Στηρίξτε μας

Γνώριζαν και συγκάλυπταν τη συστηματική εγκατάλειψη σκυλιών στη νήσο Παναγιά και σε άλλες βραχονησίδες πέριξ Χίου - Οινουσσών

19 Ιανουαρίου 2022 22:15 | Καταγγελίες
Γνώριζαν και συγκάλυπταν τη συστηματική εγκατάλειψη σκυλιών στη νήσο Παναγιά και σε άλλες βραχονησίδες πέριξ Χίου - Οινουσσών

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Εθελοντές διασώστες της ομάδας «Alma Libre» και μέλη φιλοζωικών συλλόγων της Χίου και των Οινουσσών με τη βοήθεια των αρχών μετά από σχετική άδεια μετέβησαν στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου στο νησάκι Παναγιά για να προχωρήσουν στην περισυλλογή σκυλιών, τα οποία εγκαταλείφθηκαν πριν από αρκετό καιρό εκεί, ως ανεπιθύμητα και κινδύνευαν. Τελικά οι διασώστες κατάφεραν να πιάσουν συνολικά 11 ζώα, ενώ είναι άγνωστο το πόσα είναι τα νεκρά καθώς εκεί εντοπίστηκαν με μια πρώτη ματιά δύο πτώματα. Ένα ακόμα σκυλί βρέθηκε ζωντανό σε διπλανή βραχονησίδα και οι εθελοντές κατάφεραν να το πιάσουν τοποθετώντας παγίδα, ενώ στη νήσο Παναγιά έχει μείνει ένα ακόμα σκυλί και θα γίνει εκ νέου προσπάθεια περισυλλογής του τις επόμενες ημέρες.

 

Η οργάνωση της επιχείρησης διάσωσης άρχισε να προετοιμάζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν οι τοπικοί φιλοζωικοί φορείς άρχιζαν να πιέζουν συστηματικά τις τοπικές αρχές. Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα, η Ειρήνη Κεφαλονίκα αποκάλυψε το κοινό μυστικό των ντόπιων. Μόλις ενημερώθηκε ότι σκυλιά λιμοκτονούν παρατημένα στο νησάκι Παναγιά και έλαβε από αυτόπτη μάρτυρα δύο φωτογραφίες με σκελετωμένα σκυλιά ζήτησε τη βοήθεια της Νατάσας Μπομπολάκη, που είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), η οποία έκανε το έγκλημα πανελληνίως γνωστό μέσα από σχετική ανάρτηση στο facebook.

Τελικά όπως αποδείχτηκε στις Οινούσσες και στη Χίο σίγουρα πολλοί γνώριζαν πως εκεί συστηματικά και επί χρόνια εγκαταλείπονται ανεπιθύμητα σκυλιά – από κατοίκους του νομού – και κανείς μέχρι τότε δεν είχε δραστηριοποιηθεί ουσιαστικά για να σώσει τα ζώα και να αποτρέψει – αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο – την εγκατάλειψη άλλων σκυλιών.

Τι είχε καταγγείλει η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. Νατάσα Μπομπολάκη

Η κα Μπομπολάκη είχε γράψει τα εξής στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 μέσω της σελίδας της Π.Φ.Π.Ο. στο facebook: «ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ: Σε ποιον αιώνα ζείτε εκεί στο νησί μάλιστα τόσων των εφοπλιστών ; ,
ΤΩΡΑ πάρτε τα ζώα από την εξορία της ερημικής βραχονησίδας. .
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΥΡΩΠΗ

Οι πρώτες φωτογραφίες με τα σκελετωμένα σκυλιά που δημοσίευσε η κα Μπομπολάκη...

