Στηρίξτε μας

Συνεχίζει την καταγραφή των γατοαποικιών ο Δήμος Αθηναίων

19 Ιουνίου 2024 23:35 | Επικαιρότητα
Συνεχίζει την καταγραφή των γατοαποικιών ο Δήμος Αθηναίων

Με ανακοίνωση του το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και φέτος επισημαίνει ότι προχωράει στην καταγραφή του πληθυσμού των γατιών, των γατοαποικιών της πρωτεύουσας και εσείς μπορείτε να βοηθήσετε ενημερώνοντας που υπάρχουν γάτες οι οποίες ζουν ομαδικά και ενδεχομένως σιτίζονται ή φροντίζονται από ιδιώτες, ώστε να υπάρχει έστω μια πιθανότητα κάποιες εξ αυτών να στειρωθούν. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει και πέρυσι το καλοκαίρι ότι προχωράει στην καταγραφή τα αποτελέσματα της οποίας αγνοούμε.

 

«Οι γάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό των μεγαλουπόλεων όπως η Αθήνα. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Δήμος Αθηναίων έχει περιθάλψει και στειρώσει περισσότερες από 6,500 αδέσποτες γάτες. Γνωρίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς γνωρίζουμε και τον μεγάλο αριθμό των εθελοντών που φροντίζουν για αυτές. Ποτέ όμως δεν έχει γίνει κάποια καταμέτρηση και χαρτογράφηση των γατοαποικιών ώστε να έχουμε μία, όσο το δυνατόν καλύτερη, εκτίμηση του συνολικού αριθμού των γατών εντός των ορίων δικαιοδοσίας μας.

Με την λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου του Δήμου Αθηναίων μέσα στο καλοκαίρι, θέλουμε να ζητήσουμε την βοήθεια όλων όσων φροντίζουν μία ή περισσότερες γατοαποικίες εντός του δήμου μας, να χρησιμοποιήσουν ένα πολύ απλό ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που θα βρουν παρακάτω σύνδεσμο και να συμπληρώσουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν. Με αυτόν τον τρόπο, η Αστική Πανίδα θα μαζέψει όλες τις πληροφορίες και θα κάνει μια πλήρη χαρτογράφηση των αποικιών του δήμου μας.

Με το ξεκίνημα του κτηνιατρείου, όπου θα γίνονται καθημερινά μαζικές στειρώσεις θα μπορέσουμε, μέσω των πληροφοριών που θα πάρουμε από τα ερωτηματολόγια, να προγραμματίσουμε τις στειρώσεις αυτές με οργανωμένο τρόπο, ανά αποικία και περιοχή, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουμε ελέγξει τον υπερπληθυσμό των γατών.

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν οι γάτες από τους δρόμους. Αυτό που οφείλουμε όμως να κάνουμε είναι όσες μένουν εκεί, να είναι στειρωμένες και υγιείς, παρέχοντάς τους ιατρική φροντίδα, τροφή, νερό και ασφαλή καταλύματα. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όλα τα στοιχεία που θα παρέχονται μέσω των ερωτηματολογίων θα ακολουθούν όλους τους κανόνες του GDPR και κανένα προσωπικό στοιχείο ή στοιχείο που να υποδεικνύει το ακριβές σημείο της κάθε γατοαποικίας δεν θα δημοσιοποιείται. Όλα τα στοιχεία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων για τους σκοπούς της καταγραφής των γατοαποικιών και της καταμέτρησης των γατών.».

Ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο είναι:

https://form.jotform.com/222353196822355 

Διαβάστε επίσης:

Καταγραφή γατοαποικιών κάνει η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.