Στηρίξτε μας

Συνελήφθησαν δύο άνδρες που μαχαίρωσαν και βασάνισαν σκύλο στη Νίκαια Αττικής

13 Οκτωβρίου 2020 23:18 | Καταγγελίες
Συνελήφθησαν δύο άνδρες που μαχαίρωσαν και βασάνισαν σκύλο στη Νίκαια Αττικής

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στο Α.Τ. Νίκαιας κρατούνται - στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για να απολογηθούν - οι δύο άνδρες που σύμφωνα με καταγγελία βασάνισαν σήμερα το πρωί έναν σκύλο στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας Αττικής, ο ένας μαχαιρώνοντας το ζώο και ο δεύτερος χτυπώντας το με μεταλλικό αντικείμενο.

 

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει το ζώο...

Το σκυλί, που κακοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Άγγελου Σικελιανού και Μετσόλη, μεταφέρθηκε στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να χειρουργηθεί και η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και παραμένει και μετά το χειρουργείο, καθώς υπέστη διάτρηση πνεύμονα από μαχαίρι (αιχμηρό αντικείμενο μεγάλης διαμέτρου) και είχε μεγάλη αιμορραγία.

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Σύνδεσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) μέσω facebook για την κατάσταση του ζώου επισημαίνει τα εξής: «Απίστευτη κτηνωδία ... Μόλις ενημερώθηκα ότι μετά από ειδοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ παρέλαβε βαρύτατα τραυματισμένο από μαχαίρι αδέσποτο ζώο.

Για την εξέλιξη του περιστατικού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του δημάρχου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη  Γιώργος Ιωακειμίδης-Β με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Αυτή την ώρα οι κτηνίατροι και νοσηλευτές μας δίνουν μάχη στο χειρουργείο για την επιβίωση του άτυχου ζώου. Η πρόγνωση είναι δύσκολη γιατί υπάρχει διάτρηση του πνεύμονα και βαρύτατη αιμορραγία. Εκ μέρους της διοίκησης, τους ευχαριστώ θερμά για την προσπάθεια τους.» καταλήγει ο κ. Γουρδομιχάλης.

NikaiaMaxairomenosSkylos13 10 2020 1 1Το έγγραφο που υπογράφει ο συντονιστής του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. Κυριάκος Αρμέντζος δείχνει πόσο βασανίστηκε αυτός ο σκύλος από τους ανθρώπους.

Η σοβαρότητα της κατάστασης του σκύλου λόγω της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε - σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα από τους δράστες - αποτυπώνεται και στο έγγραφο που υπογράφει ο συντονιστής του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. Κυριάκος Αρμέντζος, το οποίο και έδωσε στο www.zoosos.gr η Μάρθα Πουλτίδου μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων».

NikaiaMaxairomenosSkylosFacebook13 10 2020 1Η αρχική ανάρτηση στο facebook.

Το έγκλημα εις βάρος του ζώου θυμίζουμε ότι έγινε γνωστό μέσω facebook καθώς στη σελίδα «Φοβισμένα αδεσποτάκια Νεάπολης» αναρτήθηκε φωτογραφία του σκύλου που αιμορραγεί με την εξής περιγραφή: «Αυτός είναι γείτονάς μας ...!!!θαυμαστε τα έργα του!το μαχαίρωσε ...μήπως το αναγνωρίζει κάποιος?Νεάπολη νικαια».

Εικόνες από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω facebook η σελίδα «Φοβισμένα αδεσποτάκια Νεάπολης»

Λίγες ώρες μετά στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε και βίντεο με τους δράστες. Και η σχετική ανάρτηση ανέφερε τα εξής:

«Το καθικι λοιπονι μετο μπλε μαχαιρωνε....κ ο συνεργάτης του.  με το καρό βαραγε.....στη διάθεσή σας....».

Ζητούν από την Ν. Κεραμέως να απολύσει τον καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με επιστολή στους αρμόδιους φορείς ζητάει και την απόλυση του καθηγητή - δράστη αλλά και την επιβολή μεγάλων ποινών. Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής:

«1.Προς την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως

2.Προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας

3.Προς τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας της 13/10/29

Κοινοποίηση Εισαγγελέα Α.Π. κ. Β. Πλιώτα

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Αξιότιμη κα Προϊσταμένη Εισαγγελέα

Αξιότιμε κύριε /κυρία Εισαγγελέα Υπηρεσίας

Η ελληνική κοινωνία άναυδη και συγκλονισμένη παρακολουθεί τα ακραία περιστατικά βίας εναντίον ζώων, που διαδραματίζονται εξαιρετικά και ανησυχητικά συχνά  και που θεωρούμε, ότι σας είναι γνωστά.