 

Δήμος Οινουσσών Άρειος Πάγος Ελληνική Αστυνομία
Έγκλημα πρωτοφανές στις Οινούσσες
Σε έρημη βραχονησίδα εξορίζουν αδέσποτα ζώα
Διαρκές το έγκλημα
Πλήρης αδιαφορία Δήμου Οινουσών και Δημάρχου Γ.Δανιήλ
Η Αστυνομία γνώστης του εγκλήματος, πέρα βρέχει
Μια χώρα τριτοκοσμική και τα ζώα στο έλεος των Δήμων και των άλλων Αρχών .
Όλοι ξέρουν και κανείς δεν κάνει κάτι και ούτε δεν μιλά .
Αλλά συγγνώμη .Τώρα με το νεο νομο οι Δήμοι θα τιμωρούνται με ποινή ,τον αέρα.
Δήμαρχε ,ΤΩΡΑ πάρτε τα ζώα από την εξορία .
Έλεος πια .
Παραθέτω μέρος της καταγγελίας για να δουμε την απίστευτη κατάντια αυτής της χώρας .
Που δεν θα φτιάξει ποτέ .
Γιατι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜ,Α .
Ο,τι θέλουν τσακ μπαμ το λύνουν .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
"Αυτά κ αλλά πολλά σκυλιά βρίσκονται σε μια βραχονησίδα στη Παναγιά στο Δήμο Οινουσσών.. Εκεί το μόνο που υπάρχει είναι ένας φάρος κ ένα φυλάκιο του στρατού.. δεν υπάρχουν άλλοι κάτοικοι.
Απ' ότι μαθαίνω υπάρχουν γέννες κ τα σκυλιά έχουν αυξηθεί κ αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους απ τη πείνα.. Ο Δήμος Οινουσσών αριθμεί τους περισσότερους εφοπλιστές της Ελλάδας.. είναι κρίμα να αδιαφορεί "
Κυριακος Μητσοτακης ΠρωθυπουργοςThodoris LivaniosStelios Patsas».

Αυτό που γνώριζαν όλοι το αγνοούσαν λιμενικές και δημοτικές αρχές;

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2021 και κάτω από την προαναφερόμενη ανάρτηση της Π.Φ.Π.Ο. ο Κωνσταντίνος Ντούσλαζης, πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Φιλοζωικού Συλλόγου Οινουσσών «ΣΥΖΩ», δήλωνε ξεκάθαρα ότι γνώριζαν και πως αυτό δεν συνέβαινε μόνον στη νήσο Παναγιά αλλά και σε άλλα ερημονήσια της περιοχής, αφήνοντας μας άναυδους. Αποτελούσε δηλαδή κοινό μυστικό η εγκατάλειψη σε ξερονήσια – με τη χρήση βαρκών – σκυλιών που είτε δεν βγήκαν κυνηγιάρικα ή αρρώστησαν, γέρασαν  ή είναι γενικώς ανεπιθύμητα. Τα ζώα αφήνονται εκεί ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να γυρίσουν πίσω.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του «ΣΥΖΩ» τόνιζε τα εξής: «Δεν ισχύει έτσι ακριβώς, ούτε ειναι τόσο εύκολο όσο πιστεύετε. Ναι υπάρχουν ζώα εκεί. Όσο υπάρχουν ασυνείδητοι που πάνε και τα παρατάνε θα υπάρχουν και αδέσποτα στο ερημονησια.
Δεν κάνει για κυνήγι? Πηγαίνε το στην Παναγία. Γέρασε? Πήγαινε το στην Παναγία, το βαρέθηκες? Πήγαινε το στην Παναγία. Αφήνουν ζώα εκεί απ όλα τα γειτονικά νησιά...
Πριν μερικά χρόνια είχαν μαζευτεί τα ζωα, είχαν κρατήσει μόνο ένα οι φαντάροι.
Τώρα υπάρχουν περίπου 10 ζώα στο νησί. Τα ταΐζουν οι φαντάροι.
Ρώτησε μέλος της φιλοζωικης μας εάν θέλουν να τους στείλουμε τροφές και αρνήθηκαν.
Είμαστε σε επαφή με τον Δήμο Οινουσσών για την άμεση απομάκρυνση των ζώων από την Παναγία. Που θα πάνε όμως ξέρετε?
Το νησί έχει φιλοζωικη. Πριν ανεβάσετε κάτι λανθασμένο ρωτήστε πρώτα.
Επικοινωνήστε με την Φιλοζωικη ομάδα Οινουσσών '' Συζώ '' μέσω ΦΒ εάν θέλετε να μάθατε την αληθεια, είμαι ο πρόεδρος της.».

Αμέσως μετά τις σχετικές αναρτήσεις εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων Χίου και Οινουσσών πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση με την κα Μπομπολάκη και άλλους εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. ζητώντας βοήθεια για την επίλυση του δύσκολου ζητήματος.

