Στηρίξτε μας

Τι απαντάει η γκρούμερ που από λάθος της σκύλος κρεμάστηκε στην Κτηνιατρική Κλινική «Κυανούς Σταυρός»

19 Ιουλίου 2018 20:53 | Επικαιρότητα
Τι απαντάει η γκρούμερ που από λάθος της σκύλος κρεμάστηκε στην Κτηνιατρική Κλινική «Κυανούς Σταυρός»

Ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στις 16 Ιουλίου στον χώρο της κτηνιατρικής κλινικής «Κυανούς Σταυρός» η οποία ανήκει στην κτηνίατρο Ειρήνη Ταπούτη και βρίσκεται στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας στην Εύβοια έχει γίνει αίτια για το ξέσπασμα μιας διαδικτυακής «μάχης» με συνωμοσιολογικά χαρακτηριστικά και διασυρμό εμπλεκόμενων και μη άνευ προηγούμενου.

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε την περασμένη Δευτέρα μια γυναίκα πήγε τα τρία σκυλιά της για κούρεμα στις εγκαταστάσεις της κλινικής καθώς είχε συνεννοηθεί για την περιποίηση τους με την επαγγελματία γκρούμερ την οποία γνώριζε καθώς είχε υιοθετήσει παλιότερα ένα σκυλάκι που εκείνη είχε σώσει.

Η κομμώτρια των σκυλιών, η Κατερίνα Γεωργίου, η οποία ασχολείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με τη φροντίδα και τη σωτηρία αδέσποτων στην Εύβοια κούρεψε το ένα σκυλάκι, τη Λίλα, την οποία όμως άφησε για λίγο – όπως επισημαίνει – μόνη της χωρίς να τη βλέπει πάνω στο τραπέζι, καθώς ήθελε να ρίξει μια ματιά στα άλλα δύο σκυλιά που φώναζαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά το ζώο στην προσπάθεια του να κατέβει από εκεί να κρεμαστεί, να πνιγεί από το περιλαίμιο που ήταν δεμένο στον πάγκο και κατά την πτώση και τον απαγχονισμό να δαγκώσει τη γλώσσα του γι’ αυτό και στις φωτογραφίες φαίνονται αίματα. Μόλις το συμβάν έχει γνωστό μέσω facebook από την ιδιοκτήτρια του ζώου η οποία δεν ήταν παρούσα κατά το κούρεμα επικράτησε πανδαιμόνιο σχολίων, κοινοποιήσεων, απειλών και «αποκαλύψεων».

Την επόμενη μέρα η κτηνιατρική κλινική «Κυανούς Σταυρούς» εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν διαχωρίζοντας τη θέση της και τονίζοντας ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με την γκρούμερ και πως πλην του κουρέματος δεν έγινε καμιά επέμβαση, κτηνιατρική πράξη κανενός είδους στο ζώο, καθώς στο διαδίκτυο διακινούνταν πολλά σενάρια αναφορικά με το τι μπορεί να συνέβη, τι μπορεί να έκαναν εκεί στο ζώο και τελική η Λίλα πέθανε…

Σήμερα η κα Γεωργίου έστειλε στο www.zoosos.gr τη δική της απάντηση για τα γεγονότα, με την οποία αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη καθώς εξαιτίας δικής της αμέλειας πέθανε το ζώο, εξηγεί πόσο της στοιχίζει το γεγονός ότι ένα σκυλί, που γνώριζε και αγαπούσε, πέθανε και ευθύνεται γι’ αυτό έστω και αθέλητα, επισημαίνει ότι η κτηνιατρική κλινική, που έχει προσφέρει τόσο έργο για τη σωτηρία αναρίθμητων ζώων, λοιδορείται αδίκως και παράλληλα τονίζει πως ένα τραγικό συμβάν έγινε αιτία για να ρίξουν κάποιοι τόνους λάσπης.

Τι απαντάει η γυναίκα που κούρεψε τον σκύλο

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη και συντετριμμένη και η καρδιά μου έχει σπάσει για πάντα. Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιουλίου για το οποίο αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Την Κατερίνα - ιδιοκτήτρια της Λίλας - τη γνώρισα πριν λίγους μήνες που υιοθέτησε ένα κουτάβι που είχα βρει στον δρόμο πεταμένο σε μια κούτα, περιέθαλψα και φιλοξένησα. Από τότε ήμουν στο πλευρό της και είχαμε τακτική επικοινωνία για το σκυλί το οποίο είχα καλλωπίσει και είχα κάνει εξετάσεις με δικά μου έξοδα. Η ίδια λοιπόν ζήτησε να κουρέψω και τα τρία σκυλιά της και μου τα έφερε και έφυγε.