Η οργή και η αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών υποχρέωσε κατά την γνώμη μας δυο Υπουργούς, τον Δικαιοσύνης και του ΥΠΑΑΤ και εξ όσων γνωρίζουμε και τον Υφυπουργό Εσωτερικών να δηλώσουν επίσημα ή στους Φορείς μας, ότι προχωρούν  άμεσα σε αυστηροποίηση των ποινών  για τους δράστες εγκλημάτων κατά των ζώων.

Τα δυο τελευταία ακραίας βαρβαρότητας περιστατικά στα Χανιά και το επίσης ακραίο σημερινό περιστατικό στη Νίκαια με δράστες έναν εκπαιδευτικό και έναν άλλο πολίτη  δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για τη μακροχρόνια ατιμωρησία, η οποία απετέλεσε  βασική αιτία της κατακόρυφης αύξησης και έξαρσης των περιστατικών βίας κατά κάθε είδους ζώου αλλά και του  αποτρόπαιου και αδιανόητου τρόπου βασανισμού και θανάτωσής τους.

Ζητάμε για το σημερινό περιστατικό

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fgreece%2Fnikaia-kathigitis-maxairone-me-mania-skylo-sti-mesi-tou-dromou%3Ffbclid%3DIwAR0xZPtpYPZe-5X-Bl1WwVadD9iVbAP80azcJcXyN2H7Ca0ffi8elrGcEbI&h=AT0YaXGQmOGN2mtym746p5Ov-CAOkpw6KR-TkNIPQaY-ISuy1Fb_qHi7RIUVePH2wPP96exZFX91RPODox2aHIzW6VFzV8Xz7xlz93ceqFxwDAa_kqRmqcO6zgMH6uxTkbUfoAFnCM9LWpeFrjY

από τη μεν Υπουργό Παιδείας, που συναντήσαμε σχετικά πρόσφατα ως Ομοσπονδία, την απόλυση του "εκπαιδευτικού που μετά μανίας και λύσσας μη φυσιολογικής σήμερα μαχαίρωνε δημόσια με σουγιά - που όπως δήλωσαν γείτονές του κρατάει πάντα μαζί του - και δεν το άφησε ούτε όταν αυτό λιποθύμησε και έπεσε κάτω αιμόφυρτο ενώ έτερος παρευρισκόμενος πολίτης το κτυπούσε με λοστό στο κρανίο, από δε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας  να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αφού συνελήφθη ήδη από τους αστυνομικούς, όπως και ο πολίτης  που το κτυπούσε ανηλεώς, χωρίς τις γνωστές αναβολές πλην των δύο νομίμων, η ποινή του δε να είναι χωρίς αναστολή και η μεγαλυτέρα που υπάρχει.

Μόνο η παραδειγματική τιμωρία του σημερινού εγκλήματος όσο και των δύο στα Χανιά μπορούν να συντελέσουν, όσον αφορά στον  τομέα της καταστολής, στο περιορισμό του κύκλου βίας κατά των ζώων.

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να δράσει, όπως πρέπει και η Υπουργός να πάρει όλα εκείνα τα πειθαρχικά μέσα που τους αξίζουν.

Γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα, ότι  οι εκπαιδευτικοί  έχουν χρέος να προβάλλουν τις αξίες της ζωής στα παιδιά και να τους ξυπνούν το καλό που έχουν μέσα τους.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός και η επίσης εκπαιδευτικός σύζυγος του τι αξίες θα παραδώσουν στα παιδιά; Αυτόν του σουγιά και της ανελέητης βίας;

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα επικαλεστούν κλασσικά την άμυνα απέναντι σε ένα επιθετικό τέρας, που είναι βεβαίως, όπως λένε οι γείτονες, ένα πολύ φιλικό σκυλί, που πάρα τους αφόρητους πόνους του δεν έδειξε κανένα σημείο επιθετικότητας στους ανθρώπους που το σήκωσαν για να το  μεταφέρουν σε κτηνίατρο για να χειρουργηθεί, όπως θα ήταν το φυσιολογικό.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΑΣ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

Έχετε Εσείς πια την ευθύνη, σαν Πολιτεία και σαν Δικαιοσύνη

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (70 Σωματεία)

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη».

Διαβάστε επίσης:

Ν. Μπομπολάκη: Πάγιο αίτημα μας η αυστηροποίηση ποινών για τα εγκλήματα εις βάρος ζώων (ηχητικό)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.