Έτσι αρχικά γράφτηκε μια επιστολή η οποία εστάλη στους αρμόδιους - την οποία συνυπέγραφαν οι τρεις εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων - και στη συνέχεια ο κ. Ντούσλαζης, ξεκίνησε τον αγώνα για τη δραστηριοποίηση των συναρμοδίων αρχών με επαφές και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς Δήμο, Λιμενικό, Ε.Σ. κ.ά. καθώς το νησί τους γινόταν πανελληνίως ρεζίλι, το δράμα των σκυλιών συνεχιζόταν και ο χειμώνας πλησίαζε.

Και πράγματι αυτό τελικά συνέβη μήνες μετά με την ουσιαστική βοήθεια κυρίως των εθελοντών διασωστών της ομάδας «Alma Libre - Hellenic Animal Rescue» οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των ντόπιων φιλόζωων και είχαν φυσικά και γνώσεις και εξοπλισμό για να το κάνουν. Μάλιστα ο αρμόδιος Δήμος Οινουσσών αναγκάστηκε τελικά να καλύψει τα κόστη μετακίνησης και φιλοξενίας των διασωστών που ταξίδεψαν από την Αθήνα. Την περίθαλψη των ζώων δεν μπορούσε η δημοτική αρχή να την πληρώσει καθώς όπως ειπώθηκε δεν έχει σύμβαση με κτηνίατρο! Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και σε μεγάλους και μικρότερους δήμους ανά την Ελλάδα και ιδίως σε νησιωτικές περιοχές.

11 σκυλιά βρέθηκαν ζωντανά στη νήσο Παναγιά - Ένα σε δεύτερη βραχονησίδα

Ο εντοπισμός και η διάσωση των 11 σκυλιών από τους  διασώστες της «Alma Libre - Hellenic Animal Rescue», τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Οινουσσών «ΣΥΖΩ» και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου μετά από τρεις μέρες προσπαθειών επιβεβαίωσε τελικά το αληθές της αρχικής καταγγελίας. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν. Άραγε πόσα σκυλιά εγκαταλείφθηκαν εκεί τα τελευταία χρόνια; Πόσα πέθαναν εκεί; Πόσα κουτάβια βρήκαν μαρτυρικό θάνατο; Μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε. Αυτόπτης μάρτυρες δήλωσε τους διασώστες ότι είδε αρπακτικό πουλί να πιάνει με τα πόδια του κουτάβι για να τραφεί... Συνεπώς τα ζώα που πέθαναν στα ξερονήσια εξαιτίας πολλών αιτιών είναι μάλλον πολλά.

Αρχικά έπιασαν τα κουταβάκια με τη μαμά τους...

 

Το ότι οι ντόπιοι το έχουν σύστημα να στέλνουν κυριολεκτικά στην εξορία τα ανεπιθύμητα σκυλιά τους επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι σε διπλανή από τη νήσο Παναγιά βραχονησίδα βρέθηκε και ευτυχώς σώθηκε ακόμα ένα σκυλί. Το ζώο το εντόπισαν αρχικά ψαράδες και εργαζόμενοι σε ιχθυοκαλλιέργειες, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ένας εκ των διασωστών ο Αλέξης Μαντζώρος.

Οι φιλόζωοι έφτασαν στα νησάκια με βάρκα, με δίχτυα έπιασαν κάποια από τα σκυλιά και τοποθέτησαν παγίδες για τα πιο φοβικά από αυτά. Έτσι συνολικά στις Οινούσσες μετέφεραν σώα και είναι ασφαλή 11 σκυλιά μεταξύ των οποίων και πέντε κουτάβια. Το θηλυκό σκυλί, είχε γεννήσει πρόσφατα τα πέντε μωρά του. Έμαθαν όμως ότι γεννούσε διαρκώς…

Τα ενήλικα που κατάφεραν να πιάσουν...

