο , αλλά ο ιδιοκτήτης του παραδέχθηκε ότι ήταν επιθετικό γι’ αυτό άλλωστε είχε κατασκευάσει το τεράστιο σιδερόφρακτο κλουβί μέσα στο οποίο αυτό διέμενε, όταν δεν το άφηναν ελεύθερο να κυκλοφορεί στις παραλίες.

Ντόπιοι με πληροφόρησαν ότι, δυστυχώς, το συγκεκριμένο σκυλί (ασφαλώς χωρίς δική του υπαιτιότητα) εκδηλώνει, εδώ και καιρό, επιθετική συμπεριφορά όχι μόνον προς ανθρώπους, αλλά και προς άλλα μικρότερα ζώα της περιοχής.

Στις 10.00 επισκέφθηκα τον χειρουργό ιατρό Γιάννη Τσιγώνια, ο οποίος περιποιήθηκε τα τραύματα στα δύο πόδια, στις 10.15 πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και δήλωσα το γεγονός, τονίζοντας στον αξιωματικό υπηρεσίας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσα να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου και στις 10.45 αναχώρησα (με εισιτήριο το οποίο είχε εκδοθεί πριν πολλές ημέρες) ακτοπλοϊκώς (στο κατάστρωμα του Blue Star) για τον Πειραιά.

Η καταγραφή του γεγονότος στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε για να εξετάσει το σκυλί κτηνίατρος, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Πράγματι το σκυλί εξετάστηκε από τον κτηνίατρο Νίκο Τσιγώνια, στον οποίο αναγκάστηκα να τηλεφωνήσω δύο ημέρες μετά (στις 11 Μαΐου) όταν παρουσιάστηκε έντονο οίδημα, πυρετός και πόνος στο αριστερό πόδι.

Με διαβεβαίωσε ότι από την εξέταση είχε προκύψει ότι το σκυλί ήταν υγιές, αλλά ότι έπρεπε να ακολουθήσει και δεύτερη εξέταση μία εβδομάδα μετά το δάγκωμα.

Επειδή ο πόνος ήταν έντονος πήγα, στις 11 Μαΐου, στις 14.30, στο χειρουργικό τμήμα του εφημερεύοντος Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου μου συνέστησαν ισχυρή αντιβίωση για μια εβδομάδα αφού το δάγκωμα του σκύλου είχε μεταδώσει κάποια (άγνωστα) μικρόβια.

Με την αντιβίωση το οίδημα σιγά- σιγά υποχώρησε και σε μια εβδομάδα το τραύμα ιάθηκε.

Περί δημοσιογραφίας

Στις 14 Μαΐου, στις 15.30, μου τηλεφώνησε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής και με πληροφόρησε ότι κάποια ιστολόγια έγραφαν πως με δάγκωσε… αδέσποτο σκυλί σε… σοκάκι της Πάρου.

Με ρώτησε αν ήταν αλήθεια. Του περιέγραψα το περιστατικό όπως ακριβώς συνέβη.

Αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά που μίλησα σε δημοσιογράφο για το δάγκωμα του σκυλιού και μάλιστα ύστερα από δικό του τηλεφώνημα, αφού ο Τάκης Χατζής, ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, θέλησε να διασταυρώσει την πληροφορία.

Αυτό, δηλαδή, ακριβώς που δεν έκαναν όσοι (όχι πολλοί) έγραψαν διάφορα άλλα… από το (όποιο) μυαλό τους.

Η αγάπη για τα ζώα

Πιστεύω ότι η αγάπη για τα ζώα απαιτεί και υπευθυνότητα από τους ανθρώπους ώστε να προστατεύουν πρώτα από όλα το δικό τους σκυλί και μετά τους συνανθρώπους τους αλλά και τα άλλα ζώα από τυχόν επιθετική συμπεριφορά του σκυλιού τους.

Γιατί καλά τώρα ο (διόλου ευθυνόμενος) Ρίγκο δάγκωσε βουλευτή, σκορπώντας ρίγη χαράς σε όσους αποστρέφονται το πολιτικό σύστημα ή εμένα προσωπικά (και των οποίων τα σχόλια, ως δημόσιο πρόσωπο, κατανοώ)

Τι θα γινόταν όμως αν είχε δαγκώσει κάποιον άλλο;

Ας μην μιλήσουμε, όμως, για ρεπορτάζ…

Όσο για αυτούς που δήθεν έκαναν ρεπορτάζ και έγραψαν τερατώδεις ανοησίες… έ… τι να κάνουμε παιδιά , όπως όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι, έτσι και όλοι οι ρεπόρτερ δεν είμαστε, επίσης, ίδιοι.

Αυτό, βεβαίως, έχει σχέση με την επαγγελματική επάρκεια.

Αλλά υπάρχει και η επαγγελματική ηθική.

Θα τολμήσετε να αναρτήσετε ( ή να καταχωρήσετε) αυτές τις 793 λεξούλες;».