Lila 2Το ζώο που πέθανε.

Αφού τελείωσα το κούρεμα της Λίλας και ενώ τα αλλά φώναζαν, την άφησα για πολύ λίγο στο τραπέζι για να βάλω μέσα ένα άλλο σκυλί. Δυστυχώς το κακό δεν άργησε να συμβεί και η Λίλα στην προσπάθεια της να φύγει από το τραπέζι - ενώ η ιδιοκτήτρια με είχε διαβεβαιώσει ότι τα σκυλιά ήταν συνηθισμένα στη διαδικασία του κουρέματος αφού το έκαναν συχνά για πολλά χρονιά - πνίγηκε.

Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου και χτυπώ ακόμα το κεφάλι μου στον τοίχο πως μπλόκαρε το μυαλό μου σε μια στιγμή και άφησα μόνο του το σκυλί έστω και ελάχιστα, γιατί αυτή η αμέλεια στοίχισε την ψυχούλα ενός σκυλιού για τα οποία όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι έχω δώσει γη και ύδωρ τα τελευταία χρόνια της ζωής μου. Λυπάμαι για αυτούς που με κρίνουν χωρίς να με γνωρίζουν γιατί όσοι με ξέρουν προσωπικά αλλά και μέσα από το διαδίκτυο βλέπουν την αγωνιώδη προσπάθεια να σώσω σκυλιά από αρρώστιες, κακουχίες και κακοποιήσεις εις βάρος του χρόνου, της ζωής και της τσέπης μου. Λυπάμαι πραγματικά για την Κατερίνα και την απώλεια της γιατί τη Λίλα την αγαπούσα και εγώ.

Λυπάμαι πραγματικά για την κλινική Κυανούς Σταύρος που βάλλεται και λοιδορείται χωρίς να έχει κάνει κανένα λάθος και ενώ έχει βοηθήσει χιλιάδες αδέσποτα. Λυπάμαι πολύ για όλη αυτή την ανθρωποφαγία που γίνεται αυτές τις μέρες που δεν συνάδει με ένα θλιβερό γεγονός. Λυπάμαι πολύ γιατί στην ανάρτηση της ιδιοκτήτριας υπάρχουν υπονοούμενα ότι κάτι άλλο συνέβη ενώ η ίδια της είπα όλη την αλήθεια. Λυπάμαι πολύ που βγήκαν πολλοί χρησιμοποιώντας το όνομα μου παραβιάζοντας κατάφωρα τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Λυπάμαι πολύ που βάλλεται βάναυσα η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου. Το θέμα πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί έχει πάρει τη νομική οδό».

Τι απάντησε η κτηνιατρική κλινική «Κυανούς Σταυρός» 

Mέσω facebook στις 17 Ιουλίου η κτηνιατρική κλινική «Κυανούς Σταυρός» απάντησε τα εξής: «Προς κα Katerina Voziki
Εκ της διεύθυνσης της κλινικής μικρών ζώων με την επωνυμία “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”, στην αντίληψη της οποίας υπέπεσε η παρούσα ανάρτηση σας, εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το ατυχές περιστατικό του άδικου χαμού της μικρής σκυλίτσας σας με το όνομα “Λίλα” δηλώνοντας σε σάς την αμέριστη συμπαράσταση. Ωστόσο, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλετε να διευκρινίσετε ότι το κούρεμα της μικρής Λίλας και την παροχή, στο σύνολο των υπηρεσιών καλλωπισμού του, είχατε συμφωνήσει όχι με κάποιον εκπρόσωπο ή με οποιασδήποτε άλλης μορφής εργασιακή σχέση συνδεόμενο με την κλινική μας πρόσωπο, αλλά απευθείας με την κυρία, Αικατερίνη Γεωργίου.

Η κα Γεωργίου ασχολείται αποκλειστικώς με το κούρεμα και την περιποίηση των ζώων, χωρίς ωστόσο να την συνδέει ουδεμία εργασιακή σχέση με εμάς. Προς τούτο οφείλετε να διευκρινίσετε ότι το ραντεβού έλαβε χώρα στους χώρους της κλινικής, όπου φιλοξενήθηκε η κα Γεωργίου κατόπιν αιτήματος της, λόγω έλλειψης άλλου ικανού χώρου, χωρίς όμως αυτή να έχει οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση με την κλινική και την εταιρία μας. Τούτο δε το γνωρίζατε πολύ καλά, καθώς σας δηλώθηκε ρητά από εκείνη κατά την επικοινωνία που προηγήθηκε μεταξύ σας, πριν ορίσετε το συγκεκριμένο ραντεβού.
Καμία ιατρική πράξη δεν προηγήθηκε του συμβάντος, ενώ το προσωπικό της κλινικής δεν ήρθε σε καμία επαφή με το μικρό ζώο. Ως εκ τούτου καμία ευθύνη δε βαρύνει την κλινική μας, καθώς ο χώρος του κομμωτηρίου είναι ανεξάρτητος και το συγκεκριμένο πρόσωπο που ασχολήθηκε με το κούρεμα των ζώων δεν ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό του ιατρείου μου.