 

Η έκταση της νήσου Παναγιά και η μορφολογία της δεν επέτρεψε στους διασώστες να εντοπίσουν εξ αρχής τον ακριβή αριθμό των σκυλιών, ούτε φυσικά γνωρίζουμε πόσα - πέραν των δύο νεκρών σκυλιών - άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή αβοήθητα, ξεχασμένα, τιμωρημένα επειδή είναι σκυλιά και γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Γι' αυτό και δεν θα βαρεθούμε να επαναλαμβάνουμε ότι πολλοί γνώριζαν, σιωπούσαν, συγκάλυπταν. Και αυτό συνέβαινε γιατί ήταν απολύτως αποδεκτή αυτή η πρακτική στις κοινωνίες δύο νησιών (Χίου και Οινουσσών), των οποίων οι κάτοικοι έχουν και πλούτο. Θεωρούσαν - και πολλοί σίγουρα θεωρούν - ότι έτσι αντιμετωπίζεις τα σκυλιά, που δεν σου είναι «χρήσιμα», τα στέλνεις στα ξερονήσια...

Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης ο Φιλοζωικός Σύλλογος Οινουσσών «ΣΥΖΩ» στις 18 Ιανουαρίου επισήμανε τα εξής για όσα έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν: «Επιχείρηση διάσωσης από βραχονησίδες. Μόνο χαμόγελα και περηφάνια σήμερα!!

Τα ζώα ασφαλή στο λιμάνι των Οινουσσών...

 

Μετά από μια 5μηνη μάχη που έδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Οινουσσών τελικά κατάφερε να οργανώσει μια επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής εγκαταλελειμμένων σκύλων από βραχονησίδες στις Οινούσσες. Ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν λυνόταν από κανέναν. Συνολικά περισσυλέχθηκαν 6 ενήλικα σκυλιά και 5 κουτάβια. Τα προβλήματα και οι τρικλοποδιές ήταν αμέτρητες καθώς οι βραχονησίδες είναι δύσκολα προσβάσιμες, με πυκνή χαμηλή βλάστηση, μεγάλης έκταση, με έντονα καιρικά φαινόμενα, με επιφυλακτικα και φοβικα σκυλιά, χωρίς την στήριξη των ντόπιων (εκτός από μερικές εξαιρέσεις), και πολλά άλλα...Τ

ώρα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τέτοιο συμβάν/εγκατάλειψη δεν θα επαναληφθεί.

Δύο τα βρήκαν νεκρά...

Να κρατήσουμε τα ξερονήσια άδεια από ψυχές-φαντάσματα και να προσφέρουμε σε αυτές τις ψυχές που μαζέψαμε ένα καλύτερο μέλλον. Πλέον αυτές οι ψυχές θα έχουν την αγάπη και την ζεστασιά που τους αξίζει, τέλος το άγχος, οι κακουχίες, ο φόβος και ο αγώνας για την επιβίωση. Μόνο αγάπη πλέον, χαμόγελα και ξεγνοιασιά. Όλα τα σκυλιά έχουν μεταφερθεί στην Χίο σε κτηνίατρους ώστε να στειρωθούν και να τους προσφερθεί η κατάλληλη περίθαλψη. Μετα πρέπει να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην κοινωνία και να δοθούν σε οικογένειες που θα τους παρέχουν ότι στερήθηκαν.

Η διάσωση του σκύλου από τη δεύτερη βραχονησίδα...

 

Παρακαλούμε πολύ βοηθήστε μας οικονομικά στον παρακάτω λογαριασμό ώστε να τα βοηθήσουμε.
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
Alpha Bank -ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:
IBAN: GR3401404390439002002000043 BIC: CRBAGRAAXXX
Στην δικαιολογία γράψτε Φιλοζωικός Σύλλογος Οινουσσών

Οφείλουμε πολλά ευχαριστώ σε πολλούς φορείς, ανθρώπους και συλλόγους/ομάδες.

Αυτό έφτασε στην Αθήνα...