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο σκύλος που δάγκωσε τον βουλευτή στην Πάρο

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. olga avrilia

  ειναι τοσο φαρισαιοε που δεν αξιζει ν ασχοληθεις μαζι του....τοσο υποκριτης που ειναι για φτυσιμο...λεει οτι εκανε στα βριλησια οταν περασε κι απο κει ο πισινος του...μια τρυπα στο νερο εκανε ο φαφλατας..με ποια αδεσποτα ασχοληθηκε ο υπερφιαλος πολιτικαντης του κερατα???σε ποιον τα πουλαει αυτα το λαμογιο??
  να μαζευτουμε ολοι να τους δαγκωσουμε εμεις...οχι μονον αυτον αλλα ολους τους τελωνες και φαρισαιους που μας.."κουνιουνται"!! δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ειναι καραγκιοζακια και μας το παιζουν βουλευτες κι εθνοσωτηρες??
  ευτυχως που ειναι καλα στην υγεια του ο σκυλακος και δεν μολυνθηκε απο τον...αντε μην πω!!!

 2. Σκεπτομενος Ελληνας

  αντε ρε καραγκιοζακο που θα μας πεις οτι προσωποποιουμε σε σενα το πολιτικο συστημα. και σκοτωθηκαν οι Αρχες να χιλιοεξυπηρετησουν κιολας. Γιατι αυτο εγινε, σκοτωθηκαν να σε εξυπηρετησουν. Αν ηταν για κανα παλαβο που πυροβολει σκυλια σιγα μην ετρεχαν η για καμια θεια που δηλητηριαζει γατες. Τουλαχιστον γραφεις μια χαρα και εξυπνα, χωρισμενα σε καιφαλαιακια για να μην χανεσαι. Θα σου χρειαστει γιαν αβγαλεις κανα μερκαματο γιατι τελευταια σου ηταν να σε ταιζουμε εκει μεσα. Και ναι ειναι προσωπικη μου αποψη...Θα τολμησεις Ελενη να αναρτησεις η να καταχωρισεις λιγες λεξουλες που σου στελνω? Γιατι απο οτι καταλαβα με τετοιες μικρομπακαλιστικες φτηνες ατακες δημοσιευεται ότι ηλιθιοτητα θελει να δημοσιευσει κανεις

 3. parask. oliver

  εδώ το όνειρο, εδώ και το θαύμα, μόνο που τον βλέπω και τον ακούω δεν μπορώ να τον πιστέψω αν και σε γενικές γραμμές ότι δηλώνει είναι "πολιτικά ορθό"....
  Ωστόσο όπως έχει πει ο Μπάροουζ ο Γουίλιαμ αλλά για άλλο αντικείμενο (που όμως εύκολα προσαρμόζεται) μια φορά πολιτικός πάντα πολιτικός..
  αγαπητέ μορφωμένε αμόρφωτε ντινόπουλε, οι αρρώστειες που με τον εμβολιασμό θωρακίζουν ένα σκύλο από την πιθανότητα να νοσήσει, δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο. Εκτός από τη λύσσα όπου η πολιτεία αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Λεπτοσπείρωση, μόρβα, τύφο κλπ είναι αδύνατον να κολήσσει άνθρωπος από σκύλο. Βέβαια λεπτοσπείρωση μπορεί να κολήσσει κανείς από κουτάκι αναψυκτικού πάνω στο όποίο έχει βολτάρει μολυσμένο ποντικάκι..(κεφάλαιο ζωοανθρωπονόσοι...)
  Αντιβίωση έπρεπε να πάρετε από την πρώτη στιγμή (amoxil-augmentin και zandac για το στομαχάκι), αυτό ένας μορφωμένος άνθρωπος το γνωρίζει εξόρισμού όταν πρόκειται για βαθειές πληγές , νυχιε΄ς σκύλου-γάτας. Σταφυλόκοκος, στρεπτόκοκος και cia παραμονεύουν.
  Αρμόδια είναι η κτηνιατρική υπηρεσία.....και όχι το Α.Τ
  Η επανεξέταση του σκύλου σε μια εβδομάδα τι νόημα έχει...??? μήπως μέχρι τότε έχει λυσσάξει ??
  Άντε καληνύχτα και χαιρετισμούς στον Μπαζ (γαλλικό μπουλντόγκ είναι...???)

 4. Μαρί

  Κρίμα που δεν ήταν και λυσσασμένος ο ρίγκος λοιπόν για να γίνουν τα ρίγη ανατριχίλα! Μαυρογιαλούρο.

 5. δημήτρης

  "ως δήμαρχος ασχολήθηκα μπλα μπλα μπλα"

  Πες μας: Πόσες στειρώσεις, πόσες νοσηλείες, σκύλων & γατιών κατά τη θητεία σου.

  Όχι σαν τους κλασικούς περίεργους που λένε "είχα και εγώ σκυλί 15 χρόνια"...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.