Αποκλειστικώς υπεύθυνη για το ατυχές συμβάν, όπως άλλωστε αναγνώρισε και με ρητή δήλωση της η ίδια η κυρία Γεωργίου και μόνον, η οποία μάλιστα ως ευσυνείδητο άτομο προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσε.

Επειδή από την ατυχή διατύπωση της ανάρτησης προκύπτει σύνδεση με την κλινική μας, οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια το συντομότερο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν τέλεση του αδικήματος τη δυσφήμησης έως και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μας εξαιτίας του αναληθούς περιεχομένου της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Σας εκφράζουμε και πάλι τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τον άδικο χαμό του μικρού ζώου σας. Η Κλινική μας έχει κατ' επανάληψη αποδείξει την αγάπη της και την προσήλωσή της στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για την περίθαλψη και φροντίδα των ζώων.».

Τι έγραψε στο facebook η ιδιοκτήτρια του σκυλιού στις 16 Ιουλίου

Στις 16 Ιουλίου η Κατερίνα Βοζίκη έγραψε τα εξής στο facebook: «Σήμερα πήγα την Λιλα μου να την κουρέψω στο ιατρείο της Ταπουτη Ειρήνης στην Νέα Λαμψακο Χαλκίδας. Δυστυχώς ενώ την κουρεψαν την άφησαν με το λουράκι και πνίγηκε. Θερμή παράκληση αν κάποιος ήταν 12 με 2 το μεσημέρι στο ιατρείο και είδε κάτι ή άκουσε ας μου στείλει μήνυμα.
Μου λείπεις πάρα πολύ μικρούλι μου .😭😭😭».

VozikiKaterinaKlinikiTapouti

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. Αρετη

  Για ενα λαθος ειναι αδικο να κρεμας καποιον ετσι. Γιαυτους που το κανουν επιτηδες τι κανετε; Εχετε χαζεψει ολοι! Αρκετα θα εχει η γυναικα τωρα. Εκει που μπορειτε να πατησετε πατατε . Εκει που πρεπει ειστε κοτες!

  1. Μαρια

   Μα δεν κατηγορησε καποιον.Αναφερε το περιστατικο και πολυ καλα εκανε.Καλο θα ηταν να παραδεχτουν το γεγονος που εγινε αντι να κατηγορουν την κοπελα που εχασε το σκυλακι της εξαιτιας καποιου/ας.Τωρα τι ζητανε τα ρεστα? Ντροπη τους.Σας να μην εγινε στο χωρο τους.Εφοσον δεν ηταν εργασιακη σχεση ποιος θα εκοβε αποδειξη?Ολα αυτα πρεπει να ξεκαθαριστουν

 2. Εύα

  Είμαι σίγουρη πως πλήθος ανθρώπων θα έρθουν να φάνε την γκρούμερ. Εγώ λυπάμαι, θα σας απογοητεύσω... Ναι, φυσικά είναι λάθος της που εξ αιτίας του πέθανε η Λίλη. Όμως ένα σκυλί (πόσο μάλλον 3) είναι απρόβλεπτο, κι εγώ σαν 'μαμά' του είμαι εκεί στην διαδικασία του κουρέματος για να με νιώθει πως 'η μαμά είναι εδώ'.
  Η γκρούμερ που έπεσε να την 'φάει' ο 'του-καναπέως-δικηγορικοεισαγγελικός-κόσμος-του-φβ' (κάποιοι απ αυτούς πίσω από αντζέντες γνωστές σε πολλούς από μας) έχει κουρέψει και την Λούνα μου. Καλαζαρική/πεταμένη/λίγο πριν τον θάνατο τότε και μια προγκιπέσσα-Μπάρμπι σήμερα.
  Δυο χρόνια πρίν κάποιος κακός συμπολίτης μας έδωσε φόλα σε αδέσποτο που σύχναζε έξω απ το σχολείο μας. Τα παιδιά να κλαίνε κι εγώ να βάζω το θέμα στο φβ. Η 'δολοφόνος της Λίλης' ΄ξρθε με την αδελφή της, το πήραν και το έσωσαν. Λυπάμαι για την Λίλη, είναι μεγάλος πόνος να χάνεις το 'παρεάκι' σου, αλλά δεν τόσο μίσος και κακία βρε κόσμε;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.