 

-Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στην ομάδα Alma Libre η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας ενώ άλλες ομάδες μας απέρριψαν ή δεν μας απάντησαν καν. Ενημερώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου και στις 16 ήρθαν στο νησί!!! Ο Αλέξης, ο Δημήτρης και ο Πέτρος χωρίς δεύτερη σκέψη άφησαν τις δουλειές τους και ήρθαν άμεσα να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Με τον απαραίτητο εξοπλισμό που έφεραν και τις γνώσεις τους κατάφεραν να αδειάσουν όλες τις βραχονησίδες από εγκαταλελειμμένα σκυλιά μέσα σε μόνο 3 μέρες και με αντίπαλο τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στην περιοχή. Και δεν έφτανε όλη αυτή η βοήθεια, μας βοηθούν ακόμη και με τις υιοθεσίες. Όπως μας είπαν αυτή η επιχείρηση ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχουν κάνει. Από την εμπειρία μας κατάλαβαμε ότι δεν υπάρχει άλλη τέτοια ομάδα διάσωσης στην Ελλάδα. Είναι οι μόνοι...! Είναι οι καλύτεροι...! Και πρέπει να τους στηρίζουμε καθώς το έργο τους είναι θεάρεστο. Ευχόμαστε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον για άλλα θέματα που απασχολούν το νησί μας.

-Το επόμενο μεγάλο ευχαριστώ το οφείλουμε στον Δήμο Οινούσσων, στον Δήμαρχο και στην Δημοτική Αρχή, στον ΣΦΟ (Σύλλογος Φίλοι Οινουσσών) και τον Πρόεδρο του Γιάννη Γ. Λυγνό, το Συμβούλιο του και τα μέλη του για τη στήριξή τους. Ανέλαβαν όλα τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής, εισιτηρίων, χωρών προσωρινής παραμονής των σκύλων, δρομολογίων από/προς την βραχονησίδα των παιδιών της Alma Libre. Είθε η συνεργασία μας να είναι μακροχρόνια και να δώσουμε στο νησί μας την αίσθηση φιλοζωίας και εθελοντισμού που του λείπει.

-Επίσης ξεχωριστό ευχαριστώ στον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο για τα ζώα στο νησί Κωστα Λεοντή ο οποίος φρόντισε ώστε τα διαδικαστικά και οι χώροι παραμονής των ζώων, μεταφοράς εξοπλισμού, δρομολόγια κλπ να είναι άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις έτοιμα στην ώρα τους και στον τόπο τους. Πολύτιμη η βοήθεια και η συνεργασία του.

-Ξεχωριστό και τεράστιο ευχαριστώ επίσης στην Κα Κατιανα Χουλη πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Χίου, χωρίς την βοήθεια της δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα. Έτρεξε σαν να ήταν δικός της σύλλογος, χωρίς δεύτερη σκέψη και κούραση άφησε τις προσωπικές τις δουλειές ήρθε στις βραχονησίδες, έτρεξε, και έσκυψε πάνω από το πρόβλημα μας. Επίσης ανέλαβε την μεταφορά των ζώων σε κτηνίατρους στην Χίο, προμήθειες υλικών με προσωπικά της έξοδα και πολλά άλλα. Η συνεργασία μας είναι άριστη και εποικοδομητική.

-Το επόμενο ευχαριστώ πάει στην ΠΦΠΟ και στην Κυρία Μπομπολάκη η οποία μας συμβουλεύει και μας βοηθάει σε διάφορα θέματα καθώς επίσης ήταν εκείνη που παρέλαβε και ανέδειξε αυτή την καταγγελία από την οποία ξεκίνησε όλη η επιχείρηση. Σημαντική η παρουσία της σε αυτή την υπόθεση.

-Μεγάλο ευχαριστώ και στην Κυρία Σταματίνα Σταματάκου η οποία ανέλαβε την περίθαλψη και τις διαδικασίες υιοθεσίας για τα 5 κουτάβια που περισσυλέχθηκαν. Υπέροχη κίνηση από έναν κολοσσό της φιλοζωίας στην Ελλάδα.

-Ευχαριστούμε επίσης την αντιπρόεδρο του συλλόγου μας Μαρία Ντινιακουδάκη η οποία ήταν εκεί όλες τις μέρες και στάθηκε στο πλευρό μου καθώς εγώ δεν μπορούσα να είμαι εκεί λόγω εργασίας. Δεν φοβήθηκε ούτε έκανε πίσω πουθενά. Αξία φιλόζωος με δυνατό αίσθημα εθελοντισμού.

-Μεγάλο ευχαριστώ στον Νικόλα Μπολμπαση και την σύζυγο του Κούλα Λαιμού, ντόπιοι κάτοικοι και ανεξάρτητοι φιλόζωοι οι οποίοι έσπευσαν την πρώτη μέρα να βοηθήσουν στην περισυλλογή παρατώντας τις προσωπικές τους δουλειές στην άκρη. Χωρίς δεύτερες σκέψεις και πολλά λόγια. Ήταν εκεί έτοιμοι να βοηθήσουν αφιλοκερδώς με την καλή τους καρδιά και γεμάτοι όρεξη.

