Στηρίξτε μας

Τι ισχύει για τους σκύλους στις παραλίες βάσει του νέου νόμου 4830/2021

19 Σεπτεμβρίου 2021 08:00 | Επικαιρότητα
Τι ισχύει για τους σκύλους στις παραλίες βάσει του νέου νόμου 4830/2021

Η παρουσία σκύλων στις ακτές και στη θάλασσα ξεσηκώνει συχνά αντιδράσεις από εκείνους που δεν αγαπούν τα ζώα και δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι μοναδική πηγή μόλυνσης ακτών και θαλασσών είναι ο άνθρωπος καθώς τα ζώα ούτε σκουπίδια πετούν ούτε ουρούν μέσα στο νερό.

Ο νόμος 4830/2021 που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 15 Σεπτεμβρίου ορίζει ότι τα σκυλιά επιτρέπονται σε μη οργανωμένες παραλίες και στη θάλασσα αλλά όχι σε οργανωμένες (αν ο διαχειριστής της παραλίας δεν το επιτρέπει και έχει αναρτήσει σχετική πινακίδα) και δεν επιτρέπονται ούτε σε ακτές με Γαλάζια Σημαία γιατί δυστυχώς και ο νομοθέτης επέλεξε να συμβαδίσει με εκείνους που θεωρούν τα ζώα, τα σκυλιά, μιαρά.

Στο άρθρο 19 διαβάζουμε τα εξής: «Πρόσβαση σε παραλίες

  1. Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, καθώς και στη θάλασσα. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.
  2. Στις οργανωμένες παραλίες, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 71/2020 (Α’ 166), η πρόσβαση σκύλων επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται για σκύλους βοήθειας ή εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.
  3. Με την επιφύλαξη του άρθρου 21, απαγορεύεται η πρόσβαση σκύλων σε παραλίες με πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.».

Το Προεδρικό Διάταγμα 71/2020

Άρθρο 1

Ορισμοί

Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, οι όροι που χρησιμοποιούνται έχουν την ακόλουθη έννοια:

  1. Λουτρική εγκατάσταση: Ο κατάλληλα οργανωμένος χώρος του αιγιαλού ή του αιγιαλού και της παραλίας ή της ζώνης λιμένα, στον οποίο εισέρχονται άτομα, με την καταβολή εισιτηρίου (αντιτίμου), για λήψη λουτρού στην έμπροσθεν αυτού θαλάσσια περιοχή ή ο χώρος του αιγιαλού ή του αιγιαλού και της παραλίας ή της ζώνης λιμένα, ο οποίος (χώρος) είναι πολυσύχναστος, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 11.

Διαβάστε επίσης:

Β. Τάκη: Οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος και επιτρέπεται να έχουμε τα σκυλιά μας μαζί μας (ηχητικό)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.