-Ευχαριστούμε επίσης το θαλάσσιο ταξί Άγιος Νικόλαος και τον Κο Βογιατζή ο οποίος μας έκανε καλύτερες τιμές και έκπτωση σε όλα τα δρομολόγια.

-Επίσης ευχαριστούμε τις ένοπλες δυνάμεις για την πολύτιμη βοήθεια τους.

-Ευχαριστούμε ακόμα τον Ντουσλαζη Αναστάσιο ο οποίος βοήθησε και μετέφερε με την ψαρόβαρκα του τους διασώστες και εξοπλισμό σε δυσπρόσιτες περιοχές και παρακείμενες βραχονησίδες όπου δεν υπήρχε άλλος τρόπος προσέγγισης καθώς και την σύζυγο του Νίκη η οποία προμήθευε με ψητά κοτόπουλα την ομάδα διάσωσης ώστε να πιάνει τα σκυλιά. Έφτιαξε ακόμα και κεράσματα καλωσορίσματος για την ομάδα.

Κάποια από τα ζώα παρέλαβε στο λιμάνι του Πειραιά χθες η Ελενα Καλενδριανού

 

-Ευχαριστούμε επίσης μέλη του συλλόγου μας καθώς και όποιον άλλον βοήθησε οικονομικά ώστε να πάνε τα σκυλιά στον κτηνίατρο για στείρωση και περίθαλψη.

Η συμβολή όλων ήταν καθοριστική ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μόνος του κάνεις δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Χρειάζεται συνεργασία και καλή καρδιά...!

*Ένας σκύλος αρσενικός έμεινε σε μια νησίδα τον οποίο θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε με παγίδα και να μεταφερθεί και αυτός στον κτηνίατρο άμεσα.

Η συνεργασία με όλους ήταν άψογη, δεν έχουμε παράπονο με κανέναν, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Οινουσσών δεν ανακατεύετε σε διαμάχες άλλων συλλογών/ομάδων ούτε θα συμμετέχει σε διαβρωτικές καταστάσεις. Ο μόνος μας σκοπός είναι η ανάδειξη της φιλοζωίας στο νησί μας και η σωτηρία όσων περισσότερων ζώων μπορούμε σε όλο τον κόσμο. Είμαστε φίλοι και δίκαιοι με όλους τους φιλόζωους!!!
Κρατάμε μόνο τα καλά και προχωράμε δυνατά!!!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά να βοηθάτε όπου υπάρχει ανάγκη.
Ο πρόεδρος του
Φιλοζωικού Συλλόγου Οινουσσών "ΣΥΖΩ"
Ντουσλαζης Κωνσταντίνος».

Τα ζώα χρειάζονται σπιτικό

Ο κ. Μαντζώρος μας εξήγησε - μετά τον μεγάλο κόπο που έκαναν όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην επιχείρηση διάσωσης - τη ανάγκη όλα αυτά τα πλάσματα που είναι φοβικά να βρουν ένα σπιτικό. Τα κουταβάκια ανέλαβε να φιλοξενήσει η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου και είμαστε σίγουροι ότι θα σταθούν τυχερά. Εντούτοις τα ενήλικα - που έχουν ζήσει για καιρό αρκετά απομονωμένα - χρειάζονται πέραν της περίθαλψης και της στείρωσης και εκείνους που θα τα αγαπήσουν. Τα σκυλιά μεταφέρθηκαν ήδη στο νησί της Χίου και όποιος θα ήθελε να τα βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Οινουσσών μέσω facebook εδώ.

«Τα πλάσματα αυτά θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να μάθουν το χάδι, την επαφή με τον άνθρωπο και να εκπαιδευτούν στον περίπατο με οδηγό (λουρί) καθώς και την ζωή μέσα σε ένα σπίτι. Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή-εθελοντή μας είναι πανέξυπνα και έχουν διάθεση μάθησης και προσαρμογής» μας τόνισε ο κ. Μαντζώρος.

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.